Puslapis 1 iš 1
Žvėriena
Parašytas: 04 Lap 2006, 17:46
Ramunė
Turbūt sutiksit, kad žvėriena ir laukinių paukščių mėsa yra kitokia ir reikalauja kitokio paruošino ir marinavimo. Gal yra medžiotojų žmonų ar pačių medžiotojų? Vakar gavom šerno kumpį.
Vargau gal valandą internete, bet receptų radau tik kelis ir visi labai jau panašūs.
Pasidalinkit patirtimi ir žiniomis.
Parašytas: 05 Lap 2006, 14:59
Lilina
Esu valgius bebriena. Pagaminta buvo panašiai kaip guliašas. Padaže plaukiojo. Bet gamybos ypatumu - nežinau
O žąsis priskiriama prie žverienos??? Mano mama ją yra gaminus. Jautienos skonio, tik faktūra mėsos vištiška
Re: Žvėriena
Parašytas: 05 Lap 2006, 19:52
Andron
Ramunė rašė:Turbūt sutiksit, kad žvėriena ir laukinių paukščių mėsa yra kitokia ir reikalauja kitokio paruošino ir marinavimo. Gal yra medžiotojų žmonų ar pačių medžiotojų? Vakar gavom šerno kumpį.
Vargau gal valandą internete, bet receptų radau tik kelis ir visi labai jau panašūs.
Pasidalinkit patirtimi ir žiniomis.
Mes tai darėme šašlykus iš šerno.
Tik ilgiau marinavome.
Parašytas: 05 Lap 2006, 20:16
daida
Lilina rašė:O žąsis priskiriama prie žverienos??? Mano mama ją yra gaminus. Jautienos skonio, tik faktūra mėsos vištiška
Žasis tai paukštiena
Re: Žvėriena
Parašytas: 05 Lap 2006, 20:32
daida
Ramunė rašė:Turbūt sutiksit, kad žvėriena ir laukinių paukščių mėsa yra kitokia ir reikalauja kitokio paruošino ir marinavimo. Gal yra medžiotojų žmonų ar pačių medžiotojų? Vakar gavom šerno kumpį.
Vargau gal valandą internete, bet receptų radau tik kelis ir visi labai jau panašūs.
Pasidalinkit patirtimi ir žiniomis.
Šernienos drožlės su padažu
300 g šaldytos šernienos drožlių,
1 šaukštas sviesto,
druskos, pipirų,
150 ml tamsaus alaus,
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai šviežių spanguolių,
1 šaukštas krakmolo.
Partijomis pakepinkite šaldytą mėsą nelabai karštoje keptuvėje. Perdėkite į serviravimo arba nerūdijančio plieno puodą. Prieš kepdami kitą partiją iššluostykite keptuvę. Šiek tiek pagardinkite druska ir pipirais.
Supilkite alų į puodą ir užvirinkite. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies. Įmaišykite grietinę ir uogas. Pavirkite dar kelias minutes. jei padažas atrodo per skystas, patirškinkite trupučiu krakmolo.
Patiekite šernienos "drožles" su virtais ryžiais, keptomis bulvėmis arba bulvių koše ir salotomis.
Re: Žvėriena
Parašytas: 05 Lap 2006, 21:05
Ramunė
daida rašė:Ramunė rašė:Turbūt sutiksit, kad žvėriena ir laukinių paukščių mėsa yra kitokia ir reikalauja kitokio paruošino ir marinavimo. Gal yra medžiotojų žmonų ar pačių medžiotojų? Vakar gavom šerno kumpį.
Vargau gal valandą internete, bet receptų radau tik kelis ir visi labai jau panašūs.
Pasidalinkit patirtimi ir žiniomis.
Šernienos drožlės su padažu
300 g šaldytos šernienos drožlių,
1 šaukštas sviesto,
druskos, pipirų,
150 ml tamsaus alaus,
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai šviežių spanguolių,
1 šaukštas krakmolo.
Partijomis pakepinkite šaldytą mėsą nelabai karštoje keptuvėje. Perdėkite į serviravimo arba nerūdijančio plieno puodą. Prieš kepdami kitą partiją iššluostykite keptuvę. Šiek tiek pagardinkite druska ir pipirais.
Supilkite alų į puodą ir užvirinkite. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies. Įmaišykite grietinę ir uogas. Pavirkite dar kelias minutes. jei padažas atrodo per skystas, patirškinkite trupučiu krakmolo.
Patiekite šernienos "drožles" su virtais ryžiais, keptomis bulvėmis arba bulvių koše ir salotomis.
AČIŪ
Oi, kaip skaniai skaitosi. O mėsą pjaustyti ir kepti neatšaldytą?
Re: Žvėriena
Parašytas: 06 Lap 2006, 00:52
daida
Ramunė rašė:AČIŪ
Oi, kaip skaniai skaitosi. O mėsą pjaustyti ir kepti neatšaldytą?
Pjaustyti tai tikrai atšaldytą, o kol viską suruošit tai mėsos "drožlės" tikrai atsileis
Jei bus dar neatsileidę galite palaukti
Parašytas: 28 Gru 2006, 20:04
Ramunė
Antradienį buvo svečių, tai paruošiau šernieną su spanguolėm. Be galo esu dėkinga už receptą, tikrai labai skanus ir šventiškas patiekalas.
Re: Žvėriena
Parašytas: 25 Vas 2007, 19:22
Ramunė
daida rašė:
Šernienos drožlės su padažu
300 g šaldytos šernienos drožlių,
1 šaukštas sviesto,
druskos, pipirų,
150 ml tamsaus alaus,
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai šviežių spanguolių,
1 šaukštas krakmolo.
Partijomis pakepinkite šaldytą mėsą nelabai karštoje keptuvėje. Perdėkite į serviravimo arba nerūdijančio plieno puodą. Prieš kepdami kitą partiją iššluostykite keptuvę. Šiek tiek pagardinkite druska ir pipirais.
Supilkite alų į puodą ir užvirinkite. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies. Įmaišykite grietinę ir uogas. Pavirkite dar kelias minutes. jei padažas atrodo per skystas, patirškinkite trupučiu krakmolo.
Patiekite šernienos "drožles" su virtais ryžiais, keptomis bulvėmis arba bulvių koše ir salotomis.
Jeigu kada kam reikės skaniai pasigaminti šernieną, rekomenduoju iš visos širdies.
Nesigailėsit
Du kartus dariau ir abu - super
Labai ačiū, Daida, už fantastišką receptą.
Re: Žvėriena
Parašytas: 26 Vas 2007, 17:25
daida
Ramunė rašė:daida rašė:
Šernienos drožlės su padažu
300 g šaldytos šernienos drožlių,
1 šaukštas sviesto,
druskos, pipirų,
150 ml tamsaus alaus,
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai šviežių spanguolių,
1 šaukštas krakmolo.
Partijomis pakepinkite šaldytą mėsą nelabai karštoje keptuvėje. Perdėkite į serviravimo arba nerūdijančio plieno puodą. Prieš kepdami kitą partiją iššluostykite keptuvę. Šiek tiek pagardinkite druska ir pipirais.
Supilkite alų į puodą ir užvirinkite. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies. Įmaišykite grietinę ir uogas. Pavirkite dar kelias minutes. jei padažas atrodo per skystas, patirškinkite trupučiu krakmolo.
Patiekite šernienos "drožles" su virtais ryžiais, keptomis bulvėmis arba bulvių koše ir salotomis.
Jeigu kada kam reikės skaniai pasigaminti šernieną, rekomenduoju iš visos širdies.
Nesigailėsit
Du kartus dariau ir abu - super
Labai ačiū, Daida, už fantastišką receptą.
Valgykit į sveikatą
Parašytas: 27 Vas 2007, 10:40
Lilina
he-he, išsaugojau receptą, pasinaudosim prie progos
Parašytas: 27 Vas 2007, 12:29
Ramunė
O kažin, kaip su kiauliena būtų
Bet aš dar turiu mėsos kameron įsimetus. Dar darysiu
Parašytas: 26 Vas 2008, 14:38
Kristinuska
kiauliena jau ne zveriena
mes briedi valgem tai ir ilgiau marinavo, o mesa tai super buvo
Parašytas: 26 Vas 2008, 21:36
Ramunė
Verta žinoti
Šernienai tinka marinatai su actu, svogūnais, laurų lapais, šviežiu imbieru, taip pat galima įdėti morkų ir petražolių šaknų. Ypatingą prieskonį suteiks kadagių uogų marinatas – tam reikės dar raudono sauso vyno, juodųjų ir kvapiųjų pipirų, bazilikų bei peletrūnų. Prieskoniai šiai mėsai gali būti naudojami aštresni – aitriosios ir uoginės paprikos, pankoliai, česnakai.
Re: Žvėriena
Parašytas: 07 Lie 2009, 19:59
ramy
Sveiki, as serna ruosiu ilgai nemarinavus. Tik svarbu, kad butu serne, o ne kuilys. Nes kiaulinas turi specifini kvapa, ji butina ilgiau pamarinuoti.
o jeigu turi serne yra paprastas receptukas:
Sernas su citrina
Serno - kokie 400 gr,
Citrinos 2 dideles - reikes TIK geltonos zieveles dalies
Serniuka supjaustyti kubeliais ir deti i keptuve, apkepti, paskui ant nedideles ugnies troskinti savo sultyse. Ideti druskos. Pries baigiant kepti (as apie valanda kepu) sudeti citrinos zieveles ir uzdengus patroskinti dar kokias 5 min. Citrinos zievele geriausia nulupti su bulviu skustuku, jeigu yra baltos dalies, ja atsargiai peiliu pasalinti. Zieveles nesmulkinti, o deti kuo didesniais gabalais. Baigus kepti isimti zieveles ir patiekti mesyte su ryziais ir darzovemis.
Galima pabandyti kepimo pabaigoje ideti siek tiek kepintu miltu, kad is likusiu serno sulciu susidarytu padaziukas ir mesyte nebutu sausa.
Dar jeigu rasiu veliau imesiu serno sokolade receptuka
Re: Žvėriena
Parašytas: 07 Lie 2009, 20:22
janrri
Kaip tik vyras medžioklėj, gal parneš šerno