Puslapis 1 iš 3
Šašlyko marinavimas
Parašytas: 05 Gru 2006, 17:08
Lilina
Gal kas žino kaip skaniai pačiam galima užmarinuoti mėsą šašlykams? Nusimato ši savaitgali iškyla į gamtą. Tai galvoju gal pačiai padaryt šašlus, bet tik įsivaizduoju maždaug kaip, o tiksliai nežinau
Parašytas: 05 Gru 2006, 21:38
Andron
Pastaroju metu mes marinavome majoneze. Brangioji dar tobulindavo marinatą visokiom prieskoninėm žolėm (gelsve ar dar kokia nors).
O tėvukas pastoviai užpildavo mėsą sauso vyno buteliu.
Parašytas: 06 Gru 2006, 00:55
daida
Andron rašė:Pastaroju metu mes marinavome majoneze. Brangioji dar tobulindavo marinatą visokiom prieskoninėm žolėm (gelsve ar dar kokia nors).
O tėvukas pastoviai užpildavo mėsą sauso vyno buteliu.
Beje mano mama nemėgsta šašlyku, bet marinuoti majoneze jai labai patiko. Ji valgė ir sakė, kad dabar tiki, jog būna ir skanių šašlykų
Parašytas: 06 Gru 2006, 15:59
Ramunė
Vos suradau tuos šašlykiukus
Man irgi labai patiko majoneze marinuoti. Bet skoniu nenusileidžia ir marinuoti pomidorų padaže per pusę su majonezu. Tam reikalui labiausiai tinka Kėdainių pomidorų padažas su bazilikais.
O mėsytė tai geriausiai kumpinė arba sprandinė. Nes kai anyta sugalvojo mus "palepinti"išpjovos šašlykais - tai vos įkandome. Labai jau sausa mėsa
Gero gimtadienio piknikėlio
Parašytas: 06 Gru 2006, 16:02
Ramunė
Dar pagalvojau, kad galima pasidaryti ir keleto rūšių šašlykų. Vienus su vynu, kitus su majonezu...
Bet kokiu atveju bus skanesni už pirktinius.
Vasarą baliavojom pas kolegę, tai ji buvo pamarinavusi viščiukų gabalėlių majoneze. Kepėm kaip šašlykus. Buvo
Parašytas: 06 Gru 2006, 16:17
Lilina
Ramunė rašė:
Gero gimtadienio piknikėlio
kaip greit supratot
Parašytas: 06 Gru 2006, 16:24
daida
Lilina rašė:Ramunė rašė:
Gero gimtadienio piknikėlio
kaip greit supratot
Tai gi rašo, kad per 7 dienas bus jūsų gimtadienis
Parašytas: 06 Gru 2006, 16:28
Lilina
nu jo, jo
Parašytas: 07 Gru 2006, 09:11
silsta
Ramunė rašė:Vos suradau tuos šašlykiukus
Man irgi labai patiko majoneze marinuoti. Bet skoniu nenusileidžia ir marinuoti pomidorų padaže per pusę su majonezu. Tam reikalui labiausiai tinka Kėdainių pomidorų padažas su bazilikais.
O mėsytė tai geriausiai kumpinė arba sprandinė. Nes kai anyta sugalvojo mus "palepinti"išpjovos šašlykais - tai vos įkandome. Labai jau sausa mėsa
Gero gimtadienio piknikėlio
Mes jei darom šašlykus, tai stengiuosi pirkti kiaulės mentės be kaulo. Mėsa yra žymiai minkštesnė, negu kumpio. Marinuoju taip pat majonezo ir pomidorų padažo mišiniu + prieskoniai.
Parašytas: 07 Gru 2006, 14:50
Lilina
Anyta pamoke. Sako ji tiesiog nuperka "šašlyko prieskonius" apibarsto jom mėsą, gerai paminko ir už kokiu 15-20 min kepa.
Ir internete radau vieną recepčiuką:
1/2 stiklinės medaus, 60ml - sojos padažo, 125ml- balto vyno, 60ml - aliejaus, 2 skiltelės česnako ir prieskonius pagal skonį.
Pabandžiau toki pasigamint namie, kontrolinę porciją, pažiuret ar skanu....
nu nieko, tik medus man ten ne į temą, biški kiniškų patiekalu atsiduoda, saldi mesa
Kokia čia Kinija iš šašlyko ?
Tai medaus savaitgali nedesiu
Parašytas: 07 Gru 2006, 16:52
Andron
Lilina rašė:nu nieko, tik medus man ten ne į temą, biški kiniškų patiekalu atsiduoda, saldi mesa
Kokia čia Kinija iš šašlyko ?
Tai medaus savaitgali nedesiu
Čia desertinis šašlykas
Parašytas: 08 Gru 2006, 12:23
Ramunė
Gal jau per vėlai, bet...
Kolegė sakė, kad šašlykiukus raugia majonezo, pomidorų padažo, krienų ir garstyčių mišinyje. Aišku, prieskonių irgi reikia.
Parašytas: 08 Gru 2006, 14:38
Lilina
dar ne per velu, šiandien raugsiu
Parašytas: 10 Gru 2006, 22:59
Andron
Na, ir kaip šašlykai
Parašytas: 11 Gru 2006, 08:15
Lilina
Super
Kiaulienos sprandinė + šašlyko prieskoniai, gan gausiai + biški obuolių acto + sojos padažo(nors ne būtinas) + šlakelis aliejaus + daug svogūnų =
tik tamsoje vyras šiek tiek juos apsvylino
bet labai skaniai suėjo ...
Rekomenduoju. Žymiai skanesni nei pirktiniai
Parašytas: 06 Vas 2007, 23:00
janrri
GERUKAI ŠAŠLYKAI
4kg mėsos (tik sprandinės)
64g cukraus
110g druskos
0,5kg svogūnų
240ml acto
15 vnt.lauro lapelių (susmulkintų)
12g kvepenčiųjų pipirų
16g juodųjų pipirų
Čia ištikro reikia viską sudėti pagal svorį. Šį receptą gavau iš vieno mėsininko,jis išbandytas jau daug kartų.
Mėsą supjaustom gabaliukais ir užpylę actu pamaigom.Į supjaustytus svogūnus sudedam visus prieskonius ir sumaišom.Tada svogūnus sudedam į mėsą ir viską lengvai išmaišom.
Taip marinuotus šašlykus jau ir po valandos tikrai galima kepti.
Parašytas: 07 Vas 2007, 08:38
Ramunė
O ką daryt, jei mano šeimynai ir 1 kg mėsos nereikia
Parašytas: 07 Vas 2007, 09:39
janrri
Čia jau matematika, manau paskaičiuoti nesunku.
Parašytas: 07 Vas 2007, 10:35
daida
Ramunė rašė:O ką daryt, jei mano šeimynai ir 1 kg mėsos nereikia
Kiek jūs mažai valgot
Parašytas: 07 Vas 2007, 12:54
Ramunė
daida rašė:Ramunė rašė:O ką daryt, jei mano šeimynai ir 1 kg mėsos nereikia
Kiek jūs mažai valgot
Man mėsos praktiškai nereikia. Porą gabaliukų - aš soti.
Vyras irgi neperdaug rajus, bet mėgsta konkretumą : mėsa, mėsa ir dar kartą mėsa.
Jei užraugiu 1 kg, mums praktiškai 2 kartams užtenka.
Parašytas: 07 Vas 2007, 13:08
Lilina
tai normalu, aš kai gaminu valgyt, tai mum dviems irgi 0.5 kg mėsos reikia vienam kartui.
Parašytas: 07 Vas 2007, 13:15
silsta
Mes kažkaip palaipsniui atsisakėm acto marinuojant šašlykus. Dabar naudoju majonezą, prieskonių mišinį šašlykams, na ir dar visokių žolelių, ką tuo metu turiu, kas tiktų šašlykui. Mums tai su majonezu
Parašytas: 07 Vas 2007, 14:15
janrri
Gaminant šašlykus vienam žmogui yra paskaičiuojama norma maždaug 200g mėsos.
O kas liečia actą, tai nemanau kad majonezas yra labai jau sveikiau.
Parašytas: 07 Vas 2007, 16:01
Ramunė
janrri rašė: O kas liečia actą, tai nemanau kad majonezas yra labai jau sveikiau.
Sutinku, geras actas visai nekliudo, aišku ne tas, kur litras 80 ct kainuoja.
Bet paskutinį kartą raugiau pagal Lilinos receptėlį. Nu labai skanu buvo
Ačiū
Parašytas: 07 Vas 2007, 16:31
Lilina
čia šašlyko receptelį giri?
Ačiū
Eksperementuosim toliau
Parašytas: 07 Vas 2007, 16:34
Ramunė
Lilina rašė:čia šašlyko receptelį giri?
Ačiū
Eksperementuosim toliau
Taip taip taip
Tik tavo, manau, buvo skanesni, nes kepėt ant laužiuko, o aš tik grilyje
Dūmelio trūko
Parašytas: 07 Vas 2007, 23:59
simka
Mielos gurmanės,
kadangi jau daug metų SU MALONUMU
sukuos virtuvėj ir, suprantama, marinuoju šašlykus, išbandžiau visokias versijas -pradedant actu bei majonezu.
Tad labai nuoširdžiai patariu:
NENAUDOKIT MAJONEZO -tikrai nesveika ir netikra, tai jums patartų ir VISI profesionalai.
Paprastą ACTĄ naudokit irgi tik tuomet, kai neturit kitos išeities.
Kiek geresnė išeitis -obuolių actas.
Puikus sprendimas -balzamico actas.
Už pirmuosius du pirmus minėtus actus geresnė išeitis:
citrinos rūgštis(iš bėdos) + cukraus šiek tiek
daug geresnė -2-3 citrinų sultys 1 kg mėsos(švariai nuplautos žievelės pjaustytos drauge irgi nepakenks)
rūgštus(sausas) vynas
sojos arba vorčesterio padažas.
Ne mažiau sėkmei svarbios smulkmenos:
Mėsos gabalėliai turi būti maždaug degtukų dėžutės dydžio
Geriausiai tinka sprandinės mėsa, jeigu tokios neturit -tiks ir kumpis, bet tuomet reikia pasirūpint ir lašinukais -maždaug penktadalis bendro mėsos svorio.
Acto, sulčių ar kitokiais marinatais būsimą šašlyką užpilam tik po to, kai apibarstę prieskoniais ir svogūnais, ne tik gerai išmaišom, bet ir PAMAIGOM stropiai.
DRUSKOS BERIAM NE ANKSČIAU, KAIP ... 10 MIN. prieš veriant ant iešmų.
Tik tada mėsa išliks SULTINGA.
p.s.Giedriaus ar Dunduko svetainėje(nepamenu kurioje tiksliai)
yra aprašymas, kaip šašlykus su dūmeliu iškepti orkaitėje -net su paveiksliukais.
GARDŽIŲ ŠAŠLYKŲ
Parašytas: 08 Vas 2007, 00:30
janrri
Labai šaunūs patarimai.
Parašytas: 08 Vas 2007, 10:47
Lilina
Nu tada mano išbandytas receptas ne toks jau ir kenksmingas pagal šiuos patarimus
Parašytas: 08 Vas 2007, 11:19
silsta
Ačiū, Simka, už patarimus. Gyveni, mokaisi... Vistik gerai, kai yra kas pasidalina savo patirtim. Mat mes ne dažnai juos darom, tai ateity pravers patarimai