Puslapis 23

Parašytas: 18 Vas 2007, 18:47
Tutsi
labai skanus saslykiukai,kai pridedi daug zoleliu ir jokio acto.O vietoje rugsties,galima ideti citrinos,bet nedaug :luks:

Parašytas: 30 Bir 2007, 12:50
Ramunė
Radau Receptainėje tokius šaįlykus:

Šašlykai pomidorų sultyse

1 kg kiaulienos sprandinės,
2 kg pernokusių pomidorų,
0,5 kg svogūnų,
šašlykų prieskonių.

Indo, kuriame marinuosite šašlykus, dugną išklokite mėsos gabaliukais, jų viršų apibarstykite prieskoniais, tada klokite sluoksnį pjaustytų pomidorų ir svogūnų.
Po kiekvieno sluoksnio rankomis viską gerai suspauskite.
Taip sluoksniuokite visą mėsą ir 6 valandoms paslėkite.
Ant iešmo mėsos gabaliukus galite verti pakaitomis su svogūnais ir pomidorais.

Parašytas: 30 Bir 2007, 15:13
Lilina
Ramunė rašė:Radau Receptainėje tokius šaįlykus:

Šašlykai pomidorų sultyse
:hubba:

Parašytas: 30 Bir 2007, 16:12
vitele
Na ir aš įkišiu savo trigrašį :) aš šašlykus marinuoju taip : mėsytė , prieskoniai šašlykui , majonezas , ir kokių dvejų citrinų sultys , kuo ilgiau pasimarinuoja tuo skaniau :D o mano vyriškis tai taip daro. Kilogramui mėsos ima kilogramą svogūnų , juos permala mėsmale , maišo su mėsa ,ir užpila pomidorų padažu , vėl viską gerai išmaišo. Už pusvalandžio galima kepti :)

Parašytas: 30 Bir 2007, 17:37
Ramunė
Tavo receptėlį aš irgi naudoju, kartą pamiršus savaitę palaikiau šaldytuve :oops: Skanūs buvo - fantastikaPaveikslėlis
O va tavo vyriškio receptas dar negirdėtas, pabandysim. :lol: Jis turėtų ir šonkauliukams tikt :roll:

Parašytas: 30 Bir 2007, 21:11
Tina
O aš šašlyką marinuoju taip: majonezas, alus, įvairūs prieskoniai, svogūnai. Mėsa taip pamarinavus būna labai minkšta.

Parašytas: 30 Bir 2007, 21:52
Ramunė
Vėl naujovė : su alum nebandžiau ( bent jau nepamenu :wink: )

Parašytas: 17 Lie 2007, 08:12
vitele
Kiaulienos šašlykai su ananasais

Ananasai šašlykams suteikia švelniai saldžiarūgštį prieskonį.

4 porcijoms jums reikės:

800 g minkštos kiaulienos,
500 g konservuotų ananasų minkštimo,
3 valg. šaukštų medaus,
200 ml obuolių acto,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
500 g ryžių,
3 valg.šaukštų alyvuogių aliejaus,
pusės kuokštelio petražolių,
2 raudonųjų svogūnų galvučių,
kelių lapų žaliųjų salotų.

Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Ananasų žiedus sudėkite į sietelį, nuvarvinkite ir supjaustykite tokio paties dydžio gabalėliais, kaip ir kiaulieną. Kiaulienos gabalėlius suverkite ant iešmelių pakaitomis su ananasų gabalėliais. Sumaišykite medų su obuolių actu, druska ir maltais juodaisiais pipirais. Šiuo paruoštu marinatu sutepkite kiaulienos bei ananasų gabalėlius ir padėkite dviems valandoms į šaldytuvą.

Ryžius dvidešimt minučių virkite dideliame kiekyje pasūdyto verdančio vandens.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sutepkite alyvuogių aliejumi. Išdėliokite iešmelius su kiauliena ant skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie aštuonias minutes. Po to įjunkite orkaitės grilio funkciją ir apskrudinkite kiaulienos šašlykus iš visų pusių.

Petražoles nuplaukite, nuskabykite lapelius nuo stiebelių ir smulkiai supjaustykite. Raudonuosius ropinius svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Žaliųjų salotų lapus nuplaukite, nusausinkite ir kartu su svogūnų pusžiedžiais išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus uždėkite iešmelius su kiaulienos šašlykais ir ananasais. Ryžius patiekite atskirai, apibarstę juos kapotomis petražolėmis.

Parašytas: 17 Lie 2007, 08:15
vitele
Vištienos šašlykai su agurkų padažu

Prie vištienos puikiai dera originalus agurkų padažas.

4 porcijoms jums reikės:

4 vištienos krūtinėlių filė,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 citrinos,
4 valg. šaukštų šašlykų padažo,
450 g jogurto,
2 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
1 česnako skiltelės,
1 agurko,
1 valg. šaukšto kapotų petražolių,
žiupsnelio maltų kmynų,
žiupsnelio kalendros,
žiupsnelio mėtų lapelių.

Vištienos krūtinėlių filė supjaustykite kubeliais ir suberkite į plokščią dubenį. Apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, užpilkite citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

Pagaminkite marinatą. Šašlykų padažą sumaišykite su 200 g jogurto ir augaliniu aliejumi. Česnako skiltelę nulupkite, sutrinkite rankiniu presu ir įmaišykite į marinatą. Paruoštu marinatu užpilkite vištienos kubelius, gerai išmaišykite, uždenkite dubenį aliuminio folijos lakštu ir padėkite aštuonioms valandoms į šaldytuvą.

Agurką nuplaukite, nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau ir išimkite sėklas. Sutarkuokite agurko puseles stambia trintuve ir sumaišykite su likusiu jogurtu, kapotomis petražolėmis, maltais kmynais ir kalendra. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir palikite vienai valandai pastovėti. Apibarstykite kapotomis mėtomis.

Vištieną suverkite ant iešmelių ir 8-10 minučių pakepinkite ant grotelių, periodiškai apvartant ir sutepant marinatu. Patiekite su tarkuotų agurkų padažu.

Parašytas: 17 Lie 2007, 09:21
Tutsi
Ramunė rašė:Vėl naujovė : su alum nebandžiau ( bent jau nepamenu :wink: )
pabandyk,visai neblogai :wink: Tik man patinka labiau,kai buna porteris o ne sviesus alus :roll:

Parašytas: 17 Lie 2007, 09:58
Ramunė
Pabandysiu, dėkui :lol: Tik porterį aš ir taip mėgstu ( tik nedaug), reiks vienu buteliu daugiau nusipirkt, kai raugsiu :wink:

Parašytas: 31 Lie 2007, 19:07
Tutsi
porteris geriau isigeria i mesyte :wink: O as tamsaus alaus nemegstu,jis man per tirstas :roll:

Parašytas: 28 Spa 2007, 10:22
Ramunė
Šoninės šašlykai
(1 porcija)

150 g jautienos šoninės

Marinatui:
1 šaukštas sojų
1 skiltelė česnako
druskos
1 šaukštelis apelsinų sirupo
2-3 maži apelsinai

Šoninė supjaustoma mažais kubeliais.Visos marinato sudėtinės dalys sumaišomos dubenyje (česnako skiltelė išspaudžiama ant druskos).
Į marinatą dedami mėsos kubeliai ir uždengus palaikoma 2-3 valandas. Mėsa padaže nuolat vartoma.Marinuoti mėsos kubeliai kartu su mažais apelsinais (palaikytais apelsinų sirupe) veriami ant iešmo ir trumpai (galima ir ilgiau), jei nenorite, kad mėsa perkeptų, kepama grilyje.Kepimo trukmę reikia nusistatyti patiems, nes filė iškepimo laipsnis yra skonio dalykas.
Tiekiama su neutralia balta duona arba mažomis bandelėmis, arba sviestu aptepta skrudinta duona.Užsigeriama geru baltu arba raudonu vynu.

Parašytas: 28 Spa 2007, 11:12
Tutsi
o kaip atrodo jautienos sonine :oops: niekada negirdejau apie tokia dali :roll:

Parašytas: 28 Spa 2007, 11:30
Ramunė
Kaip ir kiaulienos, tik be lašinukų :wink:

Parašytas: 28 Spa 2007, 13:24
duziki
:hubba:

Parašytas: 29 Spa 2007, 11:13
Tutsi
Ramunė rašė:Kaip ir kiaulienos, tik be lašinukų :wink:
dabar tikrai atkreipsiu demesi i toki daikta :oops:

Parašytas: 30 Spa 2007, 22:39
Ramunė
Kalakutienos šašlykas su daržovėmis

reikės:

šašlykams
2 kg smulkių bulvių,
800 g kalakutienos krūtinėlių filė,
600 g cukinijų,2 česnako skiltelių,
6 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos,maltų juodųjų pipirų.

Padažui
400 marinuotų raudonųjų saldžiųjų paprikų,
80 g kapotų migdolų,2 svogūno galvučių,
2 česnako skiltelių,2 valg. šaukštų kapotų mėtos lapelių,
4 valg. šaukštų citrinos sulčių,druskos,maltų juodųjų pipirų.

Bulves kruopščiai nuplaukite ir su odele dvidešimt minučių virkite pasūdytame vandenyje.
Pagaminkite padažą. Marinuotas raudonąsias saldžiąsias paprikas suberkite į sietelį, kad nuvarvėtų skystis. Migdolus paskrudinkite keptuvėje be riebalų. Ropinius svogūnus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Saldžiąsias paprikas, kapotus mėtos lapelius, migdolus, ropinių svogūnų kubelius, kapotus česnakus ir citrinos sultis sutrinkite smulkintuvu iki tyrelės konsistencijos. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, išmaišykite ir uždenkite indą dangčiu.
Nuo bulvių nupilkite vandenį ir leiskite truputėlį atvėsti. Nulupkite odelę. Kalakutienos krūtinėles nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Cukinijas nuplaukite, nupjaustykite galiukus ir supjaustykite griežinėliais. Medinius iešmelius iš anksto suvilgykite vandeniu ir ant jų pakaitomis suverkite bulves, kalakutienos filė kubelius ir cukinijų griežinėlius. Vėrinukus išdėliokite ant riebalais suteptos skardos.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Česnako skilteles nulupkite, sutrinkite rankiniu presu ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Šiuo mišiniu sutepkite kalakutienos šašlykus. Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Pašaukite skardą su vėrinukais į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie dvidešimt minučių. Iškepusius kalakutienos šašlykus patiekite kartu su saldžiųjų paprikų ir migdolų padažu.

Parašytas: 31 Spa 2007, 00:57
duziki
skanumelis :hubba: o pas mus dar ir orai tokie vasariski kad galim ir saslykiuku issikepti :luks:

Parašytas: 26 Bal 2008, 13:20
Ramunė
Kiaulienos šašlykai su daržovėmis

Kiaulienos šašlykams –

500 g kiaulienos sprandinės arba išpjovos,
1 raudonosios saldžiosios paprikos ankšties,
1 geltonosios saldžiosios paprikos ankšties,
2 svogūno galvučių.

Marinatui –

125 ml alyvuogių aliejaus,
2 valg. šaukštų kapotų žalumynų (petražolių, čiobrelių, rozmarino),
2 česnako skiltelių,
pusės citrinos tarkuotos žievelės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Saldžiąsias paprikas nuplaukite, kiekvieną ankštį perpjaukite pusiau ir, pašalinę šerdį su sėklomis, supjaustykite kvadratėliais. Svogūno galvutes nulupkite ir kiekvieną supjaustykite į keturias dalis. Kiaulienos kubelius, paprikų kvadratėlius ir svogūnų skilteles sumaukite ant iešmelių.
Paruoškite marinatą. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Plokščiame inde sumaišykite smulkintus česnakus su kapotais žalumynais, tarkuota citrinos žievele ir maltais juodaisiais pipirais. Šį mišinį užpilkite alyvuogių aliejumi. Į paruoštą marinatą sudėkite iešmelius su kiauliena ir daržovėmis ir palikite vienai valandai, kartkartėm apversdami.
Išimkite iš marinato kiaulienos šašlykus ir leiskite jam visiškai nuvarvėti. Mėsą truputį pabarstykite druska ir kepkite grilyje po 6-8 minutes iš visų pusių. Prie kiaulienos šašlyko patiekite traškias daržovių salotas.

Parašytas: 26 Bal 2008, 13:24
Talija
Bulgariški šašlykai su aguročiais

650 g avienos,
200 g aguročių,
900 g bulvių,
30 g taukų,
1 kiaušinio,
80 g salotų,
juodųjų maltų pipirų ir druskos pagal skonį.


Avieną supjaustyti į 25-30 g gabalėlius, agurotį supjaustyti griežinėliais, pasūdyti ir pakaitom užverti ant iešmo. Kepti ant įkaitusių anglių, kol bus pusiau iškepę. Atvėsinti, pabarstyti pipirais, pamirkyti išplaktame kiaušinyje ir dar kartą kepti, kol bus gatavi. Patiekti su keptomis bulvėmis ir salotomis.

Parašytas: 26 Bal 2008, 13:25
Talija
Gruziniški šašlykai su baklažanais

1000 g avienos,
1800 g baklažanų,
150 ml aliejaus,
juodųjų maltų pipirų ir druskos pagal skonį.


Avienos nugarinę supjaustyti 40-50 g gabalėliais. Baklažanus nuplauti šaltu vandeniu ir prapjauti išilgai, išspausti kartų skystį. Pjūvio vietoje užberti šiek tiek druskos, pipirų ir į juos įsprausti avienos gabalėlius, taip pat pasūdytus ir apibarstytus pipirais. Užverti ant iešmų taip, kad būtų perverti abu baklažano galai ir visi avienos gabalėliai.

Kepti ant anglių sukiojant iešmus, kepant sutepti aliejumi. Patiekti karštus su baklažanais, galima su žalumynais arba kitais priedais.

Parašytas: 26 Bal 2008, 13:25
Talija
Gruziniški šašlykai

560 g avienos,
50 g svogūnų galvučių,
10 g miltų,
100 g taukų,
3 česnako skiltelių,
150 g svogūnų laiškų,
100 g pomidorų,
1/2 arbatinio šaukštelio raudonųjų maltų pipirų,
2 arbatiniai šaukšteliai trintų petražolių,
druskos,
juodųjų ir kvapiųjų pipirų,
acto pagal skonį.

Mėsą nuplauti, nupjaustyti plėves ir taukus, supjaustyti nedideliais pailgais, maždaug 20 gramų gabalėliais. Gabalėlius pamušti, suteikiant kubiukų formą. Svogūnus supjaustyti žiedeliais, smulkiai supjaustyti česnaką. Mėsos gabalėlius pasūdyti, pabarstyti česnaku, juodaisiais ir kvapiaisiais pipirais, pašlakstyti actu. Pabarstyti svogūnais, sudėti į emaliuotą puodą, uždengti ir palaikyti šaltoje vietoje 2-3 valandas. Paruošti keturis medinius iešmus, ant kiekvieno sumauti po septynis gabalėlius be svogūnų, apibarstyti miltais. Kepti keptuvėje smarkiai įkaitintuose taukuose, kol apskrus.

Patiekti pašildytame inde apibarsčius petražolėmis, papuošti pomidorais ir svogūnų laiškais, apibarstyti raudonaisiais pipirais. Kaip garnyrą galima patiekti bulvytes fri arba virtus ryžius.

Parašytas: 26 Bal 2008, 13:26
Talija
Naminiai kiaulienos šašlykai

500 g liesos kiaulienos,
5 marinuotų arba konservuotų obuolių,
150 g svogūnų galvučių,
250 g pomidorų,
2 valg. šaukštųi aliejaus ar sviesto,
100 g aštraus padažo,
juodųjų maltų pipirų ir druskos pagal skonį.


Kruopščiai nuplauti kiaulieną šaltu tekančiu vandeniu. Supjaustyti mėsą 25 gramų kubeliais, pabarstyti druska ir juodaisiais maltais pipirais. Supjaustyti obuolius, nuvalyti svogūnų galvutes, supjaustyti plonais žiedais ir pakepti kelias minutes, pomidorus supjaustyti pusiau.

Ant iešmo suverti mėsos kubelius pakaitomis su pomidorų puselėmis, obuoliais ir svogūnų žiedeliais, sutepti sviestu ar augaliniu aliejumi ir aštriu padažu, apkepti elektriniame grilyje ar karštoje orkaitėje, retsykiais patepant sviestu ar padažu. Kai tik iškeps, iškart patiekti.

Garnyrui labiausiai tinka virti ryžiai, bulvės ir svogūnų laiškai, pomidorų ir agurkų salotos. Atskirai padažinėje patiekti šašlykų padažą.

Parašytas: 26 Bal 2008, 17:45
Ramunė
Ant iešmo kepta kiauliena su imbieru

500 g kiaulienos filė
2 šaukštai šviežio tarkuoto imbiero
0,5 šaukštelio maltų pipirų
1 šaukštelis sezamo aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 mažas tarkuotas svogūnas
druskos pagal skonį
1. Kiaulieną supjaustykite kubeliais. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite tarkuotą imbierą, pipirus, sezamo aliejų, citrinų sultis ir svogūną. Mišinį užpilkite ant mėsos ir marinuokite ją 1 valandą.
2. Suverkite kiaulieną ant iešmo ir kiekvieną pusę kepkite 5 minutes arba tol, kol jums patiks jos skonis. Patiekite su salotomis ir karštomis bandelėmis.

Ruošiama 20 minučių
1 valandą marinuojama
Kepama 10 minučių

Parašytas: 30 Bal 2008, 18:10
Ramunė
Avienos šašlykai su lašiniais ir pomidorais
600 g avienos (be kaulų)
200 g lašinių
12 mažų pomidorų
Marinatas:
1/2 stiklinės vyno acto
1 skiltelė česnako
1 svogūnas
1 šaukštelis čiobrelių
1/2 šaukštelio kajeno pipirų
5-6 žirneliai kvapniųjų pipirų
Padažas tepimui:
1/2 stiklinės aliejaus
2 skiltelės česnako
druskos
Mėsą nuplauti, išpjauti plėves, supjaustyti kubeliais (3 cm dydžio), lengvai pamušti grūstuvėliu.Svogūną ir česnaką nulupti, supjaustyti griežinėliais.
Giliame inde dėti avieną sluoksniais, barstant druska ir prieskoniais, svogūnų ir česnakų griežinėliais, šlakstant actu.Po to 24 val. įdėti į šaldytuvą.
Lašinius supjaustyti plonais avienos gabalų dydžio griežinėliais.Mėsą išimti iš šaldytuvo, nuimti nuo jos svogūno ir česnako gabalėlius.Verti ant iešmelių pakaitomis su lašiniais ir pomidorais.Kepti grilyje tepant išmaišytu su česnaku ir druska aliejumi.

Parašytas: 30 Bal 2008, 18:19
Ramunė
Kepsninės salotos

1 kg salotų
3 šaukštai nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštas acto
0,5 šaukštelio cukraus
0,3 šaukštelio druskos
Nuskabykite salotų lapus, gerai nuplaukite, kruopščiai nusausinkite ir sudėkite į didelį emaliuotą arba molinį indą.Suberkite druską ir cukrų, supilkite aliejų ir rankomis gerai išmaišykite.Tada pilkite aliejų ir dar kartą išmaišykite.Salotos turi 10-15 minučių pastovėti ir sukristi.Valgykite rankomis sukdami po vieną lapą ritinėliu.Ypač tinka su šašlykais ir ant grotelių kepta mėsa.

Parašytas: 01 Geg 2008, 19:51
Ramunė
Šoninės šašlykai

150 g jautienos šoninės
Marinatui:
1 šaukštas sojų
1 skiltelė česnako
druskos
1 šaukštelis apelsinų sirupo
2-3 maži apelsinai
Šoninė supjaustoma mažais kubeliais.Visos marinato sudėtinės dalys sumaišomos dubenyje (česnako skiltelė išspaudžiama ant druskos).
Į marinatą dedami mėsos kubeliai ir uždengus palaikoma 2-3 valandas. Mėsa padaže nuolat vartoma.Marinuoti mėsos kubeliai kartu su mažais apelsinais (palaikytais apelsinų sirupe) veriami ant iešmo ir trumpai (galima ir ilgiau), jei nenorite, kad mėsa perkeptų, kepama grilyje.Kepimo trukmę reikia nusistatyti patiems, nes filė iškepimo laipsnis yra skonio dalykas.Tiekiama su neutralia balta duona arba mažomis bandelėmis, arba sviestu aptepta skrudinta duona.Užsigeriama geru baltu arba raudonu vynu.

Parašytas: 01 Geg 2008, 20:36
Ramunė
Savo sultyse marinuoti šašlykai

1 kg kiaulienos
2 svogūnai
druskos
maltų juodųjų pipirų
Kiaulieną pjaustykite kubeliais, ištrinkite druska ir pipirais.Į puodą dėkite kiaulienos gabalėlius ir griežinėliais pjaustytus svogūnus.Mėsą gerai išmaišykite rankomis arba padaužykite mediniu plaktuku, tada paslėkite ir 3-4 valandas laikykite šiltoje patalpoje.Maukite ant iešmų ir kepkite.

Parašytas: 03 Geg 2008, 17:09
Ramunė
Kiaulienos šonkauliai su garstyčiomis ir rozmarinu
Grilyje kepti šonkauliukai

1,5 kg kiaulienos šonkauliukų
šviežiai maltų pipirų
druskos
Marinatas:
200 g aštrių garstyčių
2 šaukštai mairūno
1/2 šaukštelio rozmarino
1/2 šaukštelio raudonėlio
4 lauro lapai
Šonkauliukus nuplauti, nusausinti, padalyti porcijomis, pabarstyti druska ir pipirais.
Paruošti marinatą: rozmariną susmulkinti, išmaišyti su garstyčiomis, raudonėliu ir mairūnu.
Aptepti juo mėsą ir sudėti į indą, sluoksniuojant su lauro lapais.
Indą pridengti, įdėti į šaldytuvą 24 val.
Šonkauliukus išimti, iškepti grilyje aptepant likusiu marinatu.