Petražolės šaknys ir salierų skiltys
Moderatorius: vitele
Petražolės šaknys ir salierų skiltys
Norėčiau paklausti, ar yra pirkti petražolių šaknų? Kaip jos atrodo? Kiek kainuoja ir kaip jas reikia paruošti vartojimui?
O saliero skiltelės? Ar tokios egzistuoja ir kaip jas padaryti tinkamas vartojimui?
O saliero skiltelės? Ar tokios egzistuoja ir kaip jas padaryti tinkamas vartojimui?
Saliero šaknis. Parduotuvėse pastoviai yra. Labai skanu saliero gabaliukus apkepti. Tik geriausia pirkti atvežtinius salierų gumbus, jie netokio ryžkaus skonio kaip lietuviški.Ingrida rašė:Radau tokį receptėlį ir susidomėjau jo ne itin aiškia sudėtimi. O kas per dalykas tas saliero gumbas? ( Aš tokia neišprususi... ).
Petražolių šaknų mačiau Norfoje, Rimi. Tik šaknys ne visada su lapais.
O kaip iš tos saliero šaknies (gumbo) gauti saliero skilteles?tavi rašė:Saliero šaknis. Parduotuvėse pastoviai yra. Labai skanu saliero gabaliukus apkepti. Tik geriausia pirkti atvežtinius salierų gumbus, jie netokio ryžkaus skonio kaip lietuviški.Ingrida rašė:Radau tokį receptėlį ir susidomėjau jo ne itin aiškia sudėtimi. O kas per dalykas tas saliero gumbas? ( Aš tokia neišprususi... ).
Petražolių šaknų mačiau Norfoje, Rimi. Tik šaknys ne visada su lapais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ingrida pas mus labai jaunutė šeimininkė. Jai tikrai gali kilti tokių klausimų, kurie mums atrodo paprasti.tutsi rašė:supjaustai skiltelėmis ir gaunasi skiltelės,kas cia neaisku
Tegul tik mokosi ir šeimininkauja.
O saliero gumbas apvalus, panašus į burokėlį ar ridiką, tik pilkai rusvos spalvos. Būna ir lapkočių atskirai pirkti.
O apie petražolių šaknis drįstu ginčytis su Tavi : senos - neskanios, o šviežios visada su lapais. Bent jau Kėdainių prekybos centruose
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Taip, kol suminkštės.apie 20 - 25 min. Jei morkos nedidelės, galima virti ir 15 minučių. Bet saliero kartu virti nepatarčiau. Jis turi specifinį skonį ir kvapą. Negerai, gali visos daržovės likti beveik vienodo skonio. Apskritai, rekomenduojama kiekvienos rūšies daržoves virti atskirai... Bet ne visada tų rekomendacijų klausom
O recptėliu pasidalinsi
O recptėliu pasidalinsi
Na ne, nes šiame puslapyje jis jau įdėtas... o be to, toks paprastas...Ramunė rašė:Taip, kol suminkštės.apie 20 - 25 min. Jei morkos nedidelės, galima virti ir 15 minučių. Bet saliero kartu virti nepatarčiau. Jis turi specifinį skonį ir kvapą. Negerai, gali visos daržovės likti beveik vienodo skonio. Apskritai, rekomenduojama kiekvienos rūšies daržoves virti atskirai... Bet ne visada tų rekomendacijų klausom
O recptėliu pasidalinsi
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ji mūsų forume dalyvavo Kalėdinių patiekalų konkurse. Tada buvo aktyvesnė, papasakojo apie save. Ir laimėjo pagrindinį prizą, šaunuolė ji labai-labaitutsi rašė:seip, as klausiau is kur tu Ingrida pazystiRamunė rašė:Aš labai mėgstu daržoves ir esu cekauna zoselė: visur viską iššniukštinėju. Be to, Daida yta daviusi labai skanų receptą su salierais. Teko pirkti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Tai bent koordinates nurodyk ir pavadinimą, gerai?Ingrida rašė:Na ne, nes šiame puslapyje jis jau įdėtas... o be to, toks paprastas...Ramunė rašė:Taip, kol suminkštės.apie 20 - 25 min. Jei morkos nedidelės, galima virti ir 15 minučių. Bet saliero kartu virti nepatarčiau. Jis turi specifinį skonį ir kvapą. Negerai, gali visos daržovės likti beveik vienodo skonio. Apskritai, rekomenduojama kiekvienos rūšies daržoves virti atskirai... Bet ne visada tų rekomendacijų klausom
O recptėliu pasidalinsi