Puslapis 11

Petražolės šaknys ir salierų skiltys

Parašytas: 17 Bal 2007, 20:11
Ingrida
Norėčiau paklausti, ar yra pirkti petražolių šaknų? Kaip jos atrodo? Kiek kainuoja ir kaip jas reikia paruošti vartojimui?
O saliero skiltelės? Ar tokios egzistuoja ir kaip jas padaryti tinkamas vartojimui?

Parašytas: 17 Bal 2007, 20:46
Ramunė
Petražolių šaknys būna pirkti. Jos atrodo panašiai, kaip morkos, tik ilgesnės, šakotesnės ir baltos. Ir visada būna su lapeliais. Beje, gali pati darže užsiauginti.
Salierų skiltelių nežinau, manau, kad jas galima pasidarytiniš saliero gumbo.
O iš kur tu čia pritraukei toikių įdomybių?

Parašytas: 17 Bal 2007, 22:17
Ingrida
Radau tokį receptėlį ir susidomėjau jo ne itin aiškia sudėtimi. O kas per dalykas tas saliero gumbas? ( Aš tokia neišprususi... :oops: ).

Parašytas: 17 Bal 2007, 22:24
tavi
Ingrida rašė:Radau tokį receptėlį ir susidomėjau jo ne itin aiškia sudėtimi. O kas per dalykas tas saliero gumbas? ( Aš tokia neišprususi... :oops: ).
Saliero šaknis. Parduotuvėse pastoviai yra. Labai skanu saliero gabaliukus apkepti. Tik geriausia pirkti atvežtinius salierų gumbus, jie netokio ryžkaus skonio kaip lietuviški.
Petražolių šaknų mačiau Norfoje, Rimi. Tik šaknys ne visada su lapais.

Parašytas: 17 Bal 2007, 22:32
Ingrida
tavi rašė:
Ingrida rašė:Radau tokį receptėlį ir susidomėjau jo ne itin aiškia sudėtimi. O kas per dalykas tas saliero gumbas? ( Aš tokia neišprususi... :oops: ).
Saliero šaknis. Parduotuvėse pastoviai yra. Labai skanu saliero gabaliukus apkepti. Tik geriausia pirkti atvežtinius salierų gumbus, jie netokio ryžkaus skonio kaip lietuviški.
Petražolių šaknų mačiau Norfoje, Rimi. Tik šaknys ne visada su lapais.
O kaip iš tos saliero šaknies (gumbo) gauti saliero skilteles?

Parašytas: 18 Bal 2007, 07:57
Tutsi
supjaustai skiltelėmis ir gaunasi skiltelės,kas cia neaisku :shock:

Parašytas: 18 Bal 2007, 19:38
Ingrida
tutsi rašė:supjaustai skiltelėmis ir gaunasi skiltelės,kas cia neaisku :shock:
Dabar jau viskas aišku... Kažkaip nepagalvojau, maniau, kad kokios ypatingos saliero dalys tos skiltelės... :lol:

Parašytas: 18 Bal 2007, 19:44
Ramunė
tutsi rašė:supjaustai skiltelėmis ir gaunasi skiltelės,kas cia neaisku :shock:
Ingrida pas mus labai jaunutė šeimininkė.Paveikslėlis Jai tikrai gali kilti tokių klausimų, kurie mums atrodo paprasti. Paveikslėlis
Tegul tik mokosi ir šeimininkauja.Paveikslėlis
O saliero gumbas apvalus, panašus į burokėlį ar ridiką, tik pilkai rusvos spalvos. Būna ir lapkočių atskirai pirkti. :P
O apie petražolių šaknis drįstu ginčytis su Tavi : senos - neskanios, o šviežios visada su lapais. Bent jau Kėdainių prekybos centruose :roll:

Parašytas: 18 Bal 2007, 19:50
Tutsi
taigi as nieko ir nesakau,visada pasiryzusi padeti :wink:

Parašytas: 18 Bal 2007, 19:55
Ramunė
Ne-ne, bet ji atsiranda ir vėl dingsta. Judvi, ko gero, nelabai pažįstamos. Aš tik paaiškinau Paveikslėlis Žinai, pripranti per dienas ka-ką aiškint, tai negali sustot Paveikslėlis

Parašytas: 18 Bal 2007, 19:58
Tutsi
Ramunė rašė:Ne-ne, bet ji atsiranda ir vėl dingsta. Judvi, ko gero, nelabai pažįstamos. Aš tik paaiškinau Paveikslėlis Žinai, pripranti per dienas ka-ką aiškint, tai negali sustot Paveikslėlis
o is kur tu pazysti :shock:

Parašytas: 18 Bal 2007, 20:03
Ramunė
Aš labai mėgstu daržoves ir esu cekauna zoselė: visur viską iššniukštinėju.Paveikslėlis Be to, Daida yta daviusi labai skanų receptą su salierais.Paveikslėlis Teko pirkti.

Parašytas: 18 Bal 2007, 20:17
Ingrida
O kiek laiko reikia virti kartu morkas, petražolių šaknis ir saliero skilteles? Žinau, kad kol suminkštės, bet maždaug kiek? Girėjau, apie 20 min... :roll:

Parašytas: 18 Bal 2007, 20:41
Ramunė
Taip, kol suminkštės.apie 20 - 25 min. Jei morkos nedidelės, galima virti ir 15 minučių. Bet saliero kartu virti nepatarčiau. Jis turi specifinį skonį ir kvapą. Negerai, gali visos daržovės likti beveik vienodo skonio. Apskritai, rekomenduojama kiekvienos rūšies daržoves virti atskirai... Bet ne visada tų rekomendacijų klausom :oops:

O recptėliu pasidalinsi :P

Parašytas: 19 Bal 2007, 09:32
Tutsi
Ramunė rašė:Aš labai mėgstu daržoves ir esu cekauna zoselė: visur viską iššniukštinėju.Paveikslėlis Be to, Daida yta daviusi labai skanų receptą su salierais.Paveikslėlis Teko pirkti.
seip, as klausiau is kur tu Ingrida pazysti :merg2: :laugh:

Parašytas: 20 Bal 2007, 20:32
Ingrida
Ramunė rašė:Taip, kol suminkštės.apie 20 - 25 min. Jei morkos nedidelės, galima virti ir 15 minučių. Bet saliero kartu virti nepatarčiau. Jis turi specifinį skonį ir kvapą. Negerai, gali visos daržovės likti beveik vienodo skonio. Apskritai, rekomenduojama kiekvienos rūšies daržoves virti atskirai... Bet ne visada tų rekomendacijų klausom :oops:

O recptėliu pasidalinsi :P
Na ne, nes šiame puslapyje jis jau įdėtas... o be to, toks paprastas... :oops:

Parašytas: 21 Bal 2007, 12:56
Ramunė
tutsi rašė:
Ramunė rašė:Aš labai mėgstu daržoves ir esu cekauna zoselė: visur viską iššniukštinėju.Paveikslėlis Be to, Daida yta daviusi labai skanų receptą su salierais.Paveikslėlis Teko pirkti.
seip, as klausiau is kur tu Ingrida pazysti :merg2: :laugh:
Ji mūsų forume dalyvavo Kalėdinių patiekalų konkurse. Tada buvo aktyvesnė, papasakojo apie save. Ir laimėjo pagrindinį prizą, šaunuolė ji labai-labai Paveikslėlis

Parašytas: 21 Bal 2007, 12:57
Ramunė
Ingrida rašė:
Ramunė rašė:Taip, kol suminkštės.apie 20 - 25 min. Jei morkos nedidelės, galima virti ir 15 minučių. Bet saliero kartu virti nepatarčiau. Jis turi specifinį skonį ir kvapą. Negerai, gali visos daržovės likti beveik vienodo skonio. Apskritai, rekomenduojama kiekvienos rūšies daržoves virti atskirai... Bet ne visada tų rekomendacijų klausom :oops:

O recptėliu pasidalinsi :P
Na ne, nes šiame puslapyje jis jau įdėtas... o be to, toks paprastas... :oops:
Tai bent koordinates nurodyk ir pavadinimą, gerai? Paveikslėlis

Parašytas: 31 Lie 2007, 19:11
Tutsi
nei pavadinimo,nei kordinaciu,nei Ingridos :roll: