Puslapis 14

Klausimai, klausimėliai...

Parašytas: 19 Bir 2007, 17:06
Ingrida
Laba diena. Tikrai seniai lankiausi Jūsų forume, mat buvau labai užsiėmusi. Neturėjau laiko kada parašyti. O dabar, atėjus vasarai ir moksleivių atostogoms, prisėdau ir nusprendžiau palepinti save ir artimuosius skaniais patiekalais. Man kilo begalės klausimų, bet aš tikiuosi, kad Jūs man padėsite į juos atsakyti. Kad būtų lengviau, sunumeruosiu:
1. Kiek laiko verda daržovės (maždaug)?
2. Kas yra kviečių želmenys ir iš kur įmanoma jų gauti?
3. Ką žinote apie sorų kruopas?
4. Kur yra pirkti tikro virto kumpio?
5. Maždaug kiek gramų sviesto ir cukraus reikia dėti į grikių ir varškės apkepą?
6. Ar reikia silkes nuvalyti ir išdirbinėti, kad būtų tinkamos valgiui?
7. Kur galima nusipirkti sezamo aliejaus?
8. Kaip pasigaminti kaulų sultinio?
9. Kur galima įsigyti čili aitriųjų pipirų? O gal jų įmanoma gauti ir šviežių?
10. Kur yra pirkti baltųjų pipirų?
11. Ar yra pirkti sterko filė?
12. Ką žinote apie ,,Vorčesterio” padažą? Kaip jį pasigaminti ar yra pirkti?
13. Kur galima įsigyti ,,filo” tešlos lakštų?
14. Kuo ropiniai svogūnai skiriasi nuo paprastų? Kokios yra svogūnų rūšys?
15. Ar yra pirkti ličio vaisių?
16. Kas yra citrinos lazdelės, o kas cinamono lazdelės? Kur jų galima įsigyti?
17. Ar yra pirkti rabarbarų?
18. Ar įmanoma gauti bambuko daigų?
19. Koks yra salotų padažas?
20. Kas yra artišokai? Kur jų ieškoti ir kaip apdoroti, kad būtų tinkami maistui?
21. Kas yra apelsinų esencija ir kur jos įsigyti?
22. Ką žinote apie kėlimo ar kilimo miltelius? Kur jų įsigyti?
23. Kas yra cukatos? Vaisiai? Kur jų pirkti?
24. Ar įmanoma įsigyti tikros vanilės?
25. Ar prekybos centruose yra pirkti šaldytų uogų?

Iš anksto nuoširdžiai dėkoju už atsakymus ir sugaištą laiką.

Parašytas: 19 Bir 2007, 17:17
Tutsi
VISKA GALIMA NUSIPIRKTI DIDZIUOSIUOSE PREKYBOS CENTRUOSE,O VISA INFORMACIJA APIE MAISTO GAMYBA IR PAAISKINIMUS RASI MUSU FORUME...TIK NEPATINGEK PASIVAIKSCIOTI PO JI :wink:

Parašytas: 19 Bir 2007, 17:55
Hazel
nepyk, bet kai kurie tavo klausimai labai idomusPaveikslėlis kam tu klausi apie maisto produktus? juk nueik i parduotuve ir apsiziurek

Parašytas: 19 Bir 2007, 19:47
Tutsi
Hazel rašė:nepyk, bet kai kurie tavo klausimai labai idomusPaveikslėlis kam tu klausi apie maisto produktus? juk nueik i parduotuve ir apsiziurek
pagal amziu ir klausymai :merg2:

Re: Klausimai, klausimėliai...

Parašytas: 19 Bir 2007, 20:55
Ramunė
[quote="Ingrida"], bet aš tikiuosi, kad Jūs man padėsite į juos atsakyti. Kad būtų lengviau, sunumeruosiu:
1. Bulvės paie 20 min, burokėliai - pusvalandį... Visos skirtingai. Bakstelėk peiliu ir pamatysi, ar minkštos, ar ne. Geriausia virti atskirai.
2. tai sudygę kviečiai.
3. Paprastos kruopos, galima virti kosės.
4. Kad ir IKI, RIMI, MAXIMOJE.
5. Jei nenurodyta recepte - apie 50 g. Bet sviestu košės nepagadinsi :wink:
6. Jei perki ne filė - taip, reikia.
7. Bet kuriame prekybos centre.
8. Sudėk į puodą kaulus, įdėk prieskonių ir virk ant labai silpnos ugnies apie 1- 21,5 val.
9. Parduotuvėse. Būna šviežių. Tai paprika tik ankštinė. Dažniausiai būna raudona.
10. Visur. Prie prieskonių ieškok. Būna malti ir žirneliais.
11. Centruose.
12. Tai panašus į sojos padažą. Ieškok prie sojos padažų.
13. Kur galima įsigyti ,,filo” tešlos lakštų? O kas tai per žvėris :shock:
14. Niekuo. Ropiniai svogūnai yra ropelės, o ne laiškai. Jų būna paprastų, jmėlynų ir baltų..
15. Taip, yra.?
16. Tai nemaltas cinamonas. Rasi centruose.
17. Taip. Ir parduotuvėse, ir turguje.
18. Taip. Yra konservuotų, yra ( retokai) šviežių.
19. Pasidarysi, turėsi. Pasižiūrėk prie padažų. O mpirkti būna buteliuose ir pakeliuose. Jis daugiausia būna aliejinis arba jogurtionis.
20. Daržovės. O gal ir vaisiai, panašūs į pušies kankorėžius.
21. Centruose,. Tai koncentruotos apelsinų sultys. Jas galima dėti į patiekalus, tik reikia labai mažai. Dar būna migdolų, vanilės ir kitokių esencijų arba kvapų.
22. Tai pas pats. Ieškok prieskonių skyriuose. Naudojami pmiltinių patiekalų kildinimui. Galima pakeisti soda, nugesinta griwetinėje arba acte.

23. Taip, džiovinti vaisiai. Prekybos centruose rasi.
24. Taip.
25. Labai daug ir įvairių.

Jei dar turėsi klausimų, rašyk. Tik po mažiau viename pranešime. Labai keblu susigaudyti.Paveikslėlis

Parašytas: 19 Bir 2007, 20:59
Tutsi
saunuole Ramuniuk,tikra pedagoge :luks: :geles:

Parašytas: 19 Bir 2007, 21:03
Ramunė
tutsi rašė:saunuole Ramuniuk,tikra pedagoge :luks: :geles:
Dėkui.Paveikslėlis Stengiuosi būti geraPaveikslėlis

Parašytas: 19 Bir 2007, 21:21
Tutsi
nera uz ka,as tik konstatuoju faktus :wink:

Re: Klausimai, klausimėliai...

Parašytas: 19 Bir 2007, 21:30
Forelle
Ramunė rašė: 13.Kur galima įsigyti ,,filo” tešlos lakštų? O kas tai per žvėris :shock:
Filo arba phyllo - popierio storumo tešla. Lietuvoj nors jau kol kas nemačiau jos pirkti. Bet daug kuo panaši į sluoksniuotą tešlą. Nors jau aš ja keičiu kepdama pagal receptus, kur reikia filo tešlos.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Parašytas: 19 Bir 2007, 21:34
Tutsi
kaip grazu :roll:

Parašytas: 19 Bir 2007, 21:40
Forelle
tutsi rašė:kaip grazu :roll:
o kepant su sluoksniuota, taip gražiai nesigauna :( bet svarbu skanu, o čia įdaras yra citrininis ir papuošta gėlytėm.

Parašytas: 19 Bir 2007, 21:43
Tutsi
o jei labai labai plonai iskociojus sluoksniuota tesla,gal gautusi kazkas panasaus :merg2:

Parašytas: 19 Bir 2007, 21:59
Forelle
tutsi rašė:o jei labai labai plonai iskociojus sluoksniuota tesla,gal gautusi kazkas panasaus :merg2:
Kažkas panašaus gaunasi, bet netaip, nes tešla vis tiek pasipučia, o čia atskiri lapeliai gražiai atsilenkia

Parašytas: 19 Bir 2007, 22:46
Tutsi
o jeigu tesla kaip makaronams padaryti :merg2: labai jau man tos gelytes patiko :oops: Reikes pameginti :roll:

Parašytas: 19 Bir 2007, 23:38
Hazel
Ramune, tikrai turi dar daug kantrybes Paveikslėlis saunuole, kad viska atsakei Paveikslėlis

Parašytas: 19 Bir 2007, 23:40
Hazel
kaukaur turejau straipsni apie filo tesla Paveikslėlis butinai paieskosiu ;)

Parašytas: 20 Bir 2007, 08:25
Tutsi
buvo kazkur ir pas mus aprasyta,bet paieskok,dar pasiskaitysim :wink:

Parašytas: 20 Bir 2007, 11:25
silsta
Žiūrėjau aš, žiūrėjau į tą tešlą. O jei ją kvadračiukais supjausčius, išvirus aliejuj gal skruzdėlynas neblogas gautusi. Nereikėtų tiek vargti su tešla. Kepinys paveiksliuke labai gražiai atrodo :idea:

Parašytas: 20 Bir 2007, 11:47
Ramunė
Hazel rašė:Ramune, tikrai turi dar daug kantrybes Paveikslėlis saunuole, kad viska atsakei Paveikslėlis
Jaunimui reikia padėti, kad nepraeitų ūpas domėtis virtuve :lol:

Parašytas: 20 Bir 2007, 12:04
Tutsi
silsta rašė:Žiūrėjau aš, žiūrėjau į tą tešlą. O jei ją kvadračiukais supjausčius, išvirus aliejuj gal skruzdėlynas neblogas gautusi. Nereikėtų tiek vargti su tešla. Kepinys paveiksliuke labai gražiai atrodo :idea:
bet matai,klausymas apie tai,kaip ja tokia plona padaryti :roll:

Parašytas: 20 Bir 2007, 12:14
Ligita
Darbe gaunu žurnalą "Gurmano gidas". Jame aprašomas receptas iš kaitafi tešlos. Gal žinote kokia tai tešla? Kaip ją pasigaminti? O gal yra pirkti? :?: Tikrai norečiau pasidaryti krevetes pagal tą receptą.

Parašytas: 20 Bir 2007, 12:28
Forelle
Ligita rašė:Darbe gaunu žurnalą "Gurmano gidas". Jame aprašomas receptas iš kaitafi tešlos. Gal žinote kokia tai tešla? Kaip ją pasigaminti? O gal yra pirkti? :?: Tikrai norečiau pasidaryti krevetes pagal tą receptą.
Smulkinta filo tešla ir yra kaitafi

Parašytas: 20 Bir 2007, 12:30
Tutsi
net internete nieko lietuviu kalboje neradau apie tokia tesla :shock: Ir pirma karta ja girdziu :merg2:

Parašytas: 21 Bir 2007, 19:53
Ligita
Forelle rašė:
Ligita rašė:Darbe gaunu žurnalą "Gurmano gidas". Jame aprašomas receptas iš kaitafi tešlos. Gal žinote kokia tai tešla? Kaip ją pasigaminti? O gal yra pirkti? :?: Tikrai norečiau pasidaryti krevetes pagal tą receptą.
Smulkinta filo tešla ir yra kaitafi
Aišku. O jos nebūna pirkti? Nes labai tingiu pati daryti.

Parašytas: 22 Bir 2007, 08:52
Tutsi
gal kur ir buna,bet musu provincijoje,tai tikrai neteko matyti :evil: AS TAI JA PAMEGINCIAU PADARYTI,JEI TIKSLIAI PASAKYTU KAIP JA DARYTI :oops:

Parašytas: 22 Bir 2007, 09:11
Forelle
Ligita rašė:
Forelle rašė:
Ligita rašė:Darbe gaunu žurnalą "Gurmano gidas". Jame aprašomas receptas iš kaitafi tešlos. Gal žinote kokia tai tešla? Kaip ją pasigaminti? O gal yra pirkti? :?: Tikrai norečiau pasidaryti krevetes pagal tą receptą.
Smulkinta filo tešla ir yra kaitafi
Aišku. O jos nebūna pirkti? Nes labai tingiu pati daryti.
filo tešlos ir pati užsipirkčiau, bet kol kas niekur nemačiau, jokiose didžiose parduotuvėse. Bet gal kada užves ir pas mus. Jei pamatysiu, būtinai pranešiu

Parašytas: 22 Bir 2007, 09:49
Tutsi
gerai :wink:

Parašytas: 03 Lie 2007, 13:18
Ofelija
klausimeli toki tureciau.. kai pvz nori kad sustingtu pertepimas grietininis ar jogurtinis tortui, tai istirpinta zelatina reikia pilti ir greit maisyti dar karsta ar palaukti kol ji atves visiskai? nes kai supyliau atvesusia neissimaise gerai..

Parašytas: 03 Lie 2007, 14:00
Ramunė
Želatinos neužvirink, o tik gerai užkaitink, kol ištirps ir tuoj pat pilk į jogurtą ar kur kitur :lol:

Parašytas: 03 Lie 2007, 14:32
Tutsi
Ofelija rašė:klausimeli toki tureciau.. kai pvz nori kad sustingtu pertepimas grietininis ar jogurtinis tortui, tai istirpinta zelatina reikia pilti ir greit maisyti dar karsta ar palaukti kol ji atves visiskai? nes kai supyliau atvesusia neissimaise gerai..
jei zelatina bus per karšta,gali sutraukti gumuliukais,kad taip neatsitiktu,apsidraudimui,reikia sauksta kremo ismaisyti zelatine ir tada pilti i krema :wink: