Šašlyko marinavimas

Gal žinote patarimų, kurie gali padėti kitiems gaminant maistą?

Moderatorius: vitele

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Šašlyko marinavimas

Standartinė Lilina » 05 Gru 2006, 17:08

Gal kas žino kaip skaniai pačiam galima užmarinuoti mėsą šašlykams? Nusimato ši savaitgali iškyla į gamtą. Tai galvoju gal pačiai padaryt šašlus, bet tik įsivaizduoju maždaug kaip, o tiksliai nežinau :oops:

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 05 Gru 2006, 21:38

Pastaroju metu mes marinavome majoneze. Brangioji dar tobulindavo marinatą visokiom prieskoninėm žolėm (gelsve ar dar kokia nors).

O tėvukas pastoviai užpildavo mėsą sauso vyno buteliu.
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 06 Gru 2006, 00:55

Andron rašė:Pastaroju metu mes marinavome majoneze. Brangioji dar tobulindavo marinatą visokiom prieskoninėm žolėm (gelsve ar dar kokia nors).

O tėvukas pastoviai užpildavo mėsą sauso vyno buteliu.
Beje mano mama nemėgsta šašlyku, bet marinuoti majoneze jai labai patiko. Ji valgė ir sakė, kad dabar tiki, jog būna ir skanių šašlykų 8)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Gru 2006, 15:59

Vos suradau tuos šašlykiukus :?

Man irgi labai patiko majoneze marinuoti. Bet skoniu nenusileidžia ir marinuoti pomidorų padaže per pusę su majonezu. Tam reikalui labiausiai tinka Kėdainių pomidorų padažas su bazilikais.

O mėsytė tai geriausiai kumpinė arba sprandinė. Nes kai anyta sugalvojo mus "palepinti"išpjovos šašlykais - tai vos įkandome. Labai jau sausa mėsa :wink:

Gero gimtadienio piknikėlio :merg:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Gru 2006, 16:02

Dar pagalvojau, kad galima pasidaryti ir keleto rūšių šašlykų. Vienus su vynu, kitus su majonezu...
Bet kokiu atveju bus skanesni už pirktinius. :luks:
Vasarą baliavojom pas kolegę, tai ji buvo pamarinavusi viščiukų gabalėlių majoneze. Kepėm kaip šašlykus. Buvo :hubba:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 06 Gru 2006, 16:17

Ramunė rašė: Gero gimtadienio piknikėlio :merg:
kaip greit supratot :oops:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 06 Gru 2006, 16:24

Lilina rašė:
Ramunė rašė: Gero gimtadienio piknikėlio :merg:
kaip greit supratot :oops:
Tai gi rašo, kad per 7 dienas bus jūsų gimtadienis :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 06 Gru 2006, 16:28

nu jo, jo :oops:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 07 Gru 2006, 09:11

Ramunė rašė:Vos suradau tuos šašlykiukus :?

Man irgi labai patiko majoneze marinuoti. Bet skoniu nenusileidžia ir marinuoti pomidorų padaže per pusę su majonezu. Tam reikalui labiausiai tinka Kėdainių pomidorų padažas su bazilikais.

O mėsytė tai geriausiai kumpinė arba sprandinė. Nes kai anyta sugalvojo mus "palepinti"išpjovos šašlykais - tai vos įkandome. Labai jau sausa mėsa :wink:

Gero gimtadienio piknikėlio :merg:

Mes jei darom šašlykus, tai stengiuosi pirkti kiaulės mentės be kaulo. Mėsa yra žymiai minkštesnė, negu kumpio. Marinuoju taip pat majonezo ir pomidorų padažo mišiniu + prieskoniai. :luks:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 07 Gru 2006, 14:50

Anyta pamoke. Sako ji tiesiog nuperka "šašlyko prieskonius" apibarsto jom mėsą, gerai paminko ir už kokiu 15-20 min kepa.

Ir internete radau vieną recepčiuką:
1/2 stiklinės medaus, 60ml - sojos padažo, 125ml- balto vyno, 60ml - aliejaus, 2 skiltelės česnako ir prieskonius pagal skonį.
Pabandžiau toki pasigamint namie, kontrolinę porciją, pažiuret ar skanu....

nu nieko, tik medus man ten ne į temą, biški kiniškų patiekalu atsiduoda, saldi mesa :) Kokia čia Kinija iš šašlyko ? :lol: Tai medaus savaitgali nedesiu :)

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 07 Gru 2006, 16:52

Lilina rašė:nu nieko, tik medus man ten ne į temą, biški kiniškų patiekalu atsiduoda, saldi mesa :) Kokia čia Kinija iš šašlyko ? :lol: Tai medaus savaitgali nedesiu :)
Čia desertinis šašlykas Paveikslėlis
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Gru 2006, 12:23

Gal jau per vėlai, bet...
Kolegė sakė, kad šašlykiukus raugia majonezo, pomidorų padažo, krienų ir garstyčių mišinyje. Aišku, prieskonių irgi reikia. :?

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Gru 2006, 14:38

dar ne per velu, šiandien raugsiu :P

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 10 Gru 2006, 22:59

Na, ir kaip šašlykai :?:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 11 Gru 2006, 08:15

Super :!: Kiaulienos sprandinė + šašlyko prieskoniai, gan gausiai + biški obuolių acto + sojos padažo(nors ne būtinas) + šlakelis aliejaus + daug svogūnų = :hubba: tik tamsoje vyras šiek tiek juos apsvylino ;) bet labai skaniai suėjo ...

Rekomenduoju. Žymiai skanesni nei pirktiniai ;)

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 06 Vas 2007, 23:00

GERUKAI ŠAŠLYKAI
4kg mėsos (tik sprandinės)
64g cukraus
110g druskos
0,5kg svogūnų
240ml acto
15 vnt.lauro lapelių (susmulkintų)
12g kvepenčiųjų pipirų
16g juodųjų pipirų


Čia ištikro reikia viską sudėti pagal svorį. Šį receptą gavau iš vieno mėsininko,jis išbandytas jau daug kartų.
Mėsą supjaustom gabaliukais ir užpylę actu pamaigom.Į supjaustytus svogūnus sudedam visus prieskonius ir sumaišom.Tada svogūnus sudedam į mėsą ir viską lengvai išmaišom.
Taip marinuotus šašlykus jau ir po valandos tikrai galima kepti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Vas 2007, 08:38

O ką daryt, jei mano šeimynai ir 1 kg mėsos nereikia :shock:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 07 Vas 2007, 09:39

Čia jau matematika, manau paskaičiuoti nesunku.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 07 Vas 2007, 10:35

Ramunė rašė:O ką daryt, jei mano šeimynai ir 1 kg mėsos nereikia :shock:
:shock: Kiek jūs mažai valgot :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Vas 2007, 12:54

daida rašė:
Ramunė rašė:O ką daryt, jei mano šeimynai ir 1 kg mėsos nereikia :shock:
:shock: Kiek jūs mažai valgot :wink:
Man mėsos praktiškai nereikia. Porą gabaliukų - aš soti. :wink: Vyras irgi neperdaug rajus, bet mėgsta konkretumą : mėsa, mėsa ir dar kartą mėsa. :lol: Jei užraugiu 1 kg, mums praktiškai 2 kartams užtenka. :?

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 07 Vas 2007, 13:08

tai normalu, aš kai gaminu valgyt, tai mum dviems irgi 0.5 kg mėsos reikia vienam kartui.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 07 Vas 2007, 13:15

Mes kažkaip palaipsniui atsisakėm acto marinuojant šašlykus. Dabar naudoju majonezą, prieskonių mišinį šašlykams, na ir dar visokių žolelių, ką tuo metu turiu, kas tiktų šašlykui. Mums tai su majonezu 041 Paveikslėlis

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 07 Vas 2007, 14:15

Gaminant šašlykus vienam žmogui yra paskaičiuojama norma maždaug 200g mėsos.

O kas liečia actą, tai nemanau kad majonezas yra labai jau sveikiau.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Vas 2007, 16:01

janrri rašė: O kas liečia actą, tai nemanau kad majonezas yra labai jau sveikiau.
Sutinku, geras actas visai nekliudo, aišku ne tas, kur litras 80 ct kainuoja. :lol:

Bet paskutinį kartą raugiau pagal Lilinos receptėlį. Nu labai skanu buvo :hubba: Ačiū :aciu1:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 07 Vas 2007, 16:31

čia šašlyko receptelį giri? ;) Ačiū :bis: Eksperementuosim toliau ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Vas 2007, 16:34

Lilina rašė:čia šašlyko receptelį giri? ;) Ačiū :bis: Eksperementuosim toliau ;)
Taip taip taip :!: :!: :!:
Tik tavo, manau, buvo skanesni, nes kepėt ant laužiuko, o aš tik grilyje :? Dūmelio trūko 8)

simka
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 102
Užsiregistravo: 02 Vas 2007, 22:51

Standartinė simka » 07 Vas 2007, 23:59

Mielos gurmanės,
kadangi jau daug metų SU MALONUMU :wink: sukuos virtuvėj ir, suprantama, marinuoju šašlykus, išbandžiau visokias versijas -pradedant actu bei majonezu.
Tad labai nuoširdžiai patariu:
NENAUDOKIT MAJONEZO -tikrai nesveika ir netikra, tai jums patartų ir VISI profesionalai.

Paprastą ACTĄ naudokit irgi tik tuomet, kai neturit kitos išeities.
Kiek geresnė išeitis -obuolių actas.

Puikus sprendimas -balzamico actas.

Už pirmuosius du pirmus minėtus actus geresnė išeitis:
citrinos rūgštis(iš bėdos) + cukraus šiek tiek

daug geresnė -2-3 citrinų sultys 1 kg mėsos(švariai nuplautos žievelės pjaustytos drauge irgi nepakenks)

rūgštus(sausas) vynas
sojos arba vorčesterio padažas.

Ne mažiau sėkmei svarbios smulkmenos:

Mėsos gabalėliai turi būti maždaug degtukų dėžutės dydžio

Geriausiai tinka sprandinės mėsa, jeigu tokios neturit -tiks ir kumpis, bet tuomet reikia pasirūpint ir lašinukais -maždaug penktadalis bendro mėsos svorio.

Acto, sulčių ar kitokiais marinatais būsimą šašlyką užpilam tik po to, kai apibarstę prieskoniais ir svogūnais, ne tik gerai išmaišom, bet ir PAMAIGOM stropiai.

DRUSKOS BERIAM NE ANKSČIAU, KAIP ... 10 MIN. prieš veriant ant iešmų.
Tik tada mėsa išliks SULTINGA.

p.s.Giedriaus ar Dunduko svetainėje(nepamenu kurioje tiksliai) :roll: yra aprašymas, kaip šašlykus su dūmeliu iškepti orkaitėje -net su paveiksliukais.

GARDŽIŲ ŠAŠLYKŲ :lol: :lol: :lol:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 08 Vas 2007, 00:30

Labai šaunūs patarimai. :aciu2:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Vas 2007, 10:47

Nu tada mano išbandytas receptas ne toks jau ir kenksmingas pagal šiuos patarimus ;)

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 08 Vas 2007, 11:19

Ačiū, Simka, už patarimus. Gyveni, mokaisi... Vistik gerai, kai yra kas pasidalina savo patirtim. Mat mes ne dažnai juos darom, tai ateity pravers patarimai :aciu1:

Skelbti atsakymą