Puslapis 11

kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?

Parašytas: 13 Kov 2008, 20:32
Lilina
Ką panos manot? Aš tai nuo vaikystės, kadangi senais laikais tu kepimo miltelių nebuvo, tai naudojau gesintą sodą, ir ne ką prasčiau iškyla tešla. Kuom skiriasi kepimo milteliai nuo sodos? Aš dar ir dabar jeigu užmirštu milteliu nusipirkti, sodą naudoju. :roll:

Parašytas: 13 Kov 2008, 20:50
Tutsi
as irgi visada naudoju soda,nebent recepte raso,kad reikia kepimo miltelius deti :wink:

Parašytas: 13 Kov 2008, 21:08
Forelle
O aš visada kepimo miltelius.

Parašytas: 13 Kov 2008, 21:19
sinsan
as tai kepimo miltelius naudoju, soda retai kada.

Parašytas: 13 Kov 2008, 22:26
Lilina
o kuom jos skiriasi :?:
Man atrodo kepimo milteliai ta pati soda tik gal dar su priemaisu kad ja nugesintu :?:

Parašytas: 13 Kov 2008, 22:33
Forelle
Taip, kepimo milteliai susideda iš sodos ir rūgšties

Parašytas: 13 Kov 2008, 22:34
Tutsi
tai praktiskai jokio skirtumo :roll:

Parašytas: 13 Kov 2008, 22:42
Forelle
Tik su kepimo milteliais mažiau terliojimo dėl nugesinimo

Parašytas: 13 Kov 2008, 22:42
Tutsi
man tai problemu nesudaro nugesinti :roll:

Parašytas: 13 Kov 2008, 22:44
Forelle
Tai kiekvienas kaip ypratęs taip ir naudoja. Mano mama irgi sodą naudoja, o man paprasčiau miltelius, įberiu į miltus ir viskas.

Parašytas: 13 Kov 2008, 22:45
Tutsi
o pas mane visada ir to ir to namuose yra :lol:

Parašytas: 13 Kov 2008, 22:52
erneka
Tai turbūt didelio skirtumo nėra :roll: Aš irgi dažniau naudoju kepimo miltelius, bet jei neturiu - pakeičiu nugesinta soda, nors recepte rašo naudoti kepimo miltelius. Ir nieko, puikiausiai iškyla ir iškepa. :wink:

Parašytas: 13 Kov 2008, 23:17
Tutsi
tai aisku,kad gerai :!:

Parašytas: 14 Kov 2008, 00:16
vitele
pas mane irgi ir to ir to yra , bet dažniausiai sodą renkuosi , nežinau net kodėl,gal įprotis :roll:

Parašytas: 14 Kov 2008, 11:28
Siesta
Aš tai esu su soda prisidirbus: padauginau,blogai nugęsinau,tada jos skonis jautėsi.Todėl geriau kepimo miltelius naudoju. :)

Parašytas: 14 Kov 2008, 11:39
Tutsi
visur pirmumas iprociams :wink:

Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?

Parašytas: 30 Kov 2010, 16:54
JolantaDaruliene
as ir naudju kepimo miltelius, tik retai soda, o tai kas jei jos nenugesini? :oops:

Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?

Parašytas: 30 Kov 2010, 17:05
Lilina
Burbuliukų nepaleis, neiškils gaminys ir bus aštrus sodos skonis ;) Žodžiu nugesinime - yra esmė ;)

Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?

Parašytas: 30 Kov 2010, 18:05
Forelle
Seniau naudojau tik kepimo miltelius, nes soda man visada jausdavosi ar nugesinta ar ne, kol nenusipirkau Lenkijoje sodos nedideliuose pakeliuose. Va ten tai normali soda, niekada jos nejaučiu kepiniai pilnai iškyla. Dar esu skaičius straipsnį apie tai ką geriau naudot ar sodą ar kepimo miltelius, tai apibednrintai galiu pasakyti, kad
~jeigu kepinyje naudojami rūgštūs produktai (medus, melasa, grietinė, varškė, jogurtas), geriausia naudoti sodą, nes ji reaguodama su tais produktais gražiai juos iškelia ir sumažina kepinio rūgštumą.
~Kartais recepte rašoma jog reikia ir kepimo miltelių, ir sodos, vadiansi tenka dėti abiejus, nes matyt yra nepakankamai rūgšties, kad būtų soda nugesinta, ir jeigu kepimo miltelius pakeisim soda, jausis jos skonis.
~ Naudojant sodą į rūgščių produktų turintį kepinį, jos nereikai nugesint, o tik sumaišyti su miltais. Nugesinus, jos veikimas susilpnėja

Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?

Parašytas: 30 Kov 2010, 18:50
Lilina
Radau RIMI neseniai soda skirta būtent kepiniams. Kaip tu ir sakai, Forelle, ji kitokia, nei gryna soda. (Panašūs į tuos lenkiškus kur tu man davei ;) ) Pasižiūrėjau sudėtį, ten apart pačios sodos, dar kažkokiu priemaišų yra. Matyt padedančiu jai sureaguoti, kad nesijaustų kepiniuose :)

Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?

Parašytas: 30 Kov 2010, 19:09
Forelle
Matyt neseniai atsirado, o tai dar nepastebėjau :) pagaliau ir pas mus kažką normalesnio bus galima rasti. Aš vis nesuprasdavau kaip angliškuose receptuose vis rašo "kepimo soda", galvojau, kad tik viena yra tai kokia čia "kepimo", paskui radau gėrimo receptą jau su "geriamąja soda", va tada ir pagalvojau, kad turėtų būt jos kelių rūšių. Šiaip ir kainos juk skiriasi, pusė kg įprastos kainuoja tiek pat, kiek 80 g kepimo.

Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?

Parašytas: 30 Kov 2010, 20:25
JolantaDaruliene
aciu uz info :D

Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?

Parašytas: 30 Kov 2010, 23:57
Tutsi
o man visada geriau soda, nei :P kepimo milteliai :P