Puslapis 1 iš 1
Kokį vyną naudojat patiekalams?
Parašytas: 07 Rgp 2008, 15:34
Lilina
nemažai randu receptų kad reikia gaminti sausame, raudoname arba baltame vyne.
Gal yra kažkokiu rušių vyno skirto gamybai?
Aš patiekalams gaminti perku pigiausio vyno, tetrapakuose. O jus kokį?
Parašytas: 07 Rgp 2008, 15:35
Tutsi
as tai niekada neperku pigiausio vyno
Kam ji benaudociau
Parašytas: 07 Rgp 2008, 15:40
Lilina
o kokį perki?
Parašytas: 07 Rgp 2008, 15:44
Tutsi
seip, patiekalu gamybai dazniausiai perku sausa vyna
O ar balta ar raudona, tai ziurint is kokios mesos gaminu, nors koki reikia is tikruju nezinau
Va cia gal rasi kokios tinkamos info
http://www.vynogidas.info/index.php?id=51,0,0,1,0,0
Parašytas: 07 Rgp 2008, 15:45
Forelle
Aš sausą buteliuose, kur būna stalo vynas ar kažkaip panašiai. Bet jau seniai benaudojau
nors žinau, kad alkoolis išgaruoja, bet nėštumo metu visai nenaudojau, dabar irgi dar jokio vyno nenusipirkau
Re: Kokį vyną naudojat patiekalams?
Parašytas: 11 Sau 2009, 19:14
Lilina
Rimi atsirado vyno skardinėse, 250ml. Nusipirkau paragavimui. Yra raudonas, yra baltas. Visai neblogas. Skanesnis negu tetrapakuose.Toks kiekis maisto gamybai - pats tas
Re: Kokį vyną naudojat patiekalams?
Parašytas: 11 Sau 2009, 19:47
pyp
Patiekalams perku papigiaska vyna buteliuose....po 10 Lt maximum
Re: Kokį vyną naudojat patiekalams?
Parašytas: 11 Sau 2009, 20:53
Forelle
Lilina rašė:Rimi atsirado vyno skardinėse, 250ml. Nusipirkau paragavimui. Yra raudonas, yra baltas. Visai neblogas. Skanesnis negu tetrapakuose.Toks kiekis maisto gamybai - pats tas
O kokia kaina? Reikės atkreipt dėmesį, nes nesinori viso butelio pirkt dėl šlakelio
Re: Kokį vyną naudojat patiekalams?
Parašytas: 11 Sau 2009, 21:51
Lilina
5,99
Re: Kokį vyną naudojat patiekalams?
Parašytas: 11 Sau 2009, 21:52
pyp
pas mane sueina vyno likutis mygom
Re: Kokį vyną naudojat patiekalams?
Parašytas: 11 Sau 2009, 22:22
simka
kiaulienai ir jautienai labai puikiai tinka GLINTVEIN/PORTVEIN tipo raudoni vynai -pvz. kažkada populiarus maxsimose buvęs KALĖDINIS.Kitaip tariant -raudoni, salsvi, su prieskoniais.
Re: Kokį vyną naudojat patiekalams?
Parašytas: 12 Sau 2009, 18:46
Lilina
O ne per saldus mėsai? Nes lygtai rugštelės norėtusi prie mėsos patiekalo.
Re: Kokį vyną naudojat patiekalams?
Parašytas: 14 Sau 2009, 00:33
la major
Savo lašišiniam padažui pirkau baltą sausą. Buvo super, tas rūgštumas puikiai neutralizavosi. Manau, vyną galima naudoti bet kokį, nes daugumą skonio savybių jis verdamas praranda, išlieka tas specifinis vyninis prieskonis, o jo rūgštumas/saldumas kažkaip niveliuojasi... Na, čia man taip atrodo - nepatikrinęs ir nepalyginęs nesužinosi...
Gal garsieji kulinarai ką nors rašo apie tai?
Re: Kokį vyną naudojat patiekalams?
Parašytas: 21 Sau 2009, 20:56
Forelle
Pasiunčiau vyrą į parduotuvę raudono vyno, grįžo su rausvu. Gal žinot ar juo galiu pakeisti raudoną vyną? Kam jis labiau tinkamas?
Re: Kokį vyną naudojat patiekalams?
Parašytas: 21 Sau 2009, 22:41
Tutsi
as manau, kad tikrai gali keisti raudona rausvu :roll:na jis siek tiek svelnesnis, bet manau patiekale duos ta pati vyno prieskoni
Re: Kokį vyną naudojat patiekalams?
Parašytas: 21 Sau 2009, 23:15
Forelle
Tai jau teks naudoti, kitokio neturiu
Re: Kokį vyną naudojat patiekalams?
Parašytas: 21 Sau 2009, 23:18
pyp
manau laisvai gali, nes ruzavi vynai kiek teke ragauti yra rugstaus vaisinio skonio...pasmano sese i svecius karta permetus draugas austras atvaziuoja su 6 buteliais ruzavo vyno degustacija padaryt, tai vartojam prie visko ir mesos ir suriu ir saldumynu
Re: Kokį vyną naudojat patiekalams?
Parašytas: 23 Sau 2009, 23:55
la major
Mano mažytis vyno butelaitis stovi atidarytas... Vynas, aišku išsidūksta... Klausimas: ar jis tebėra tinkamas patiekalams? (Gerti, aišku, neskanus jau, nebealkohoiškas)
Re: Kokį vyną naudojat patiekalams?
Parašytas: 24 Sau 2009, 00:43
Tutsi
patiekalams tikrai tiks
Re: Kokį vyną naudojat patiekalams?
Parašytas: 24 Sau 2009, 02:26
la major
OK, tada pasidarysiu lašišinio padažo pirmadienį