Klausimai, klausimėliai...

Gal žinote patarimų, kurie gali padėti kitiems gaminant maistą?

Moderatorius: vitele

Ingrida
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 65
Užsiregistravo: 26 Lap 2006, 09:13
Pliusai: 5
Miestas: Kelmė

Klausimai, klausimėliai...

Standartinė Ingrida » 19 Bir 2007, 17:06

Laba diena. Tikrai seniai lankiausi Jūsų forume, mat buvau labai užsiėmusi. Neturėjau laiko kada parašyti. O dabar, atėjus vasarai ir moksleivių atostogoms, prisėdau ir nusprendžiau palepinti save ir artimuosius skaniais patiekalais. Man kilo begalės klausimų, bet aš tikiuosi, kad Jūs man padėsite į juos atsakyti. Kad būtų lengviau, sunumeruosiu:
1. Kiek laiko verda daržovės (maždaug)?
2. Kas yra kviečių želmenys ir iš kur įmanoma jų gauti?
3. Ką žinote apie sorų kruopas?
4. Kur yra pirkti tikro virto kumpio?
5. Maždaug kiek gramų sviesto ir cukraus reikia dėti į grikių ir varškės apkepą?
6. Ar reikia silkes nuvalyti ir išdirbinėti, kad būtų tinkamos valgiui?
7. Kur galima nusipirkti sezamo aliejaus?
8. Kaip pasigaminti kaulų sultinio?
9. Kur galima įsigyti čili aitriųjų pipirų? O gal jų įmanoma gauti ir šviežių?
10. Kur yra pirkti baltųjų pipirų?
11. Ar yra pirkti sterko filė?
12. Ką žinote apie ,,Vorčesterio” padažą? Kaip jį pasigaminti ar yra pirkti?
13. Kur galima įsigyti ,,filo” tešlos lakštų?
14. Kuo ropiniai svogūnai skiriasi nuo paprastų? Kokios yra svogūnų rūšys?
15. Ar yra pirkti ličio vaisių?
16. Kas yra citrinos lazdelės, o kas cinamono lazdelės? Kur jų galima įsigyti?
17. Ar yra pirkti rabarbarų?
18. Ar įmanoma gauti bambuko daigų?
19. Koks yra salotų padažas?
20. Kas yra artišokai? Kur jų ieškoti ir kaip apdoroti, kad būtų tinkami maistui?
21. Kas yra apelsinų esencija ir kur jos įsigyti?
22. Ką žinote apie kėlimo ar kilimo miltelius? Kur jų įsigyti?
23. Kas yra cukatos? Vaisiai? Kur jų pirkti?
24. Ar įmanoma įsigyti tikros vanilės?
25. Ar prekybos centruose yra pirkti šaldytų uogų?

Iš anksto nuoširdžiai dėkoju už atsakymus ir sugaištą laiką.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bir 2007, 17:17

VISKA GALIMA NUSIPIRKTI DIDZIUOSIUOSE PREKYBOS CENTRUOSE,O VISA INFORMACIJA APIE MAISTO GAMYBA IR PAAISKINIMUS RASI MUSU FORUME...TIK NEPATINGEK PASIVAIKSCIOTI PO JI :wink:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 19 Bir 2007, 17:55

nepyk, bet kai kurie tavo klausimai labai idomusPaveikslėlis kam tu klausi apie maisto produktus? juk nueik i parduotuve ir apsiziurek

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bir 2007, 19:47

Hazel rašė:nepyk, bet kai kurie tavo klausimai labai idomusPaveikslėlis kam tu klausi apie maisto produktus? juk nueik i parduotuve ir apsiziurek
pagal amziu ir klausymai :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė Ramunė » 19 Bir 2007, 20:55

[quote="Ingrida"], bet aš tikiuosi, kad Jūs man padėsite į juos atsakyti. Kad būtų lengviau, sunumeruosiu:
1. Bulvės paie 20 min, burokėliai - pusvalandį... Visos skirtingai. Bakstelėk peiliu ir pamatysi, ar minkštos, ar ne. Geriausia virti atskirai.
2. tai sudygę kviečiai.
3. Paprastos kruopos, galima virti kosės.
4. Kad ir IKI, RIMI, MAXIMOJE.
5. Jei nenurodyta recepte - apie 50 g. Bet sviestu košės nepagadinsi :wink:
6. Jei perki ne filė - taip, reikia.
7. Bet kuriame prekybos centre.
8. Sudėk į puodą kaulus, įdėk prieskonių ir virk ant labai silpnos ugnies apie 1- 21,5 val.
9. Parduotuvėse. Būna šviežių. Tai paprika tik ankštinė. Dažniausiai būna raudona.
10. Visur. Prie prieskonių ieškok. Būna malti ir žirneliais.
11. Centruose.
12. Tai panašus į sojos padažą. Ieškok prie sojos padažų.
13. Kur galima įsigyti ,,filo” tešlos lakštų? O kas tai per žvėris :shock:
14. Niekuo. Ropiniai svogūnai yra ropelės, o ne laiškai. Jų būna paprastų, jmėlynų ir baltų..
15. Taip, yra.?
16. Tai nemaltas cinamonas. Rasi centruose.
17. Taip. Ir parduotuvėse, ir turguje.
18. Taip. Yra konservuotų, yra ( retokai) šviežių.
19. Pasidarysi, turėsi. Pasižiūrėk prie padažų. O mpirkti būna buteliuose ir pakeliuose. Jis daugiausia būna aliejinis arba jogurtionis.
20. Daržovės. O gal ir vaisiai, panašūs į pušies kankorėžius.
21. Centruose,. Tai koncentruotos apelsinų sultys. Jas galima dėti į patiekalus, tik reikia labai mažai. Dar būna migdolų, vanilės ir kitokių esencijų arba kvapų.
22. Tai pas pats. Ieškok prieskonių skyriuose. Naudojami pmiltinių patiekalų kildinimui. Galima pakeisti soda, nugesinta griwetinėje arba acte.

23. Taip, džiovinti vaisiai. Prekybos centruose rasi.
24. Taip.
25. Labai daug ir įvairių.

Jei dar turėsi klausimų, rašyk. Tik po mažiau viename pranešime. Labai keblu susigaudyti.Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bir 2007, 20:59

saunuole Ramuniuk,tikra pedagoge :luks: :geles:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Bir 2007, 21:03

tutsi rašė:saunuole Ramuniuk,tikra pedagoge :luks: :geles:
Dėkui.Paveikslėlis Stengiuosi būti geraPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bir 2007, 21:21

nera uz ka,as tik konstatuoju faktus :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė Forelle » 19 Bir 2007, 21:30

Ramunė rašė: 13.Kur galima įsigyti ,,filo” tešlos lakštų? O kas tai per žvėris :shock:
Filo arba phyllo - popierio storumo tešla. Lietuvoj nors jau kol kas nemačiau jos pirkti. Bet daug kuo panaši į sluoksniuotą tešlą. Nors jau aš ja keičiu kepdama pagal receptus, kur reikia filo tešlos.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bir 2007, 21:34

kaip grazu :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 19 Bir 2007, 21:40

tutsi rašė:kaip grazu :roll:
o kepant su sluoksniuota, taip gražiai nesigauna :( bet svarbu skanu, o čia įdaras yra citrininis ir papuošta gėlytėm.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bir 2007, 21:43

o jei labai labai plonai iskociojus sluoksniuota tesla,gal gautusi kazkas panasaus :merg2:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 19 Bir 2007, 21:59

tutsi rašė:o jei labai labai plonai iskociojus sluoksniuota tesla,gal gautusi kazkas panasaus :merg2:
Kažkas panašaus gaunasi, bet netaip, nes tešla vis tiek pasipučia, o čia atskiri lapeliai gražiai atsilenkia

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bir 2007, 22:46

o jeigu tesla kaip makaronams padaryti :merg2: labai jau man tos gelytes patiko :oops: Reikes pameginti :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 19 Bir 2007, 23:38

Ramune, tikrai turi dar daug kantrybes Paveikslėlis saunuole, kad viska atsakei Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 19 Bir 2007, 23:40

kaukaur turejau straipsni apie filo tesla Paveikslėlis butinai paieskosiu ;)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bir 2007, 08:25

buvo kazkur ir pas mus aprasyta,bet paieskok,dar pasiskaitysim :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 20 Bir 2007, 11:25

Žiūrėjau aš, žiūrėjau į tą tešlą. O jei ją kvadračiukais supjausčius, išvirus aliejuj gal skruzdėlynas neblogas gautusi. Nereikėtų tiek vargti su tešla. Kepinys paveiksliuke labai gražiai atrodo :idea:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bir 2007, 11:47

Hazel rašė:Ramune, tikrai turi dar daug kantrybes Paveikslėlis saunuole, kad viska atsakei Paveikslėlis
Jaunimui reikia padėti, kad nepraeitų ūpas domėtis virtuve :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bir 2007, 12:04

silsta rašė:Žiūrėjau aš, žiūrėjau į tą tešlą. O jei ją kvadračiukais supjausčius, išvirus aliejuj gal skruzdėlynas neblogas gautusi. Nereikėtų tiek vargti su tešla. Kepinys paveiksliuke labai gražiai atrodo :idea:
bet matai,klausymas apie tai,kaip ja tokia plona padaryti :roll:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 20 Bir 2007, 12:14

Darbe gaunu žurnalą "Gurmano gidas". Jame aprašomas receptas iš kaitafi tešlos. Gal žinote kokia tai tešla? Kaip ją pasigaminti? O gal yra pirkti? :?: Tikrai norečiau pasidaryti krevetes pagal tą receptą.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 20 Bir 2007, 12:28

Ligita rašė:Darbe gaunu žurnalą "Gurmano gidas". Jame aprašomas receptas iš kaitafi tešlos. Gal žinote kokia tai tešla? Kaip ją pasigaminti? O gal yra pirkti? :?: Tikrai norečiau pasidaryti krevetes pagal tą receptą.
Smulkinta filo tešla ir yra kaitafi

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bir 2007, 12:30

net internete nieko lietuviu kalboje neradau apie tokia tesla :shock: Ir pirma karta ja girdziu :merg2:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 21 Bir 2007, 19:53

Forelle rašė:
Ligita rašė:Darbe gaunu žurnalą "Gurmano gidas". Jame aprašomas receptas iš kaitafi tešlos. Gal žinote kokia tai tešla? Kaip ją pasigaminti? O gal yra pirkti? :?: Tikrai norečiau pasidaryti krevetes pagal tą receptą.
Smulkinta filo tešla ir yra kaitafi
Aišku. O jos nebūna pirkti? Nes labai tingiu pati daryti.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 08:52

gal kur ir buna,bet musu provincijoje,tai tikrai neteko matyti :evil: AS TAI JA PAMEGINCIAU PADARYTI,JEI TIKSLIAI PASAKYTU KAIP JA DARYTI :oops:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 22 Bir 2007, 09:11

Ligita rašė:
Forelle rašė:
Ligita rašė:Darbe gaunu žurnalą "Gurmano gidas". Jame aprašomas receptas iš kaitafi tešlos. Gal žinote kokia tai tešla? Kaip ją pasigaminti? O gal yra pirkti? :?: Tikrai norečiau pasidaryti krevetes pagal tą receptą.
Smulkinta filo tešla ir yra kaitafi
Aišku. O jos nebūna pirkti? Nes labai tingiu pati daryti.
filo tešlos ir pati užsipirkčiau, bet kol kas niekur nemačiau, jokiose didžiose parduotuvėse. Bet gal kada užves ir pas mus. Jei pamatysiu, būtinai pranešiu

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 09:49

gerai :wink:

Ofelija

Standartinė Ofelija » 03 Lie 2007, 13:18

klausimeli toki tureciau.. kai pvz nori kad sustingtu pertepimas grietininis ar jogurtinis tortui, tai istirpinta zelatina reikia pilti ir greit maisyti dar karsta ar palaukti kol ji atves visiskai? nes kai supyliau atvesusia neissimaise gerai..

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Lie 2007, 14:00

Želatinos neužvirink, o tik gerai užkaitink, kol ištirps ir tuoj pat pilk į jogurtą ar kur kitur :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Lie 2007, 14:32

Ofelija rašė:klausimeli toki tureciau.. kai pvz nori kad sustingtu pertepimas grietininis ar jogurtinis tortui, tai istirpinta zelatina reikia pilti ir greit maisyti dar karsta ar palaukti kol ji atves visiskai? nes kai supyliau atvesusia neissimaise gerai..
jei zelatina bus per karšta,gali sutraukti gumuliukais,kad taip neatsitiktu,apsidraudimui,reikia sauksta kremo ismaisyti zelatine ir tada pilti i krema :wink:

Skelbti atsakymą