Puslapis 1 iš 3
Virtuvinė patirtis
Parašytas: 14 Rgs 2006, 12:59
Lilina
Jeigu verdant sriuba persudete ja, galite dadeti bulviu, jos gerai sugeria druska.
Kepant koki nors mesos ar zuvies pyraga, arba pica, sutepant forma aliejum tepkit ne ranka ,o su cesnako skiltele arba per puse perpjauta svogunu galvute. Tada labai malonus kvapas pasklis nuo ruosiamo gaminio.
Taip pat galima pasielgti ir tarkim suplakant omleta, su sesnako skiltele uzmauta ant shakutes. Labai malonus prieskonis atsiranda.
Gal dar kas zino kokiu gudrybiu gaminant valgi?
Re: Virtuvinė patirtis
Parašytas: 14 Rgs 2006, 14:27
Andron
Lilina rašė:
Gal dar kas zino kokiu gudrybiu gaminant valgi?
Kad surastum savo pradėtus gaminti pietus studentų bendrabūtyje, reikia juos saugoti
Parašytas: 17 Rgs 2006, 23:44
ade
Jei norite paruošti skanią kavą, reikėtų naudoti filtruotą geriamąjį arba mineralinį vandenį
Paruošta kava po 20 min. praranda aromatines savybes, todėl nereikia jos ruošti iš anksto ir po to šildyti, nes kava bus karti ir praras aromatą
patarimai
Parašytas: 22 Rgs 2006, 14:54
silsta
Cia klauset apie grybu dziovinima. As tai labai paprastai dziovinu: turiu nuo seno saldytuvo pasilikus groteles, tai ant ju apdedu supjaustytus grybus riekelem arba nepjaustytus, jei mazesni, tada tas groteles dedu ant orkaites padeklu (svarbu, kad siltas oras lengvai pasiektu gybus ir jie galetu dziuti). Orkaite pajungiu is karto truputi silciau,o paskui palieku ant 50 laipsniu. Butinai reikia praverti orkaites dureles, kad grybai nešustu, o dziutu. As idedu degtuku dezute i tarpą.
Re: patarimai
Parašytas: 22 Rgs 2006, 15:02
daida
silsta rašė:Cia klauset apie grybu dziovinima. As tai labai paprastai dziovinu: turiu nuo seno saldytuvo pasilikus groteles, tai ant ju apdedu supjaustytus grybus riekelem arba nepjaustytus, jei mazesni, tada tas groteles dedu ant orkaites padeklu (svarbu, kad siltas oras lengvai pasiektu gybus ir jie galetu dziuti). Orkaite pajungiu is karto truputi silciau,o paskui palieku ant 50 laipsniu. Butinai reikia praverti orkaites dureles, kad grybai nešustu, o dziutu. As idedu degtuku dezute i tarpą.
Mano tėvai taip pat džiovina grybus ant grotelių, tik ne orkaitėje o pirtyje
patarimai
Parašytas: 22 Rgs 2006, 15:06
silsta
Neisivaizduoju, kaip dziovinti pirtyje...
Parašytas: 22 Rgs 2006, 15:09
daida
Nuneši į karštą pirtį ant pečiau groteles sudedi, o po to pečius nekurenamas pats po truputi vėsta ir grybai sau džiūna
Beje mano sesuo džiovintus grybus valgo kaip traškučius
patarimai
Parašytas: 22 Rgs 2006, 15:15
silsta
Del dziovinimo pirty aisku. Reiks pabandyti paragaut vietoj traskuciu..
Parašytas: 22 Rgs 2006, 15:18
daida
Beje sesuo sakė, kad tie baravykai kuriu apatinė puse ne balta, o tamsesnė (nežinau kokios spalvos
) yra skanesni
Bet man tai nelabai
Parašytas: 22 Rgs 2006, 15:26
ade
daida rašė:Nuneši į karštą pirtį ant pečiau groteles sudedi, o po to pečius nekurenamas pats po truputi vėsta ir grybai sau džiūna
Beje mano sesuo džiovintus grybus valgo kaip traškučius
Grybų traškučiai
tik pagalvojus
Parašytas: 22 Rgs 2006, 15:39
Lilina
Aga , labai skanu grybu traškučiai
Mes irgi džiovinam grybus pirti. Visos kirmeles islenda , jaigu ju ten yra.
))
Parašytas: 24 Rgs 2006, 21:21
Andron
Lilina rašė:Aga , labai skanu grybu traškučiai
Mes irgi džiovinam grybus pirti. Visos kirmeles islenda , jaigu ju ten yra.
))
Paskui pats iš tos pirties išlipi visas kaip grybas
Sudžiūvęs, kvepiantis grybais ir be kirmelių
Ačiū
Parašytas: 25 Rgs 2006, 23:30
Akmena
Nuoširdžiai dėkoju visiems, kurie patarė kaip grybus džiovinti. Pasiklausinėjusi ir aš elektrinėje orkaitėje džiovinau (iš pradžių labai aukšta temperatūra, mat, man sakė, tada sultys neišbėga. O paskui - maža -50*C.) Tik nepalikau to degtuko - įjungiau programą su ventiliatoriumi. Išdžiūvo puikiai. Baravykai šiemet kaip gintaras - jokių kirmėlių, jokio gedimo, nesvarbu, ar grybas didelis, ūgtelėjęs, ar jaunutis. Didelius džiovinu ir jau seilė varva, kai pagalvoju apie Kūčių stalą...
Parašytas: 25 Rgs 2006, 23:35
Andron
Mano senelė džiovindavo dujinėje orkaitėje. Irgi visai nieko būdavo, tik patamsėję. matyt nuo dregmės.
Parašytas: 03 Spa 2006, 14:04
daida
Andron rašė:Mano senelė džiovindavo dujinėje orkaitėje. Irgi visai nieko būdavo, tik patamsėję. matyt nuo dregmės.
Mes irgi anksčiau džiovindavome orkaitėje, kol neturėjome pirties
Čia dar vienas patarimas: Nedidelius mėsos gabalėlius reikia sūdyti baigiant kepti arba iškepus, nes druska ištraukia iš mėsos vandenį
Jei sudysite iš kart mėsa bus sausa
Parašytas: 04 Spa 2006, 18:04
Lilina
daida rašė:
Mes irgi anksčiau džiovindavome orkaitėje, kol neturėjome pirties
Čia dar vienas patarimas: Nedidelius mėsos gabalėlius reikia sūdyti baigiant kepti arba iškepus, nes druska ištraukia iš mėsos vandenį
Jei sudysite iš kart mėsa bus sausa
Oi del mesos geras patarimas...o as galvoju ko ta mesa paskui tokia sausoka buna, nes prisudau nuo pat pradziu.
Parašytas: 08 Spa 2006, 22:54
ade
daida rašė:Nedidelius mėsos gabalėlius reikia sūdyti baigiant kepti arba iškepus, nes druska ištraukia iš mėsos vandenį
Jei sudysite iš kart mėsa bus sausa
Mes ir šašlykus marinuojame be druskos, ir tik prieš pat kepimą pasūdome ir nniekad nesusimastydavau kodėl mama sūdo mėsą beveik iškepusią
Parašytas: 16 Spa 2006, 15:31
daida
Jautiena bus minkštesnė ir švelnesnio skonio jei prieš gaminant ką nors prieš tai porą valandų mėsa bus įtrinta garstyčiomis
Po to prieš ruošimą reikią gerai nuplauti ir gaminti ką tik širdis geidžia
Parašytas: 30 Spa 2006, 12:04
Ramunė
Tešla blynams bus puresnė ir skanesnė, jei vietoj paprasto vandens įpilsite mineralinio ir , atskyrusios baltymus nuo trynių, baltymus išplaksit.
Dar blynų tešlą reikėtų palaikyti apie 15 - 20 minučių, kad normaliai miltai " susiklijuotų"
Parašytas: 06 Lap 2006, 21:00
Ramunė
Labai mėgstu kibinus.
Tik daryti ne
. Labai jau ta kapota tešla ilgai gaminama. Gal kas nors žinote paprastesnį būdą, kaip pagaminti skanius naminius kibinus
Parašytas: 07 Lap 2006, 00:52
daida
Ramunė rašė: Labai mėgstu kibinus.
Tik daryti ne
. Labai jau ta kapota tešla ilgai gaminama. Gal kas nors žinote paprastesnį būdą, kaip pagaminti skanius naminius kibinus
Kame tas tėšlos gaminimas ilgai darosi nesuprantu
Na norint sutaupyti laiko gali tešlą pasidaryti iš vakaro
Tikriausiai labai ypatingai kapotą tešlą darai, kad ilgai gaminasi tešla
Parašytas: 07 Lap 2006, 10:22
silsta
Ar su MANTINGOS jau paruoštom tešlom nebandėt
Parašytas: 07 Lap 2006, 15:44
Ramunė
silsta rašė:Ar su MANTINGOS jau paruoštom tešlom nebandėt
Ačiū už idėją
Net į galvą nebuvo atėjus tokia mintis.
Parašytas: 08 Lap 2006, 11:55
Lilina
Kibinų gamyba
500g margarino
500g grietinės
2 kiaušiniai
iš akies miltų [apie 300-400g, kad išeitų minkoma tešla]
Įdarui:
naminis faršas - 500 gr
kmynai [pora arbatinių šaukštelių]
svogūnas [viena galvutė]
druska
pipirai
kiti prieskoniai
sultinys [arba sultinio kubelis] - butinai, buvau padarius be jo, tai kibinai be skonio buvo
vandens stiklinė sultiniui
Gaminimas:
Sudedame margariną,
sudedame grietinę ir 2 kiaušinius. Viską sumaišome. Įdedame miltų ir viską suminkome. Kol gaunasi minkoma tešla ir turėkite omenyje, kad tešlą reikia minkyti greitai nes sviestas ar margarinas greitai tirpsta ir atrodo, kad reikia vis daugiau ir daugiau miltų. Tešlą įdedame į maišelį ir grūdame į kamerą, kad sušaltų [3-4 val] Prieš tešlai baigiant sušalti paruošiame įdarą. Mėsos faršą pasūdome, pagardiname prieskoniais [tinka pagal skonį], sudedame pjaustytą svogūną, įpilame puodelį sultinio [galima iš kubelių].
Paskui iš tešlos pasidarome rutuliukus, iš rutuliukų iškočiojame blynelius į
kuriuos dedame įdarą. Stipriai užspaudžiame kraštus. Prieš pašaunant,
pyragėlius aptepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome kmynais[jei mėgstate].
Kepimo skardą patepame riebalais, dedame pyragėlius-"kibinus". Kepame
200C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes arba kol pagels.
P.S. Nors tikrieji kibinai turi būti ruošiami truputi kitaip, t.y. naudojamas ne faršas o aviena ir ji nėra malama o sukapojama
O kur čia kapojama tešla - nesupratau
Parašytas: 08 Lap 2006, 11:58
Lilina
silsta rašė:Ar su MANTINGOS jau paruoštom tešlom nebandėt
Ten jau nebe kibinai gaunasi, o pyragėliai su mėsa, bet irgi skanu
Parašytas: 08 Lap 2006, 15:31
ade
O man skaniau, kai kapota tešla ir kapota mėsa
Pagal šį recepta daugiau į pyragėlius panašu.
Beje ar jums pavyksta taip gražiai susukti, kaip būna parduotuvėje
Parašytas: 08 Lap 2006, 16:01
silsta
Aš kai virtinukus su varške darau, tai darau senoviškai, be jokių ten formelių, o užsukant kraštuką kaip kibino. Tai ir kibinus lygiai taip pat užsuku
Parašytas: 08 Lap 2006, 19:57
Lilina
Ir aš moku
Labai gražiai atrodo.
Parašytas: 08 Lap 2006, 20:18
daida
O man vis nepavyksta gražiai susuti
Parašytas: 08 Lap 2006, 20:26
Lilina
Kai idesiu nuotraukas su kibinu gamyba kitoje temoje, butinai parodysiu kaip sususkti, labai paprasta