Jūros gėrybės

Naudinga ir įdomi informacija apie mėsą.
Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 01 Kov 2008, 23:55

dabar bisky ne i tema bus :lol: uzvakar valgiau cancan pizza picerijoje vandenyno pica ten buvo krevetes,grybai , kumpis ar desra ir kazkokia tai zuvis bet nezinau kokia... :roll: tokia viduje sultinga ir atrodo kaip kazkiosios susiciaupusios kriaukles tik minkstos :D gal zinot kas ten galejo but? mano brolis ragavo tai jam patiko o man nelabai ji :roll: tik va meniu nepaziurejau ir dabar nezinau kas ten buvo o mano brolis jos nori :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bir 2008, 18:41

kaip valgyti omarą

Gerame restorane omarus tau patieks dažniausiai padalytus į dvi dalis. Mat taip juos paprasčiau valgyti. Įrankių omarams valgyti rinkinį sudaro paprastas peilis, paprasta šakutė, specialios žnyplės ir šakutė, skirta mėsai iš omaro žnyplių ištraukti . Nereikalauk peilio žuviai, nes jo bukais ašmenimis net ir labai stengdamasi omaro ne perpjausi.
Europietiško tipo omarai vadinami mėlynaisiais. Jų kiautas labai kietas, o mėsa ypač skani. Septynerių metų omaras būna vidutiniškai 30 centimetrų ilgio, sveria apie 900 gramų. Sužvejoti omarai kurį laiką palaikomi specialiame narve, jūros vandenyje, kad praeitų patirtas stresas, nes nuo jo gali nukentėti ypatingas mėsos skonis.
Išvirti omarai iš melsvai juodų tampa ryškiai raudoni, todėl kartais yra vadinami jūrų kardinolais. Skaniausia omaro, kaip ir kitų vėžiagyvių, mėsa slypi po kietu kiautu — žnyplėse, kojose, uodegoje.
Kaip valgyti?
Ruošdamasi valgyti neišdarinėtą omarą pirmiausia pakaklėje pasirišk specialią didelę servetėlę.
Kaire ranka omarą laikyk už liemens, dešine trūktelėk jį už uodegos.
Omaro liemenį perkelk į maisto atliekų lėkštelę.
Išilgai įpjauk omaro uodegą ir išimk minkštimą.
Suimk žnyples per vidurį specialiomis replytėmis, sutraiškyk ir išimk mėsą specialia šakute.
Kojeles gali tiesiog iščiulpti. Smarkiai nenusižengsi etiketui, jei užuot pasinaudojusi šakute, imsi jas pirštais.
Nesirūpink, kad valgydama išsitepsi rankas. Pavalgius padavėjas būtinai atneš dubenėlį su vandeniu, kad galėtum jas nusiplauti. Specifinį kvapą panaikins jame plaukiojantis citrinos griežinėlis.

Skelbti atsakymą