Malta mėsa

Naudinga ir įdomi informacija apie mėsą.
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Malta mėsa

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 16:56

Maltą mėsą reikia pirkti šviežią ir kuo greičiau iš jos ruošti valgius. Maltos mėsos faršą, nepagardintą svogūnais ir prieskoniais užšaldžius galima laikyti apie 3 mėn.
Bet geriausia pasiruošti faršą patiems.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 16:59

Totoriškas bifšteksas ruošiamas iš liesos jautienos. Mėsa turinti mažiau negu 6% riebalų, turi mažai kalorijų. Paruoštą ir prieskoniais pagardintą bifšteksą į stalą tiekiame ir žalią, ir apkeptą. Jį tinka valgyti su ikrais, kapotais svogūnų laisškais, pomidorais, marinuotais agurkais ir kitais priedais.

Šiam patiekalui galima mėsą ir labai smulkiai sukapoti, nebūtina malti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 17:03

Naminis faršas - jautienos ir ne itin liesos kiaulienos mišinys. Tokiame farše gali būti apie 30% riebalų.


Jautienos faršui tinka ne itin liesa jautiena. Jis turėtų būti apie 20% riebumo. O faršo riebumas priklauso nuo skerdienos kokybės ir galvijo metų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 17:09

Dešrų faršas gali būti smulkiai arba stambiai maltas. Toks faršas yra apie 35% riebumo. Puikiai tinka mėsos kukuliams, įdarams ( paprikoms, cukinijoms įdaryti).


Romėnų kepsnį, dar kitaip vadinamą "netikru zuikiu" galima ruošti iš ne itin liesosėrienos, žvėrienos, vištienos, kogalvių. Paprastai malama kaklo, papilvės, šoninės ir galūnių mėsa bei nuopjovos. Bet galima malti ir minkštą kiaulių odelę, virtos mėsos arba dešros likučius, lašinukus, grybus, daržoves ir makaronus.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 17:10

man tai pats geriausias farsas-jautiena ir kiaulienos lasinukai :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 17:14

Minkštesnis faršas bus, jei į 500 g maltos mėsos įdėsite 2 bandeles arba 100 g kvietinės duonos, išmirkytos karštame piene ar vandenyje. Duoną ir bandeles galima keisti 50 g ryžių, avižinių, kvietinių dribsnių, grūdų, kuriuos reikia užvirti ir palikti, akd išbrinktų.

Švelnesnio skonio faršui visus priedus reikia sumalti virtuvės kombainu, įdėti bulvių ir įpilti šaukštą vandens. Į liesą faršą galima įdėti grietinės, tada jis nebus sausas.

Faršas nebus birus, jei įmušite 2 kiaušinius, įdėsite 125g varškės ar dešrų faršo.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 17:16

Vat apie netikrą zuikį man buvo tikra naujienąPaveikslėlis Aš visada savo zuikelius lipinu iš paprasto normalaus faršo, net nežinojau, kad jiems naudojama tokia mėsa...Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 17:29

as i jautienos farsa dedu varske,tada jis buna minkstas ir sultingas :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 17:38

tutsi rašė:as i jautienos farsa dedu varske,tada jis buna minkstas ir sultingas :roll:
Niekada nebandžiauPaveikslėlis Bet tikrai išmėginsiu tokią naujovę Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 19:01

karta paragaves,negali sustoti :laugh:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 10 Geg 2007, 10:02

Man skaniausias faršas, kai pati sumalu...bet nevisada yra laiko malti :oops: tai tenka pirkti prekybos centruose :(

O į netikrą zuikį pasirodo eina tokia antrarūšė mėsa :shock:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Geg 2007, 10:31

gal todel jis netikru ir vadinasi,kad nevisai tikra mesa dedasi :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Geg 2007, 19:45

Tutsi, reikia pagalbosPaveikslėlis Kokios faršo ir varškės proporcijos? Ryt norėčiau pasidaryti, nes tikrai sudomino tavo pasakymas. Niekada dar taip nedariau.Paveikslėlis Ačiū Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 29 Geg 2007, 09:27

Ramunė rašė:Tutsi, reikia pagalbosPaveikslėlis Kokios faršo ir varškės proporcijos? Ryt norėčiau pasidaryti, nes tikrai sudomino tavo pasakymas. Niekada dar taip nedariau.Paveikslėlis Ačiū Paveikslėlis
as i 1 kg.jautienos dedu apie 200g. varskes.Nors zinau,kas deda ir daugiau :merg2:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 29 Geg 2007, 14:21

Pasinaudosiu tavo patarimu ir aš, dėsiu varškės į faršą. Ruošiuosi iš faršo daryti ką nors, kaip tik vakar susimaliau jo nemažai... Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 29 Geg 2007, 14:35

bet zinok,jei farsas jautienos,tai varske tiks,bet jei kiaulienos,gali isbireti :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 29 Geg 2007, 15:16

Va čia tai būtų buvę..... :oops: Mano faršas paukštienos, tik labai mažai dėta kūdos kiaulienos :!: Aš žadu daryti tokius kukulaičius su padažu, tai gali jie subyrėti :?: Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 29 Geg 2007, 16:27

gali :roll: Seip i jautienos farsa dedu varske tam,kad nebutu kieta ir sausa mesyte :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Geg 2007, 17:00

Aš į kiaulienos būčiau prikrovusiPaveikslėlis Dėkui, kad pasakeiPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 29 Geg 2007, 17:05

logiskai reikia mastyti,nors as i kiaulienos nemeginau,gal ir visai gerai butu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Geg 2007, 17:13

tutsi rašė:logiskai reikia mastyti,nors as i kiaulienos nemeginau,gal ir visai gerai butu :roll:
tai ko gąsdiniesPaveikslėlis Aš tada vieną porciją pabandysiu. Iškepsiu kotlečiukus, o paskui parašysiu, kaip buvoPaveikslėlis O jei subyrės, bus lazanijaPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 29 Geg 2007, 17:25

as nesigazdinu,as ispeju Paveikslėlis

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 30 Geg 2007, 09:41

Žinai, visai neblogi mano kukulaičiai mėsos išėjo, varškės dėjau nedaug. Pirma aš juos apkepiau, bijojau, kad nesuirtų, po to į puoduką ir su daržovėmis ir padažu dar patroškinau. Ačiū tau, vakarienė buvo soti ir puiki. Dar ir šiai dienai liko...Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 30 Geg 2007, 09:42

silsta rašė:Žinai, visai neblogi mano kukulaičiai mėsos išėjo, varškės dėjau nedaug. Pirma aš juos apkepiau, bijojau, kad nesuirtų, po to į puoduką ir su daržovėmis ir padažu dar patroškinau. Ačiū tau, vakarienė buvo soti ir puiki. Dar ir šiai dienai liko...Paveikslėlis
malonu,kad patiko :aciu1:

Vartotojo avataras
Dalia Kibart
Naujokas
Pranešimai: 38
Užsiregistravo: 26 Gru 2007, 19:55

malta mesa

Standartinė Dalia Kibart » 29 Gru 2007, 19:56

O as beveik visada maisau kiauliena su jautiena arba jautiena su kalakutiena, kad ji ne tokia sausa butu. O pasirodo galima ideti varskes.Aciu uz patarima, rytoj pasinaudosiu.Kaip tik zadu kepti netikra zuiki su grybu idaru ir baltu padazu. Gal nesusipjaus grybai su varske? :?:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Gru 2007, 00:32

manau,kad ne...nes varskes skonis nesijaucia :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 31 Gru 2007, 12:47

Va va, šiandien kepsiu aliejuje faršo kukuliukus užkandai, reikės biški varškės bandyt įdėti, nes labai jau sausi išeina iš kiaulienos.

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 31 Gru 2007, 15:11

ir parasyk kaip gavosi :wink:

Skelbti atsakymą