Paukštiena

Naudinga ir įdomi informacija apie mėsą.
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Paukštiena

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2007, 19:44

Jaučiu, pribrendo reikalas ir plunksnuotiesiems aptarti.
Aš medžiagos daug neturiu, bet jūs gal kuri rasit, pasidalinsim žiniom ir t.t.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2007, 19:46

Paukštiena yra švelnesnė už kitų naminių gyvūnų mėsą, organizmas ją lengvai įsisavina, joje daug vertingų baltymų.Šviesioje paukštienoje yra daugiau baltymų, nei tamsioje. Naminių paukščių riebalai lydosi žemesnėje temperatūroje, nei galvijų, kiaulių ar avių. Lydyti paukštienos riebalai gerai laikosi, tinka vartoti maistui.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2007, 19:50

VIŠČIUKŲ mėsa yra sultinga ir greitai paruošiama. Pjaunami 36 - 42 dienų viščiukai, sveriantys daugiau kaip 1,5 kg. Nupenėti spec. mėsinių veislių viščiukai vadinami broileriais. Viščiuką elektrinėje ar dujinėje orkaitėje 220 temperatūroje galima iškepti mažiau nei per 40 min.
Paukštynai siūlo šlaunęlių,sparnelių, kumpelių, krūtinėlių. Vertingiausia yra laikoma krūtinėlė. Gabalais pjaustytą viščiuką taupant energiją galima kepti ant grotelių ar keptuvėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2007, 19:53

VIŠTOS yra senesnės ir labiau tinka sriuboms. Gerų vištų oda standi, šviesi, jos turi nemažai gelsvų taukų ir yra putlios bei mėsingos. Gali sverti daugiau kaip 3 kg.Virtą galima naudoti užkandžiams, salotoms, ragu ar plovui. Prikalusomai nuo svorio vištą reikia virti valandą ir ilgiau.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Geg 2007, 19:56

Matai, :shock: pasirodo ir vištą reikia ilgai virti. O aš galvojau kad tik šnai ir gatava tą vištienos mesytę. :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2007, 19:56

Antis dažniausiai ruošiama šventėms. Jauna nupenėta antis sveria 2 - 3 kg. Kepama valandą ir ilgiau...

ŽĄSYS skaniausios 10- 12 savaičių. Tada ji sveria apie 3 - 4 kg. Iš žąsų gaminami tik antrieji patiekalai, sriuboms ji netinka.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Geg 2007, 19:57

Bet vištieną mėgstu. Lengvai ir greit paruošiama, lengvą mėsa, ne užkrauna skarndžio kaip kiauliena :)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Geg 2007, 19:58

Nuo žąsies būna baisiai daug taukų. Mes naujems metams ruošiam žasį, tai kai iš orkaitės ištrauki, praktiškai plaukioja savo riebalose. :P

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Geg 2007, 19:59

O kodėl sriuboms netinka? :roll: Jeigu daug riebalų, tai gal kaip tik sultingas sultinys gausis??? :?:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2007, 20:00

KALAKUTAI - didžiausi naminiai paukščiai, sveria iki 8 kg. Skaniausi jauni, putlūs kalakutai, kurių krūtinkaulio atauga elastinga ir trumpas kaklas. Kalakutiena yra 3 rūšių : krūtinėlė - balta, šlauninė - tamsi, o riebiausia ( likusi) mėsa panaši į kiaulieną. Kalakutą galima kepti, virti, troškinti, įdaryti. Mažas kalakutas, sveriantis 2 - 4 kg kepa apie 4 val.O kalakutienos išpjovos gabalėlius galima ruošti kaip veršieną.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2007, 20:01

Lilina rašė:O kodėl sriuboms netinka? :roll: Jeigu daug riebalų, tai gal kaip tik sultingas sultinys gausis??? :?:
Teta augina žąsis, kažkada, kai davė, paaiškino, kad sriuba turi specifinį skonį būtent nuo žąsies taukų. :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Geg 2007, 20:15

aga, smirda reiškias :)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 06:14

Lilina rašė:aga, smirda reiškias :)
Taip, ir dar kaip sako toks gaižus skonis būna, neverta paukščiuko gadinti :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 10:52

o man kalakutas labai patinka keptas orkaiteje :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Geg 2007, 13:00

Esu valgiusi parūkytų sparnelių ir troškintos krūtinėlės. Skanu :P
Bet keptas orkaitėje - skaniausia Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 14:15

su traskia skuryte ir apelsinais :hubba: :hubba:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 09 Geg 2007, 15:11

Beikit, panos, čenakų privalgiau, o dar čia seilėtėkį skatinat su tokiais vaizdiniais :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2007, 15:19

gerai,greiciau suvirskins :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2007, 16:30

Gal pravers:

Jaunas vištas galima atpažinti iš išorės : jaunų kojos ir kaklas storesni, o senų - plonesni. :?
Vištos riebumą galima nustatyti, pasižiūrėjus į pasparnę: jei oda gelsva - višta riebi, jei melsva - liesa. :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Geg 2007, 16:31

o is kur zinoti,kokio storumo skaitosi storesnis :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2007, 16:38

jaunuolių kaklus neįmanoma apimti su nykščiu ir smiliumi, o senučių būna toookie nupiepę, raukšlėta, išsitampiusia skūra.Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Geg 2007, 16:55

:laugh: supratau Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 23 Geg 2007, 17:36

O jeigu vištai buvo pats viduramažis, o ne senatvę? ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2007, 17:47

Lilina rašė:O jeigu vištai buvo pats viduramažis, o ne senatvę? ;)
Tad žiūrėk, ar nugara nesubraižyta : jei ne - tinkama valgyti, o jei subraižyta - nepirkPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 23 Geg 2007, 17:49

Pas mane šiandien turbūt nemąstymo diena...bajeriu tavo nesuprantu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2007, 17:56

Lilina rašė:Pas mane šiandien turbūt nemąstymo diena...bajeriu tavo nesuprantu Paveikslėlis
Atleisk, nepagalvojau, kad tu kaimo neturi.Paveikslėlis

Sako, kad pas gerą gaidį vištos ilgai jaunos ir riebios nebūna :lol: o gaidžio nagai tai ilgi, nugarytę vyštai subraižoPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2007, 17:58

O apie kaklą ir pasparnius - ne bajeris, knygoj perskaičiauPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Geg 2007, 18:24

Ramunė rašė:
Lilina rašė:Pas mane šiandien turbūt nemąstymo diena...bajeriu tavo nesuprantu Paveikslėlis
Atleisk, nepagalvojau, kad tu kaimo neturi.Paveikslėlis

Sako, kad pas gerą gaidį vištos ilgai jaunos ir riebios nebūna :lol: o gaidžio nagai tai ilgi, nugarytę vyštai subraižoPaveikslėlis
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 23 Geg 2007, 18:30

:laugh: :laugh: :laugh: Gamybinę traumą palieką :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2007, 19:42

Lilina rašė::laugh: :laugh: :laugh: Gamybinę traumą palieką :lol:
Va-va, būtentPaveikslėlis

Skelbti atsakymą