Dariau šituos. Visai neblogai.Ramunė rašė:SOJOS SUKTINUKAI SU KRABŲ LAZDELĖM
Sojos kepsnius išvirti sultinyje, ataušinti. Padalinti kiekvieną išilgai per pusę ( kad būtų plonesni). Ant gauto lakšto uždėti krabų lazdelę ir tarkuoto sūrio. Susukti ir persmeigti dantų krapštuku.
Paruošti padažą pagal skonį ( kaip balandėliams, grybų, bet kokį ), sudėti suktinukus ir patroškinti kokias 10 minučių.
Valgom su bulvėm, ryžiais, makaronais.
( Man su duona nepatiko.)
Receptai su sojos mėsa
ĮDARYTI LIETINIAI SU SOJŲ PADAŽU
Lietiniams:
200g miltų
300ml pieno
2 kiaušiniai
aliejaus
druskos
Įdarui:
200g vištienos filė
po 100g cukinijos ir baklažano
paprika
skiltelė česnako
aliejaus
maltų juodųjų pipirų
druskos
Padažui:
150g sojų faršo
kelios stiklinės vandens
kubelis vištienos sultinio
200g pievagrybių
nedidelis poras
3 šaukštai grietinės
šaukštas pomidorų padažas
Imkitės sojų faršo. Užvirkite vandenį, į jį sutrupinkite sultinio kubelį, dėkite sojų faršą ir kelias min. pavirkite. Tada pusvalandį palikti brinkti.
Paruoškite įdarą. Mėsą ir visas daržoves supjaustykite kubeliais. Į karštą aliejų berkite vištieną, apkepkite, tada dėkite cukinijas, po kelių minučių paprikas, tada baklažanus, česnakus, gardinkite juodaisias pipirais, sūdykite ir kepkite dar 5-7 minutes.
Iškepkite lietinius.
Blynus įdarykite, dėkite į šiltą orkaitę, kad neatvėstų ir paruoškite įdarą. Pievagrybius ir porą nuplaukite, susmulkinkite. Nuspauskite sojų faršą, jį dėkite į karštą aliejų. Pakaitinę kelias minutes, berkite pievagrybių ir poro gabalėlius ir kepkite dar 6-7 minutes, kol išgaruos grybų sultinys. Tuomet krėskite grietinę, pomidorų padažą ir, kai užvirs, nukelkite nuo ugnies.
PATARIMAS. Jei lietiniai nepakankamai apskrudę, tuomet įdarytus dar apkepkite karštame aliejuje. Tokiu atveju jų nereikia laikyti orkaitėje.
Lietiniams:
200g miltų
300ml pieno
2 kiaušiniai
aliejaus
druskos
Įdarui:
200g vištienos filė
po 100g cukinijos ir baklažano
paprika
skiltelė česnako
aliejaus
maltų juodųjų pipirų
druskos
Padažui:
150g sojų faršo
kelios stiklinės vandens
kubelis vištienos sultinio
200g pievagrybių
nedidelis poras
3 šaukštai grietinės
šaukštas pomidorų padažas
Imkitės sojų faršo. Užvirkite vandenį, į jį sutrupinkite sultinio kubelį, dėkite sojų faršą ir kelias min. pavirkite. Tada pusvalandį palikti brinkti.
Paruoškite įdarą. Mėsą ir visas daržoves supjaustykite kubeliais. Į karštą aliejų berkite vištieną, apkepkite, tada dėkite cukinijas, po kelių minučių paprikas, tada baklažanus, česnakus, gardinkite juodaisias pipirais, sūdykite ir kepkite dar 5-7 minutes.
Iškepkite lietinius.
Blynus įdarykite, dėkite į šiltą orkaitę, kad neatvėstų ir paruoškite įdarą. Pievagrybius ir porą nuplaukite, susmulkinkite. Nuspauskite sojų faršą, jį dėkite į karštą aliejų. Pakaitinę kelias minutes, berkite pievagrybių ir poro gabalėlius ir kepkite dar 6-7 minutes, kol išgaruos grybų sultinys. Tuomet krėskite grietinę, pomidorų padažą ir, kai užvirs, nukelkite nuo ugnies.
PATARIMAS. Jei lietiniai nepakankamai apskrudę, tuomet įdarytus dar apkepkite karštame aliejuje. Tokiu atveju jų nereikia laikyti orkaitėje.
Bulviniai blynai su sojomis
1/2 kg bulvių
pakelis sojų faršo
2 šaukštai miltų
kiaušinis
svogūnas
aliejus
juodieji malti pipirai
druska
Užvirkite vandenį, į jį dėkite sojų faršą ir kelias minutes pakaitinkite. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandį pabrinkti.
Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Į karštą aliejų berkite svogūno gabalėlius, paskrudinkite, tada dėkite nuspaustą sojų faršą ir apkepkite.
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. Į tarkius muškite kiaušinį, berkite miltus, gardinkite juodaisias pipirais ir sūdykite. Tuomet įmaišykite paruoštas sojas. Kepkite karštame aliejuje.
1/2 kg bulvių
pakelis sojų faršo
2 šaukštai miltų
kiaušinis
svogūnas
aliejus
juodieji malti pipirai
druska
Užvirkite vandenį, į jį dėkite sojų faršą ir kelias minutes pakaitinkite. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandį pabrinkti.
Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Į karštą aliejų berkite svogūno gabalėlius, paskrudinkite, tada dėkite nuspaustą sojų faršą ir apkepkite.
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. Į tarkius muškite kiaušinį, berkite miltus, gardinkite juodaisias pipirais ir sūdykite. Tuomet įmaišykite paruoštas sojas. Kepkite karštame aliejuje.
Mano vyras nelabai sojos mėgėjas, bet šis patiekalas net jam patinka.
Sojos kepsneliai
Reikes: sojos paplotėlių
kokios nors dešros
kiaušinio
kokio nors sultinio
Sojos paplotėlius dedame i vandenį kuriame ištirpintas sultinys, ir laikome tol, kol paplotėliai taps minkšti. As ant silpnos ugnies paverdu.
Dešrą sutarkuojame, įmušame kiaušinį, įdedame pagal skonį druskos, jei reikia, prieskonių.
Suminkšėjusius sojos paplotėlius išimame iš sultinio, palaikome, kad nuvarvėtų vanduo. Imame vieną paplotėlį, iš abiejų pusių apdedame dešros ir kiaušinio mišiniu, ir kepame keptuvėje.
Skanaus
Sojos kepsneliai
Reikes: sojos paplotėlių
kokios nors dešros
kiaušinio
kokio nors sultinio
Sojos paplotėlius dedame i vandenį kuriame ištirpintas sultinys, ir laikome tol, kol paplotėliai taps minkšti. As ant silpnos ugnies paverdu.
Dešrą sutarkuojame, įmušame kiaušinį, įdedame pagal skonį druskos, jei reikia, prieskonių.
Suminkšėjusius sojos paplotėlius išimame iš sultinio, palaikome, kad nuvarvėtų vanduo. Imame vieną paplotėlį, iš abiejų pusių apdedame dešros ir kiaušinio mišiniu, ir kepame keptuvėje.
Skanaus
Sojų salotos
200 g sojų
2-3 bulvės
1 konservuotas agurkas
0,5 stiklinės majonezo
3 šaukštai grietinės (12%)
žalių petražolių arba svogūnų laiškų
druskos
pipirų
Sojas užpilti šaltu vandeniu, užvirinti, nukelti nuo ugnies. Po 2 val. pakeisti vandenį, išvirti ir nugarinti.
Bulves kruopščiai nuplauti, išvirti ir, kai atauš, nulupti.
Agurką ir bulves supjaustyti kubeliais, išmaišyti su sojomis, majonezu, grietine ir žalumynų dalimi, paskaninti.
200 g sojų
2-3 bulvės
1 konservuotas agurkas
0,5 stiklinės majonezo
3 šaukštai grietinės (12%)
žalių petražolių arba svogūnų laiškų
druskos
pipirų
Sojas užpilti šaltu vandeniu, užvirinti, nukelti nuo ugnies. Po 2 val. pakeisti vandenį, išvirti ir nugarinti.
Bulves kruopščiai nuplauti, išvirti ir, kai atauš, nulupti.
Agurką ir bulves supjaustyti kubeliais, išmaišyti su sojomis, majonezu, grietine ir žalumynų dalimi, paskaninti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sojos ir daržovių apkepas
80 g sojos mėsos
300 g daržovių (1-3 rūšių pagal metų laiką)
1 svogūnas
1 šaukštas aliejaus
2 kiaušiniai
trinto muskato riešuto
prieskonių
100 ml pieno
50 g tarkuoto sūrio
džiūvėsėlių
Sojos mėsą išmirkyti ir pavirti.Svogūnus susmulkinti, pakepinti aliejuje, įdėti supjaustytas daržoves ir viską troškinti.Dėti apvirtą soją, prieskonius ir išplaktus kiaušinius.Mišinį sukrėsti į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą, viršų apibarstyti tarkuotu sūriu.Kepti vidutinio karštumo orkaitėje.Patiekti su daržovių salotomis.
80 g sojos mėsos
300 g daržovių (1-3 rūšių pagal metų laiką)
1 svogūnas
1 šaukštas aliejaus
2 kiaušiniai
trinto muskato riešuto
prieskonių
100 ml pieno
50 g tarkuoto sūrio
džiūvėsėlių
Sojos mėsą išmirkyti ir pavirti.Svogūnus susmulkinti, pakepinti aliejuje, įdėti supjaustytas daržoves ir viską troškinti.Dėti apvirtą soją, prieskonius ir išplaktus kiaušinius.Mišinį sukrėsti į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą, viršų apibarstyti tarkuotu sūriu.Kepti vidutinio karštumo orkaitėje.Patiekti su daržovių salotomis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sojos pupelių kotletukai
5-6 šaukštai sojos pupelių, svogūnas, nedidelė skiltelė česnako, 2-3 šaukštai aliejaus, druska, imbieras, kvepiantieji pipirai, sojos padažas, grikių miltai (gali būti kvietiniai) apvoliojimui, aliejus kepimui.
Pupeles pamerkti iš vakaro. Kitą dieną jas išvirti ir sukapoti virtuviniu kombainu (arba sumalti mėsmale). Į gautą vientisą masę sudėti pakepintų, supjaustytų svogūnų, sukapotų česnakų, 2-3 šaukštus aliejaus, kelis lašus sojos padažo, nurodytų prieskonių. Turi gautis lengvai formuojama masė. Išjos padaryti 6 kotletukus, apvolioti miltuose ir apkepti. Patiekti su grietine.
5-6 šaukštai sojos pupelių, svogūnas, nedidelė skiltelė česnako, 2-3 šaukštai aliejaus, druska, imbieras, kvepiantieji pipirai, sojos padažas, grikių miltai (gali būti kvietiniai) apvoliojimui, aliejus kepimui.
Pupeles pamerkti iš vakaro. Kitą dieną jas išvirti ir sukapoti virtuviniu kombainu (arba sumalti mėsmale). Į gautą vientisą masę sudėti pakepintų, supjaustytų svogūnų, sukapotų česnakų, 2-3 šaukštus aliejaus, kelis lašus sojos padažo, nurodytų prieskonių. Turi gautis lengvai formuojama masė. Išjos padaryti 6 kotletukus, apvolioti miltuose ir apkepti. Patiekti su grietine.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sojų paštetas
2 puodeliai virtų sojų
500 g pievagrybių
4 svogūnai
3 kiaušiniai
2 vidutinio dydžio salierai
petražolė
aliejaus
žolinių prieskonių
druskos
pipirų
Nuplautus pievagrybius supjaustyti ir apkepinti 4 šaukštuose aliejaus.
Suberti sukapotus svogūnus ir kartu patroškinti.Petražolę bei salierus nuplauti, nulupti ir išvirti.Pievagrybius, daržoves ir sojas sumalti mėsmale, įmesti trynius, pagardinti, išmaišyti. Baigiant atsargiai išmaišyti su standžiai išplaktais baltymais.Sudėti į taukais išteptą formą.Kepti 30-40 min.Patiekti karštą su žalių daržovių salotomis arba šaltą su totorišku ar krienų padažu.
2 puodeliai virtų sojų
500 g pievagrybių
4 svogūnai
3 kiaušiniai
2 vidutinio dydžio salierai
petražolė
aliejaus
žolinių prieskonių
druskos
pipirų
Nuplautus pievagrybius supjaustyti ir apkepinti 4 šaukštuose aliejaus.
Suberti sukapotus svogūnus ir kartu patroškinti.Petražolę bei salierus nuplauti, nulupti ir išvirti.Pievagrybius, daržoves ir sojas sumalti mėsmale, įmesti trynius, pagardinti, išmaišyti. Baigiant atsargiai išmaišyti su standžiai išplaktais baltymais.Sudėti į taukais išteptą formą.Kepti 30-40 min.Patiekti karštą su žalių daržovių salotomis arba šaltą su totorišku ar krienų padažu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sojų troškinys su pupelėmis
1 pakelis rausvų sojų kubelių (tinka Pekino mėsa iš sojų, sojų kubeliai ir kt.)
1 paprika
morkų
pievagrybių
porų
svogūnų
petražolių
saliero
sojų padažo
prieskonių mišinio sojų mėsai
virtų pupelių
Rausvus sojų kubelius užpilti verdančiu vandeniu su prieskoniais arba sultiniu pagal skonį ir 10 min. pavirinti.Daržoves susmulkinti, patroškinti.Sojų kubelius lengvai nuspausti ir pakepinti aliejuje su trupučiu miltų.Sojų kubelius sudėti į troškintas daržoves ir dar patroškinti apie 10 min.Baigiant troškinti įdėti pomidorų padažo, grietinės ir sudėti virtas pupeles.
1 pakelis rausvų sojų kubelių (tinka Pekino mėsa iš sojų, sojų kubeliai ir kt.)
1 paprika
morkų
pievagrybių
porų
svogūnų
petražolių
saliero
sojų padažo
prieskonių mišinio sojų mėsai
virtų pupelių
Rausvus sojų kubelius užpilti verdančiu vandeniu su prieskoniais arba sultiniu pagal skonį ir 10 min. pavirinti.Daržoves susmulkinti, patroškinti.Sojų kubelius lengvai nuspausti ir pakepinti aliejuje su trupučiu miltų.Sojų kubelius sudėti į troškintas daržoves ir dar patroškinti apie 10 min.Baigiant troškinti įdėti pomidorų padažo, grietinės ir sudėti virtas pupeles.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pyragėliai su sojom
350 g sojų pupelių
2 kiaušiniai
100 g svogūnų
100 g maltų džiūvėsėlių
2 šaukštai aliejaus
druskos,pipirų
sviesto,žalumynų
Tešla:
650 g miltų
1 kiaušinis,
1 stiklinė vandens
Sojas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 2-3 val. Paskui išvirti šviežiame vandenyje, perkošti ir sumalti. Įmušti kiaušinius, suberti sukapotus ir pakepintus svogūnus, maltus džiūvėsėlius, įpilti kelis šaukštus vandens, įdėti prieskonius ir viską išmaišyti.
Iš miltų, kiaušinio ir stiklinės vandens užminkyti tešlą (turėtų būti pakankamai stangri ir elastinga). Iškočioti ją ant pabarstytos miltais kulinarinės lentos ir išpjauti gana didelius ritinėlius.
Ant kiekvieno uždėti šiek tiek įdaro, kruopščiai sulipdyti tešlos kraštus.
Išvirti pyragėlius pasūdytame verdančiame vandenyje, perkošti.
Apipilti išlydytu sviestu ir pabarstyti sukapotais žalumynais.
Patiekti su žalių daržovių salotomis.
350 g sojų pupelių
2 kiaušiniai
100 g svogūnų
100 g maltų džiūvėsėlių
2 šaukštai aliejaus
druskos,pipirų
sviesto,žalumynų
Tešla:
650 g miltų
1 kiaušinis,
1 stiklinė vandens
Sojas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 2-3 val. Paskui išvirti šviežiame vandenyje, perkošti ir sumalti. Įmušti kiaušinius, suberti sukapotus ir pakepintus svogūnus, maltus džiūvėsėlius, įpilti kelis šaukštus vandens, įdėti prieskonius ir viską išmaišyti.
Iš miltų, kiaušinio ir stiklinės vandens užminkyti tešlą (turėtų būti pakankamai stangri ir elastinga). Iškočioti ją ant pabarstytos miltais kulinarinės lentos ir išpjauti gana didelius ritinėlius.
Ant kiekvieno uždėti šiek tiek įdaro, kruopščiai sulipdyti tešlos kraštus.
Išvirti pyragėlius pasūdytame verdančiame vandenyje, perkošti.
Apipilti išlydytu sviestu ir pabarstyti sukapotais žalumynais.
Patiekti su žalių daržovių salotomis.
Sojos kepsniai su lašiša
Sojos dribsniai, sojų padažas, aliejus, 2 kiaušiniai, miltai, sūdyta lašiša, sviestas, pienas, grietinėlė, citrina, vištienos sultinio kubelis, krapai.
Imame sojos dribsnius, užpilame vandeniu, įpilame sojų padažo, išplakame du kiaušinius ir viską išmaišome. Iš mišinio iškepame kepsnelius (dedame mišinį šaukštu). Padažas: supjaustome kubeliais sūdytą lašišą, krapus, nutarkuojame citrinos žievelę ir išspaudžiame truputį citrinos sulčių. Dadame į puodą truputį sviesto, beriame truputį miltų ir pakaitiname, kol jie parus. Tada pilame pieno (intensyviai maišome), grietinėlės (maišome), beriam vištienos kubelį, dedam lašišą, nutarkuotą žievelę ir krapus.
Sojos dribsniai, sojų padažas, aliejus, 2 kiaušiniai, miltai, sūdyta lašiša, sviestas, pienas, grietinėlė, citrina, vištienos sultinio kubelis, krapai.
Imame sojos dribsnius, užpilame vandeniu, įpilame sojų padažo, išplakame du kiaušinius ir viską išmaišome. Iš mišinio iškepame kepsnelius (dedame mišinį šaukštu). Padažas: supjaustome kubeliais sūdytą lašišą, krapus, nutarkuojame citrinos žievelę ir išspaudžiame truputį citrinos sulčių. Dadame į puodą truputį sviesto, beriame truputį miltų ir pakaitiname, kol jie parus. Tada pilame pieno (intensyviai maišome), grietinėlės (maišome), beriam vištienos kubelį, dedam lašišą, nutarkuotą žievelę ir krapus.
Balandėliai su soja ir kuskusu
Sojų faršas (1 pakelis), kuskuso (150g), kiniškas kopūstas, svogūnas, česnakas, kalendros grūdeliai, fermentinis sūris, grietinėlė, petražolės, sviesto, vištienos sultinio.
Išverdame sojų faršą: įpilame vandens, dedame 1 kub. vištienos sultinio, įpilame truputį sojos padažo ir verdame 10 min. Išverdame kuskuso kruopas su gabalėliu sviesto. Trumpai apverdame atskirus kiniško kopūsto lapus. Supjaustome svogūną ir česnaką kubeliais ir apkepiname su sviestu. Padažas: į puodą dedame sviesto, beriame miltų, vištienos sultinio, grietinėlės ir viską gerai išplakame. Pabaigoje įmušame 1 kiaušinį, įberiame maltų kalendros grūdelių, pipirų, pjaustytų petražolių.
Sumaišome išvirtą sojos faršą, kuskusą, maltą kalendrą, vištienos prieskonius, tarkuotą fermentinį sūrį ir susmulkintas petražoles. Darom balandėlius: į kopūsto lapus dedam faršą ir susukam. Balandėlius dedam į apkepo indą, užpilame padažu, apibarstome permezanu ir į įkaitintą orkaitę (200 laips.) pašauname 15 min.
Sojų faršas (1 pakelis), kuskuso (150g), kiniškas kopūstas, svogūnas, česnakas, kalendros grūdeliai, fermentinis sūris, grietinėlė, petražolės, sviesto, vištienos sultinio.
Išverdame sojų faršą: įpilame vandens, dedame 1 kub. vištienos sultinio, įpilame truputį sojos padažo ir verdame 10 min. Išverdame kuskuso kruopas su gabalėliu sviesto. Trumpai apverdame atskirus kiniško kopūsto lapus. Supjaustome svogūną ir česnaką kubeliais ir apkepiname su sviestu. Padažas: į puodą dedame sviesto, beriame miltų, vištienos sultinio, grietinėlės ir viską gerai išplakame. Pabaigoje įmušame 1 kiaušinį, įberiame maltų kalendros grūdelių, pipirų, pjaustytų petražolių.
Sumaišome išvirtą sojos faršą, kuskusą, maltą kalendrą, vištienos prieskonius, tarkuotą fermentinį sūrį ir susmulkintas petražoles. Darom balandėlius: į kopūsto lapus dedam faršą ir susukam. Balandėlius dedam į apkepo indą, užpilame padažu, apibarstome permezanu ir į įkaitintą orkaitę (200 laips.) pašauname 15 min.