Receptai su sojos mėsa

Receptai ir naudingi patarimai apie soją bei jos produktus.
Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 06 Rgs 2007, 21:03

Ramunė rašė:SOJOS SUKTINUKAI SU KRABŲ LAZDELĖM

Sojos kepsnius išvirti sultinyje, ataušinti. Padalinti kiekvieną išilgai per pusę ( kad būtų plonesni). Ant gauto lakšto uždėti krabų lazdelę ir tarkuoto sūrio. Susukti ir persmeigti dantų krapštuku.
Paruošti padažą pagal skonį ( kaip balandėliams, grybų, bet kokį ), sudėti suktinukus ir patroškinti kokias 10 minučių.
Valgom su bulvėm, ryžiais, makaronais.
:luks: :valg:

( Man su duona nepatiko.)
Dariau šituos. :luks: Visai neblogai.

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 28 Rgs 2007, 19:03

ĮDARYTI LIETINIAI SU SOJŲ PADAŽU

Lietiniams:
200g miltų
300ml pieno
2 kiaušiniai
aliejaus
druskos
Įdarui:
200g vištienos filė
po 100g cukinijos ir baklažano
paprika
skiltelė česnako
aliejaus
maltų juodųjų pipirų
druskos
Padažui:
150g sojų faršo
kelios stiklinės vandens
kubelis vištienos sultinio
200g pievagrybių
nedidelis poras
3 šaukštai grietinės
šaukštas pomidorų padažas

Imkitės sojų faršo. Užvirkite vandenį, į jį sutrupinkite sultinio kubelį, dėkite sojų faršą ir kelias min. pavirkite. Tada pusvalandį palikti brinkti.
Paruoškite įdarą. Mėsą ir visas daržoves supjaustykite kubeliais. Į karštą aliejų berkite vištieną, apkepkite, tada dėkite cukinijas, po kelių minučių paprikas, tada baklažanus, česnakus, gardinkite juodaisias pipirais, sūdykite ir kepkite dar 5-7 minutes.
Iškepkite lietinius.
Blynus įdarykite, dėkite į šiltą orkaitę, kad neatvėstų ir paruoškite įdarą. Pievagrybius ir porą nuplaukite, susmulkinkite. Nuspauskite sojų faršą, jį dėkite į karštą aliejų. Pakaitinę kelias minutes, berkite pievagrybių ir poro gabalėlius ir kepkite dar 6-7 minutes, kol išgaruos grybų sultinys. Tuomet krėskite grietinę, pomidorų padažą ir, kai užvirs, nukelkite nuo ugnies.

PATARIMAS. Jei lietiniai nepakankamai apskrudę, tuomet įdarytus dar apkepkite karštame aliejuje. Tokiu atveju jų nereikia laikyti orkaitėje.

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 28 Rgs 2007, 19:15

Bulviniai blynai su sojomis

1/2 kg bulvių
pakelis sojų faršo
2 šaukštai miltų
kiaušinis
svogūnas
aliejus
juodieji malti pipirai
druska

Užvirkite vandenį, į jį dėkite sojų faršą ir kelias minutes pakaitinkite. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandį pabrinkti.
Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Į karštą aliejų berkite svogūno gabalėlius, paskrudinkite, tada dėkite nuspaustą sojų faršą ir apkepkite.
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. Į tarkius muškite kiaušinį, berkite miltus, gardinkite juodaisias pipirais ir sūdykite. Tuomet įmaišykite paruoštas sojas. Kepkite karštame aliejuje.

Vartotojo avataras
LABUSKA
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 62
Užsiregistravo: 13 Bir 2007, 19:19

Standartinė LABUSKA » 26 Lap 2007, 22:56

Mano vyras nelabai sojos mėgėjas, bet šis patiekalas net jam patinka.
Sojos kepsneliai
Reikes: sojos paplotėlių
kokios nors dešros
kiaušinio
kokio nors sultinio
Sojos paplotėlius dedame i vandenį kuriame ištirpintas sultinys, ir laikome tol, kol paplotėliai taps minkšti. As ant silpnos ugnies paverdu.
Dešrą sutarkuojame, įmušame kiaušinį, įdedame pagal skonį druskos, jei reikia, prieskonių.
Suminkšėjusius sojos paplotėlius išimame iš sultinio, palaikome, kad nuvarvėtų vanduo. Imame vieną paplotėlį, iš abiejų pusių apdedame dešros ir kiaušinio mišiniu, ir kepame keptuvėje.
Skanaus :)

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 26 Lap 2007, 22:58

TURETU BUTI TIKRAI SKANU :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Lap 2007, 12:42

na taip,jau su desra is abieju pusiu,tai gaunasi ta soja vietoj duonos :P

Vartotojo avataras
LABUSKA
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 62
Užsiregistravo: 13 Bir 2007, 19:19

Standartinė LABUSKA » 27 Lap 2007, 17:55

Kam nepatinka tas sojos skonis, tai ta desra, ji "uzmusa" ir gaunasi skanu :)

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 27 Lap 2007, 17:57

:luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Lap 2007, 19:18

ryt ir as gaminsiu soja :roll:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 27 Lap 2007, 19:19

O KA TU GAMINSI IS SOJOS? :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Lap 2007, 19:21

kepsnius :wink:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 27 Lap 2007, 19:22

O SVECIU NELAUKI? :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Lap 2007, 19:23

nezinau :roll:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 27 Lap 2007, 19:24

O NORI KAD AS ATEICIAUPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 28 Lap 2007, 09:33

Ilgai eitum :D

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 28 Lap 2007, 13:33

kas cia tera menesiuks ir vietoj :roll:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 28 Lap 2007, 13:35

Po to menesiuko kazin ar rasi dar kepsniuku apraiskas :P :D

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 28 Lap 2007, 13:38

tai paprasysiu tutsi ta proga nauju iskeps, o dar jei masina kokia sustotu tai isvis per tris ar dvi dienikes ir vietoj :lol:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 28 Lap 2007, 13:59

duziki rašė:tai paprasysiu tutsi ta proga nauju iskeps, o dar jei masina kokia sustotu tai isvis per tris ar dvi dienikes ir vietoj :lol:
atšals kepsnys :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Lap 2007, 15:17

nieko tokio,as mikrobange turiu :P

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 28 Lap 2007, 16:19

va, beda isspresta :lol:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 07 Sau 2008, 18:27

Pamiršom šitą temukę. :P
Negi niekas nieko iš sojų negamina?
Aš šiandien prisipirkau labai daug sojos produktų, dabar galvoju ką iš jų gaminti. :wink:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 07 Sau 2008, 18:28

Sojų salotos
200 g sojų
2-3 bulvės
1 konservuotas agurkas
0,5 stiklinės majonezo
3 šaukštai grietinės (12%)
žalių petražolių arba svogūnų laiškų
druskos
pipirų

Sojas užpilti šaltu vandeniu, užvirinti, nukelti nuo ugnies. Po 2 val. pakeisti vandenį, išvirti ir nugarinti.
Bulves kruopščiai nuplauti, išvirti ir, kai atauš, nulupti.
Agurką ir bulves supjaustyti kubeliais, išmaišyti su sojomis, majonezu, grietine ir žalumynų dalimi, paskaninti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Kov 2008, 18:20

Sojos ir daržovių apkepas

80 g sojos mėsos
300 g daržovių (1-3 rūšių pagal metų laiką)
1 svogūnas
1 šaukštas aliejaus
2 kiaušiniai
trinto muskato riešuto
prieskonių
100 ml pieno
50 g tarkuoto sūrio
džiūvėsėlių
Sojos mėsą išmirkyti ir pavirti.Svogūnus susmulkinti, pakepinti aliejuje, įdėti supjaustytas daržoves ir viską troškinti.Dėti apvirtą soją, prieskonius ir išplaktus kiaušinius.Mišinį sukrėsti į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą, viršų apibarstyti tarkuotu sūriu.Kepti vidutinio karštumo orkaitėje.Patiekti su daržovių salotomis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Kov 2008, 19:24

Sojos pupelių kotletukai

5-6 šaukštai sojos pupelių, svogūnas, nedidelė skiltelė česnako, 2-3 šaukštai aliejaus, druska, imbieras, kvepiantieji pipirai, sojos padažas, grikių miltai (gali būti kvietiniai) apvoliojimui, aliejus kepimui.

Pupeles pamerkti iš vakaro. Kitą dieną jas išvirti ir sukapoti virtuviniu kombainu (arba sumalti mėsmale). Į gautą vientisą masę sudėti pakepintų, supjaustytų svogūnų, sukapotų česnakų, 2-3 šaukštus aliejaus, kelis lašus sojos padažo, nurodytų prieskonių. Turi gautis lengvai formuojama masė. Išjos padaryti 6 kotletukus, apvolioti miltuose ir apkepti. Patiekti su grietine.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Bal 2008, 18:12

Sojų paštetas

2 puodeliai virtų sojų
500 g pievagrybių
4 svogūnai
3 kiaušiniai
2 vidutinio dydžio salierai
petražolė
aliejaus
žolinių prieskonių
druskos
pipirų
Nuplautus pievagrybius supjaustyti ir apkepinti 4 šaukštuose aliejaus.
Suberti sukapotus svogūnus ir kartu patroškinti.Petražolę bei salierus nuplauti, nulupti ir išvirti.Pievagrybius, daržoves ir sojas sumalti mėsmale, įmesti trynius, pagardinti, išmaišyti. Baigiant atsargiai išmaišyti su standžiai išplaktais baltymais.Sudėti į taukais išteptą formą.Kepti 30-40 min.Patiekti karštą su žalių daržovių salotomis arba šaltą su totorišku ar krienų padažu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Geg 2008, 17:05

Sojų troškinys su pupelėmis

1 pakelis rausvų sojų kubelių (tinka Pekino mėsa iš sojų, sojų kubeliai ir kt.)
1 paprika
morkų
pievagrybių
porų
svogūnų
petražolių
saliero
sojų padažo
prieskonių mišinio sojų mėsai
virtų pupelių
Rausvus sojų kubelius užpilti verdančiu vandeniu su prieskoniais arba sultiniu pagal skonį ir 10 min. pavirinti.Daržoves susmulkinti, patroškinti.Sojų kubelius lengvai nuspausti ir pakepinti aliejuje su trupučiu miltų.Sojų kubelius sudėti į troškintas daržoves ir dar patroškinti apie 10 min.Baigiant troškinti įdėti pomidorų padažo, grietinės ir sudėti virtas pupeles.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2008, 21:47

Pyragėliai su sojom

350 g sojų pupelių
2 kiaušiniai
100 g svogūnų
100 g maltų džiūvėsėlių
2 šaukštai aliejaus
druskos,pipirų
sviesto,žalumynų

Tešla:
650 g miltų
1 kiaušinis,
1 stiklinė vandens
Sojas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 2-3 val. Paskui išvirti šviežiame vandenyje, perkošti ir sumalti. Įmušti kiaušinius, suberti sukapotus ir pakepintus svogūnus, maltus džiūvėsėlius, įpilti kelis šaukštus vandens, įdėti prieskonius ir viską išmaišyti.
Iš miltų, kiaušinio ir stiklinės vandens užminkyti tešlą (turėtų būti pakankamai stangri ir elastinga). Iškočioti ją ant pabarstytos miltais kulinarinės lentos ir išpjauti gana didelius ritinėlius.
Ant kiekvieno uždėti šiek tiek įdaro, kruopščiai sulipdyti tešlos kraštus.
Išvirti pyragėlius pasūdytame verdančiame vandenyje, perkošti.
Apipilti išlydytu sviestu ir pabarstyti sukapotais žalumynais.
Patiekti su žalių daržovių salotomis.

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 06 Bir 2008, 21:18

Sojos kepsniai su lašiša

Sojos dribsniai, sojų padažas, aliejus, 2 kiaušiniai, miltai, sūdyta lašiša, sviestas, pienas, grietinėlė, citrina, vištienos sultinio kubelis, krapai.

Imame sojos dribsnius, užpilame vandeniu, įpilame sojų padažo, išplakame du kiaušinius ir viską išmaišome. Iš mišinio iškepame kepsnelius (dedame mišinį šaukštu). Padažas: supjaustome kubeliais sūdytą lašišą, krapus, nutarkuojame citrinos žievelę ir išspaudžiame truputį citrinos sulčių. Dadame į puodą truputį sviesto, beriame truputį miltų ir pakaitiname, kol jie parus. Tada pilame pieno (intensyviai maišome), grietinėlės (maišome), beriam vištienos kubelį, dedam lašišą, nutarkuotą žievelę ir krapus.

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 06 Bir 2008, 21:19

Balandėliai su soja ir kuskusu

Sojų faršas (1 pakelis), kuskuso (150g), kiniškas kopūstas, svogūnas, česnakas, kalendros grūdeliai, fermentinis sūris, grietinėlė, petražolės, sviesto, vištienos sultinio.

Išverdame sojų faršą: įpilame vandens, dedame 1 kub. vištienos sultinio, įpilame truputį sojos padažo ir verdame 10 min. Išverdame kuskuso kruopas su gabalėliu sviesto. Trumpai apverdame atskirus kiniško kopūsto lapus. Supjaustome svogūną ir česnaką kubeliais ir apkepiname su sviestu. Padažas: į puodą dedame sviesto, beriame miltų, vištienos sultinio, grietinėlės ir viską gerai išplakame. Pabaigoje įmušame 1 kiaušinį, įberiame maltų kalendros grūdelių, pipirų, pjaustytų petražolių.

Sumaišome išvirtą sojos faršą, kuskusą, maltą kalendrą, vištienos prieskonius, tarkuotą fermentinį sūrį ir susmulkintas petražoles. Darom balandėlius: į kopūsto lapus dedam faršą ir susukam. Balandėlius dedam į apkepo indą, užpilame padažu, apibarstome permezanu ir į įkaitintą orkaitę (200 laips.) pašauname 15 min.

Skelbti atsakymą