kava ar arbata?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
KAVA DŽIUGINA SIELĄ, BET...
Apdovanodami save puodeliu kavos, pradžiuginsite sielą. Jei jūsų kraujos¬pūdis žemas, kava jums bus kaip vaistai. Tačiau vis dėlto reikėtų nepiktnau¬džiauti kava.
• Stenkitės iš karto negerti daugiau kaip dviejų puodelių kavos. Nesaikingai geriama kava gali sukelti skrandžio skausmus, širdies ir nervų sistemos su¬trikimus. Gydytojai nepataria gerti kavos linkusiems į depresiją, sergantiems epilepsija žmonėms.
• Nereikėtų gerti kavos, jei esate labai sudirgę ar pervargę. Kofeinas stimu¬liuoja centrinės nervų sistemos veiklą, jaudrina smegenų žievę, todėl sun¬kiau užmigti, miegas būna paviršutiniškas, dažnai prabundama.
• Manoma, kad per popieriaus filtrą perkošta kava yra sveikesnė, nes popie¬riuje lieka medžiagos, didinančios cholesterolio kiekį kraujyje. Jei geriame nefiltruotą kavą, tai į kraują patenka daugiau kaip 10 proc. cholesterolio. Ta¬čiau pastaraisiais metais mokslininkai nustatė, kad filtruojant netenkama ir daug organizmui vertingų medžiagų.
• Negerkite kavos, kol skrandis tuščias! Kofeinas sužadina smegenų veiklą ir joms reikia energijos teikiančio maisto – angliavandenių. Tačiau kraujas jų dar neatnešė, todėl žmogus jaučia nuovargį. Rytinė kava tik tada suteiks žva¬lumo, jei prie jos ko nors užkąsime. Saldumynai, užkandžiai ar net kąsnelis duonos sustiprina gerąsias kavos savybes ir gerokai susilpnina blogąsias.
• Kaip jau minėjome, kava stimuliuoja skrandžio sulčių sekreciją. Jų per¬teklius gali sukelti skrandžio uždegimą ar net opą. Tad tie, kieno skrandžio rūgštingumas padidėjęs ar turi skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opą, kavos turėtų gerti tik po valgio ir tenkintis tik vienu puodeliu!
• Kofeino kaupimasis organizme priklauso nuo kavos paruošimo būdo. Ge¬riant kavą su cukrumi ar nefiltruotą kavą, kofeinas pasisavinamas kur kas lėčiau.
Šaltinis: "Sveikatos ABC"
Apdovanodami save puodeliu kavos, pradžiuginsite sielą. Jei jūsų kraujos¬pūdis žemas, kava jums bus kaip vaistai. Tačiau vis dėlto reikėtų nepiktnau¬džiauti kava.
• Stenkitės iš karto negerti daugiau kaip dviejų puodelių kavos. Nesaikingai geriama kava gali sukelti skrandžio skausmus, širdies ir nervų sistemos su¬trikimus. Gydytojai nepataria gerti kavos linkusiems į depresiją, sergantiems epilepsija žmonėms.
• Nereikėtų gerti kavos, jei esate labai sudirgę ar pervargę. Kofeinas stimu¬liuoja centrinės nervų sistemos veiklą, jaudrina smegenų žievę, todėl sun¬kiau užmigti, miegas būna paviršutiniškas, dažnai prabundama.
• Manoma, kad per popieriaus filtrą perkošta kava yra sveikesnė, nes popie¬riuje lieka medžiagos, didinančios cholesterolio kiekį kraujyje. Jei geriame nefiltruotą kavą, tai į kraują patenka daugiau kaip 10 proc. cholesterolio. Ta¬čiau pastaraisiais metais mokslininkai nustatė, kad filtruojant netenkama ir daug organizmui vertingų medžiagų.
• Negerkite kavos, kol skrandis tuščias! Kofeinas sužadina smegenų veiklą ir joms reikia energijos teikiančio maisto – angliavandenių. Tačiau kraujas jų dar neatnešė, todėl žmogus jaučia nuovargį. Rytinė kava tik tada suteiks žva¬lumo, jei prie jos ko nors užkąsime. Saldumynai, užkandžiai ar net kąsnelis duonos sustiprina gerąsias kavos savybes ir gerokai susilpnina blogąsias.
• Kaip jau minėjome, kava stimuliuoja skrandžio sulčių sekreciją. Jų per¬teklius gali sukelti skrandžio uždegimą ar net opą. Tad tie, kieno skrandžio rūgštingumas padidėjęs ar turi skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opą, kavos turėtų gerti tik po valgio ir tenkintis tik vienu puodeliu!
• Kofeino kaupimasis organizme priklauso nuo kavos paruošimo būdo. Ge¬riant kavą su cukrumi ar nefiltruotą kavą, kofeinas pasisavinamas kur kas lėčiau.
Šaltinis: "Sveikatos ABC"
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
• Arbata pagerina kraujotaką. Jei jūsų spaudimas aukštas, stiprios arbatos negerkite. Jei kraujospūdis žemas, stipri arbata tonizuos.
• Arbatoje yra tanidų, eterinių aliejų, alkaloidų, aminorūgščių, pigmentų, mineralinių me¬džiagų, vitaminų. Tanidai mažina skrandžio sulčių ir gleivių sekreciją, taip pat jie saugo skrandžio gleivinę nuo mechaninių pažeidimų, mikroorganizmų, kancerogeninių me¬džiagų poveikio.
• Žaliojoje arbatoje yra dvigubai daugiau tanidų ir pusantro karto daugiau vitamino P negu juodojoje. Joje yra daugiau ir katechinų (jie naikina mikrobus).
• Žalioji arbata ne tik malšina troškulį, bet ir mažina nuovargį, kelia darbingumą, gerina savijautą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Stipria žaliąja arbata gydomos votys, skran¬džio ir dvylikapirštės žarnos opos.
• Žmonėms, kuriuos pykina važiuojant autobusu, plaukiant laivu, nėščioms moterims dažnai padeda sausos žaliosios arbatžolės. Jas reikia kramtyti.
• Įvairių žolių arbata nekenkia, tik ji turi būti nestipri ir ją reikia kaitalioti. Atsiminkite: arba¬ta stimuliuoja žmogaus centrinę nervų sistemą, skatina žmogaus kūrybines jėgas ir kelia darbingumą. Arbata su citrina arba greipfrutu padeda atgauti jėgas, malšina troškulį.
• Stipri arbata su pienu – priešnuodis apsinuodijus alkoholiu. Karšta stipri arbata su citri¬na arba medumi padeda išprakaituoti.
• Šalta stipria arbata (geriausia juodosios ir žaliosios mišiniu) galima plauti akis, prasidėjus vokų, gleivinės uždegimui.
• Arbata – gera priemonė nuo aterosklerozės. Geriama su pienu, ji mažina dantų ėduonies riziką.
• Sočiai pavalgę riebaus ir sunkiai virškinamo maisto, išgerkite stiklinę stiprios arbatos: ji palengvina virškinimą, pagreitina medžiagų apykaitą.
• Arbatoje yra tanidų, eterinių aliejų, alkaloidų, aminorūgščių, pigmentų, mineralinių me¬džiagų, vitaminų. Tanidai mažina skrandžio sulčių ir gleivių sekreciją, taip pat jie saugo skrandžio gleivinę nuo mechaninių pažeidimų, mikroorganizmų, kancerogeninių me¬džiagų poveikio.
• Žaliojoje arbatoje yra dvigubai daugiau tanidų ir pusantro karto daugiau vitamino P negu juodojoje. Joje yra daugiau ir katechinų (jie naikina mikrobus).
• Žalioji arbata ne tik malšina troškulį, bet ir mažina nuovargį, kelia darbingumą, gerina savijautą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Stipria žaliąja arbata gydomos votys, skran¬džio ir dvylikapirštės žarnos opos.
• Žmonėms, kuriuos pykina važiuojant autobusu, plaukiant laivu, nėščioms moterims dažnai padeda sausos žaliosios arbatžolės. Jas reikia kramtyti.
• Įvairių žolių arbata nekenkia, tik ji turi būti nestipri ir ją reikia kaitalioti. Atsiminkite: arba¬ta stimuliuoja žmogaus centrinę nervų sistemą, skatina žmogaus kūrybines jėgas ir kelia darbingumą. Arbata su citrina arba greipfrutu padeda atgauti jėgas, malšina troškulį.
• Stipri arbata su pienu – priešnuodis apsinuodijus alkoholiu. Karšta stipri arbata su citri¬na arba medumi padeda išprakaituoti.
• Šalta stipria arbata (geriausia juodosios ir žaliosios mišiniu) galima plauti akis, prasidėjus vokų, gleivinės uždegimui.
• Arbata – gera priemonė nuo aterosklerozės. Geriama su pienu, ji mažina dantų ėduonies riziką.
• Sočiai pavalgę riebaus ir sunkiai virškinamo maisto, išgerkite stiklinę stiprios arbatos: ji palengvina virškinimą, pagreitina medžiagų apykaitą.
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai: 1525
- Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai: 7
- Miestas: Kaunas
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai: 1525
- Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai: 7
- Miestas: Kaunas
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai: 1525
- Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai: 7
- Miestas: Kaunas
hm... man skani raudonoji rooibos su karamele , juodoji su vysniomis, juodoji su papajomis, juodoji su misko uogomis, juodoji su brendziu (keistai skamba bet skanu) , dar ragavusi esu juodosios su airisku kremu irgi nebloga seip man patinka visos arbatos is ten tik zaliosios nesu megeja tai man nelabai...