Taip Taip Taip Tada ir aš savo nertą vazytę su tuo gautu cukriniu ežiuku aprašysiu.Lilina rašė:Nesamone, konkursui turi būti reikalavimai: patiekalas tūri būti GAMINAMAS, o ne rankdarbiu būrelis.
Kalėdinio patiekalo konkursas
Kalėdiniai sūrio maltinukai
1 stiklinės pieno (200 ml),
100 g miltų,
druskos,
250 g virtų bulvių,
1 kiaušinio,
100 g tarkuoto sūrio.
Miltus sumaišyti su druska, užpilti pienu ir maišant pavairinti, kol pasidarys tiršta, vientisa masė. Tik virinti reikia labai atsargiai, kad kartais neprisviltų. Nuėmus nuo ugnies, atšaldyti. Virtas nuskustas bulves sutrinti, sumaišyti su miltų koše, įmušti kiaušinį, sudėti sutarkuotą sūrį ir gerai išminkyti. Daryti eglutės formos plokščius maltinukus (geriausia prieš formuojant rankas su aliejum išsitrinti). Tada kepti karštuose riebaluose, bet atsargiai, kad neprisviltų ir nesuplyštų. Išeina apie dvi porcijas.
1 stiklinės pieno (200 ml),
100 g miltų,
druskos,
250 g virtų bulvių,
1 kiaušinio,
100 g tarkuoto sūrio.
Miltus sumaišyti su druska, užpilti pienu ir maišant pavairinti, kol pasidarys tiršta, vientisa masė. Tik virinti reikia labai atsargiai, kad kartais neprisviltų. Nuėmus nuo ugnies, atšaldyti. Virtas nuskustas bulves sutrinti, sumaišyti su miltų koše, įmušti kiaušinį, sudėti sutarkuotą sūrį ir gerai išminkyti. Daryti eglutės formos plokščius maltinukus (geriausia prieš formuojant rankas su aliejum išsitrinti). Tada kepti karštuose riebaluose, bet atsargiai, kad neprisviltų ir nesuplyštų. Išeina apie dvi porcijas.
Kaledinis patiekalas
Silkes " ikrai ":
silkes file supjaustom gabaliukais,apvoliojam dziuveseliuose 1 karta,palaukiam 10 min.ir apvoliojam antra karta.Sausoje keptuveje apkepiname 1 stikline saulegrazu ir jas isimame is keptuves.Tada i keptuve pilame alieju ir 5 min.pakepiname svogunus ir tada sudedame silke ir dar 10 min kepame.Baigiant kepti silkei,sudedame pakepintas saulegrazas ir viska gerai ismaisom. Pastaba: silkes nereikia daznai maisyti,-apkepiname viena puse,tada apverciame silke ir dar pakepiname antra puse.Skanaus!
silkes file supjaustom gabaliukais,apvoliojam dziuveseliuose 1 karta,palaukiam 10 min.ir apvoliojam antra karta.Sausoje keptuveje apkepiname 1 stikline saulegrazu ir jas isimame is keptuves.Tada i keptuve pilame alieju ir 5 min.pakepiname svogunus ir tada sudedame silke ir dar 10 min kepame.Baigiant kepti silkei,sudedame pakepintas saulegrazas ir viska gerai ismaisom. Pastaba: silkes nereikia daznai maisyti,-apkepiname viena puse,tada apverciame silke ir dar pakepiname antra puse.Skanaus!
Meduoliai su mėtų glajumi
Kvietiniai miltai 380 g
Cukrus 350 g
Sviestas 125 g
Kiaušiniai 2 vienetai
Šokoladas 125 g
Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
Gvazdikėliai (malti) 1 šaukštelis
Cinamonas 1 šaukštelis
Muskato riešutas 0,5 šaukštelio
Margarinas 2 šaukštai
Glajui:
Cukraus pudra 1 stiklinė
Mėtų likeris 2 šaukštai
Persijoti miltus. Sutarkuoti šokoladą. Sviestą gerai ištrinti iki purumo. Į išsuktą sviestą sudėti cukrų, kiaušinius, persijotus miltus, kepimo miltelius, sutarkuotą šokoladą bei prieskonius ir užminkyti tešlą. Tešlą sudėti į margarinu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 20 min. iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje.
Atšalusį meduolį supjaustyti trikampiais arba formele išspausti žvaigždutes. Gatavus meduoliukus aptepti paruoštu glajumi.
Glajui cukraus pudrą sumaišyti su likeriu ir tokiu kiekiu vandens, kad masė būtų tiršta.
Kvietiniai miltai 380 g
Cukrus 350 g
Sviestas 125 g
Kiaušiniai 2 vienetai
Šokoladas 125 g
Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
Gvazdikėliai (malti) 1 šaukštelis
Cinamonas 1 šaukštelis
Muskato riešutas 0,5 šaukštelio
Margarinas 2 šaukštai
Glajui:
Cukraus pudra 1 stiklinė
Mėtų likeris 2 šaukštai
Persijoti miltus. Sutarkuoti šokoladą. Sviestą gerai ištrinti iki purumo. Į išsuktą sviestą sudėti cukrų, kiaušinius, persijotus miltus, kepimo miltelius, sutarkuotą šokoladą bei prieskonius ir užminkyti tešlą. Tešlą sudėti į margarinu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 20 min. iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje.
Atšalusį meduolį supjaustyti trikampiais arba formele išspausti žvaigždutes. Gatavus meduoliukus aptepti paruoštu glajumi.
Glajui cukraus pudrą sumaišyti su likeriu ir tokiu kiekiu vandens, kad masė būtų tiršta.
Kiekvienas yra nelaimingas tiek, kiek tiki toks esąs.
Seneka
Seneka
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
ĮDARYTAS ANANASAS
Reikės :
Ananaso,
silkės filė,
2 bananų,
geltonos ir raudonos paprikos,
poro baltosios dalies,
25 gramų brendžio.
Ananasui nupjauti "kepurėlę " ir išskobti vidų.
Išskobtus gabalėlius susmulkinti;
bananus supjaustyti gabalėliais;
papriką supjaustyti šiaudeliais;
porą supjaustyti pusžiedžiais;
silke supjaustyti juostelėmis.
Viską sumaišyti, užpilti brendžiu, sudėti į ananasą ir uždėti "kepurytę "
Reikės :
Ananaso,
silkės filė,
2 bananų,
geltonos ir raudonos paprikos,
poro baltosios dalies,
25 gramų brendžio.
Ananasui nupjauti "kepurėlę " ir išskobti vidų.
Išskobtus gabalėlius susmulkinti;
bananus supjaustyti gabalėliais;
papriką supjaustyti šiaudeliais;
porą supjaustyti pusžiedžiais;
silke supjaustyti juostelėmis.
Viską sumaišyti, užpilti brendžiu, sudėti į ananasą ir uždėti "kepurytę "
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
MARINUOTŲ MELIONŲ KUBELIAI
Reikės
I meliono;
spanguolių, bruknių ar kitokių uogų, geriau rūgštesnių;
200 gramų plaktos su cukrumi grietinėlės;
Marinatui
0,5 stiklinės vyšnių likerio;
3 šaukštų medaus;
0,5 arbatinio šaukštelio cinamono.
Melioną perpjauname per pusę ir vieną pusytę padarom su "dantukais". Iš abiejų pusių išimame sėklas. "Bedantę" puselę nulupame ir supjaustome kubeliais.
Paruošiame marinatą, juo užpilame meliono gabalėlius ir palaikome apie 1 valandą. Tada juos išimame ir sudėliojame ant kitos meliono puselės. Puošiame uogomis ir plaktos grietinėlės bokšteliais.
Reikės
I meliono;
spanguolių, bruknių ar kitokių uogų, geriau rūgštesnių;
200 gramų plaktos su cukrumi grietinėlės;
Marinatui
0,5 stiklinės vyšnių likerio;
3 šaukštų medaus;
0,5 arbatinio šaukštelio cinamono.
Melioną perpjauname per pusę ir vieną pusytę padarom su "dantukais". Iš abiejų pusių išimame sėklas. "Bedantę" puselę nulupame ir supjaustome kubeliais.
Paruošiame marinatą, juo užpilame meliono gabalėlius ir palaikome apie 1 valandą. Tada juos išimame ir sudėliojame ant kitos meliono puselės. Puošiame uogomis ir plaktos grietinėlės bokšteliais.
Bananų blyneliai
2 sunokusių bananų,
1 kiaušinio,
1/4 (50 ml) puodelio pieno,
1 stiklinės cukraus,
1/2 stiklinės miltų,
sviesto arba augalinio aliejaus.
Susmulkintus ir nuluptus bananus, kiaušinį, pieną ir cukrų suplakti plaktuvu, kad gautusi skysta košelė. Įberkite miltų ir dar kartą viską išmaišykite. Gautą masę šaukštu dėkite į karštą keptuvę su sviestu arba augaliniu aliejumi. Kepkite ant silpnos ugnies, kad neprisviltų. Kepkite iš abiejų pusių, kol blyneliai pagels.
Tinka patiekti desertui, nes yra maloniai saldūs.
2 sunokusių bananų,
1 kiaušinio,
1/4 (50 ml) puodelio pieno,
1 stiklinės cukraus,
1/2 stiklinės miltų,
sviesto arba augalinio aliejaus.
Susmulkintus ir nuluptus bananus, kiaušinį, pieną ir cukrų suplakti plaktuvu, kad gautusi skysta košelė. Įberkite miltų ir dar kartą viską išmaišykite. Gautą masę šaukštu dėkite į karštą keptuvę su sviestu arba augaliniu aliejumi. Kepkite ant silpnos ugnies, kad neprisviltų. Kepkite iš abiejų pusių, kol blyneliai pagels.
Tinka patiekti desertui, nes yra maloniai saldūs.
Bananų ir obuolių salotos
5 vidutinio dydžio rūgščių obuolių,
3 bananų,
2 apelsinų,
1 stiklinės grietinėlės,
2 šaukštų cukraus.
Obuolius nuplaukite, nulupkite žievelę, išskobkite sėklializdžius ir sutarkuokite stambia trintuve. Bananus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Nulupkite apelsinų žievelę, padalinkite juos skiltelėmis ir supjaustykite gabalėliais. Obuolius ir apelsinus sumaišykite. Į salotinę dėkite bananų sluoksnį, ant viršaus obuolių ir apelsinų masę. Grietinėlę suplakite su cukrumi ir ja sumaišykite salotas.
Išeina apie 3 porcijas, puikiai tinka patiekti desertui.
5 vidutinio dydžio rūgščių obuolių,
3 bananų,
2 apelsinų,
1 stiklinės grietinėlės,
2 šaukštų cukraus.
Obuolius nuplaukite, nulupkite žievelę, išskobkite sėklializdžius ir sutarkuokite stambia trintuve. Bananus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Nulupkite apelsinų žievelę, padalinkite juos skiltelėmis ir supjaustykite gabalėliais. Obuolius ir apelsinus sumaišykite. Į salotinę dėkite bananų sluoksnį, ant viršaus obuolių ir apelsinų masę. Grietinėlę suplakite su cukrumi ir ja sumaišykite salotas.
Išeina apie 3 porcijas, puikiai tinka patiekti desertui.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kadangi mano vardas ir forumo vardas sutampa, siūlau pačios sukurptas :
RAMUNĖS SALOTAS
REIKĖS :
Silkės filė,
Virtų džiovintų baravykų,
Svieste keptų svogūnų,
Žirnelių,
pomidorų,
2 virtų kiaušinių,
pekino kopūsto,
majonezo, krapų arba petražolių (pagal skonį) ,
vegetos arba kitų prieskonių taip pat pagal skonį.
Imam lėkštę ir dedam :
Kiaušinius supjaustom kiekvieną į 6 skilteles ir išdėliojame ratu lėkštės pakraščiuose.
Pomidorus pjaustom taip pat skiltelėmis ir dedame tarp kiaušinių.
Pekino kopūsto lapus( 2 - 3 ) pjaustome arba plėšome gabaliukais ir suberiame į vidurį lėkštės.
Silkę pjaustome juostelėmis. Dedame ant kopūstų. Ant silkės - kepti svogūnai su baravykais. Ant viršaus - truputį žirnelių. ( Na, jei labai juos mėgstate, galima ir daug ).
Į majonezą beriame sukapotus smulkiai krapus arba petražoles, vegetą ar kitus prieskonius, išmaišome iš užpilame ant salotų.
SKANAUS
RAMUNĖS SALOTAS
REIKĖS :
Silkės filė,
Virtų džiovintų baravykų,
Svieste keptų svogūnų,
Žirnelių,
pomidorų,
2 virtų kiaušinių,
pekino kopūsto,
majonezo, krapų arba petražolių (pagal skonį) ,
vegetos arba kitų prieskonių taip pat pagal skonį.
Imam lėkštę ir dedam :
Kiaušinius supjaustom kiekvieną į 6 skilteles ir išdėliojame ratu lėkštės pakraščiuose.
Pomidorus pjaustom taip pat skiltelėmis ir dedame tarp kiaušinių.
Pekino kopūsto lapus( 2 - 3 ) pjaustome arba plėšome gabaliukais ir suberiame į vidurį lėkštės.
Silkę pjaustome juostelėmis. Dedame ant kopūstų. Ant silkės - kepti svogūnai su baravykais. Ant viršaus - truputį žirnelių. ( Na, jei labai juos mėgstate, galima ir daug ).
Į majonezą beriame sukapotus smulkiai krapus arba petražoles, vegetą ar kitus prieskonius, išmaišome iš užpilame ant salotų.
SKANAUS
Kalėdiniai meduoliai
2 tryniai
1 kiaušinis
100 g cukraus
100 g grietinės
100 g sviesto
80 g medaus
500 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
0,5 šaukštelio prieskonių mišinio
Puošimui:
50 g šokolado
1 baltymas
1 stiklinė cukraus pudros
truputis aronijos sulčių (suteikti glajui spalvą)
Kiaušinį ir trynius išsukame su cukrumi. Į juos sudedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Supilame grietinę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Užminkytą tešlą 2-3 val. laikome šaldytuve.
Iškočiojame 7 mm storio tešlos lakštą. Iš jo išpjauname norimos formos meduolius.
Kepame vidutinio karštumo orkaitėje, kol paruduoja.
Ruošdami glajų, kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų. Nuolat plakdami po šaukštelį suberiame cukraus pudrą.
Jei glajų dažysite uogų sultimis, reikės pridėti daugiau cukraus pudros.
Iš sviestinio popieriaus susukame piltuvėlį, į kurį pridedame glajaus arba išlydyto šokolado. Nukerpame piltuvėlio smailųjį galą ir tolygiai spausdami puošiame meduolius.
2 tryniai
1 kiaušinis
100 g cukraus
100 g grietinės
100 g sviesto
80 g medaus
500 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
0,5 šaukštelio prieskonių mišinio
Puošimui:
50 g šokolado
1 baltymas
1 stiklinė cukraus pudros
truputis aronijos sulčių (suteikti glajui spalvą)
Kiaušinį ir trynius išsukame su cukrumi. Į juos sudedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Supilame grietinę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Užminkytą tešlą 2-3 val. laikome šaldytuve.
Iškočiojame 7 mm storio tešlos lakštą. Iš jo išpjauname norimos formos meduolius.
Kepame vidutinio karštumo orkaitėje, kol paruduoja.
Ruošdami glajų, kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų. Nuolat plakdami po šaukštelį suberiame cukraus pudrą.
Jei glajų dažysite uogų sultimis, reikės pridėti daugiau cukraus pudros.
Iš sviestinio popieriaus susukame piltuvėlį, į kurį pridedame glajaus arba išlydyto šokolado. Nukerpame piltuvėlio smailųjį galą ir tolygiai spausdami puošiame meduolius.
BRAŠKIŲ BOKŠTELIS
Reikės: 200g biskvitinų sausainių
400g 30% riebumo grietinėlės
1/4 stiklinės cukraus
3 šaukštų ištirpintos želatinos
Tarkuotų citrinos žievelių
1 šaukšto citrinos sulčių
1 stiklinės braškių
Tirpinto šokolado papuošimui
Gilesnį dubenį reikia iškloti politeleno plevele ir jo šonus apdėti sausainiais. Iki purumo išplakti grietinėlę su cukrumi, suberti citrinos žieveles, supilti želatiną, išmaišytą su citrinos sultimis. Viską atsargiai sumaišyti. Pusę kremo supilti į dubenį, po to sudėti likusius sausainius ir pusę braškių(jas supjaustyk). Supilti likusį kremą. Dubenį nakčiai pastatyti į šaldytuvą. Sustingusį tortą gražiai išversk ant lėkštės, plėvelę nuimk. Papuošk tirpintu šokoladu ir braškėmis.
SKANAUS!
Reikės: 200g biskvitinų sausainių
400g 30% riebumo grietinėlės
1/4 stiklinės cukraus
3 šaukštų ištirpintos želatinos
Tarkuotų citrinos žievelių
1 šaukšto citrinos sulčių
1 stiklinės braškių
Tirpinto šokolado papuošimui
Gilesnį dubenį reikia iškloti politeleno plevele ir jo šonus apdėti sausainiais. Iki purumo išplakti grietinėlę su cukrumi, suberti citrinos žieveles, supilti želatiną, išmaišytą su citrinos sultimis. Viską atsargiai sumaišyti. Pusę kremo supilti į dubenį, po to sudėti likusius sausainius ir pusę braškių(jas supjaustyk). Supilti likusį kremą. Dubenį nakčiai pastatyti į šaldytuvą. Sustingusį tortą gražiai išversk ant lėkštės, plėvelę nuimk. Papuošk tirpintu šokoladu ir braškėmis.
SKANAUS!
VYŠNIŲ TORTAS
Tešlai: kiaušinių,150 g cukraus,pakelis vanilinio cukraus,80 g miltų,60 g krakmolo,30 g kakavos.
Įdarui:20 g želatinos,500 g jogurto,150 g riebios grietinės,100 g cukraus,300 g grietinėlės,500 g vyšnių,300 g vyšnių uogienės.
Paruošimas:pusę cukraus išplakite su baltymais ,kitą pusę ištrinkite su tryniais ir vaniliniu cukrumi. Abi tyres sumaišykite,po truputį berkite su krakmolu ir kakava maišytus miltus ir maišykite tešlą. Pilkite ją į išardomą formą ir 25-30 min. kepkite 180 C orkaitėje. Ataušusį biskvitą padalykite į 3 dalis,ištepkite jas vyšnių uogiene.2 dalis sulipdykite ir įdekite į kepimo formos kraštelius. Želatiną išbrinkykite,jogurtą ir grietinę maišykite su cukrumi,tada su želatina ir palikite ataušti. Grietinėlę išplakite, sumaišykite su vyšniomis (saują pasilikite papuošimui) ir jogurto kremu. Pusę kremo tepkite ant biskvito,uždenkite juos trečiuoju biskvitu,sukrėskite likusį kremą. Jo paviršių išlyginkite, papuoškite vyšniomis. Tortą kelias valandas laikykite šaldytuve.
Tešlai: kiaušinių,150 g cukraus,pakelis vanilinio cukraus,80 g miltų,60 g krakmolo,30 g kakavos.
Įdarui:20 g želatinos,500 g jogurto,150 g riebios grietinės,100 g cukraus,300 g grietinėlės,500 g vyšnių,300 g vyšnių uogienės.
Paruošimas:pusę cukraus išplakite su baltymais ,kitą pusę ištrinkite su tryniais ir vaniliniu cukrumi. Abi tyres sumaišykite,po truputį berkite su krakmolu ir kakava maišytus miltus ir maišykite tešlą. Pilkite ją į išardomą formą ir 25-30 min. kepkite 180 C orkaitėje. Ataušusį biskvitą padalykite į 3 dalis,ištepkite jas vyšnių uogiene.2 dalis sulipdykite ir įdekite į kepimo formos kraštelius. Želatiną išbrinkykite,jogurtą ir grietinę maišykite su cukrumi,tada su želatina ir palikite ataušti. Grietinėlę išplakite, sumaišykite su vyšniomis (saują pasilikite papuošimui) ir jogurto kremu. Pusę kremo tepkite ant biskvito,uždenkite juos trečiuoju biskvitu,sukrėskite likusį kremą. Jo paviršių išlyginkite, papuoškite vyšniomis. Tortą kelias valandas laikykite šaldytuve.
Kalėdiniai drebučiai
700 ml žuvies sultinio
2 šaukštai želatinos
20 sūdytų krevečių
2 virti kiaušiniai
1,5 stiklinės konservuotų žirnelių
3 virtos morkos
brokoliai
Želatiną išbrinkiname 1 stiklinėje sultinio, pašildome ir sumaišome su visu sultiniu.
Į formą įpilame keletą šaukštų sultinio. Kai jis sustingsta, dedame supjaustytų kiaušinių, krevečių, brokolių, morkų "gėlyčių" ir vėl užpilame trupučiu sultinio. Tada gaminame morkų sluoksnį. Jam virtas morkas susmulkiname, uždedame ant drebučių ir užpilame sultiniu. Kai šis sluoksnis sustingsta, taip pat pagaminame ir žirnelių sluoksnį.
2-3 val. drebučius laikome šaldytuve, kad gerai sustingtų. Tada, palaikę formą inde su šiltu vandeniu, išverčiame drebučius ant lėkštės.
Patiekiame su majonezu arba majonezo padažu.
700 ml žuvies sultinio
2 šaukštai želatinos
20 sūdytų krevečių
2 virti kiaušiniai
1,5 stiklinės konservuotų žirnelių
3 virtos morkos
brokoliai
Želatiną išbrinkiname 1 stiklinėje sultinio, pašildome ir sumaišome su visu sultiniu.
Į formą įpilame keletą šaukštų sultinio. Kai jis sustingsta, dedame supjaustytų kiaušinių, krevečių, brokolių, morkų "gėlyčių" ir vėl užpilame trupučiu sultinio. Tada gaminame morkų sluoksnį. Jam virtas morkas susmulkiname, uždedame ant drebučių ir užpilame sultiniu. Kai šis sluoksnis sustingsta, taip pat pagaminame ir žirnelių sluoksnį.
2-3 val. drebučius laikome šaldytuve, kad gerai sustingtų. Tada, palaikę formą inde su šiltu vandeniu, išverčiame drebučius ant lėkštės.
Patiekiame su majonezu arba majonezo padažu.
Avižiniai sausainiai su bananais
1 siklinė cukraus
1 stiklinė margarino (250 gr.)
2 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės cukraus
2 stiklinės miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos arba kepimo miltelių
3 sutrinti bananai
2 stiklinės avižinių dribsnių
1 stiklinė šokoladinių čipsų arba pagal skonį trupinto gabaliukais šokolado
Į kaitinti orkaitę iki 190 C
Išmaišyti cukrų ir margariną iki baltumo. Sudėti kiaušinius ir vanilę. Atskirame inde sumaišyti miltus ir sodą ir gautą mišinį sudėti į margariną su cukrumi bei išmaišyti. Tada sudėti sutrintus bananus, avižas ir čipsus arba šokoladą.
Formuoti sausainius ir kepti apie 10-15 minučių. Aš kepu kol gražiai paruduoja.
1 siklinė cukraus
1 stiklinė margarino (250 gr.)
2 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės cukraus
2 stiklinės miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos arba kepimo miltelių
3 sutrinti bananai
2 stiklinės avižinių dribsnių
1 stiklinė šokoladinių čipsų arba pagal skonį trupinto gabaliukais šokolado
Į kaitinti orkaitę iki 190 C
Išmaišyti cukrų ir margariną iki baltumo. Sudėti kiaušinius ir vanilę. Atskirame inde sumaišyti miltus ir sodą ir gautą mišinį sudėti į margariną su cukrumi bei išmaišyti. Tada sudėti sutrintus bananus, avižas ir čipsus arba šokoladą.
Formuoti sausainius ir kepti apie 10-15 minučių. Aš kepu kol gražiai paruduoja.
Varškėčiai su bananais
500 g varškės,
2 kiaušiniai,
1 didelis bananas, supjaustytas gabalėliais,
6 kaupini šaukštai miltų,
cukraus pagal skonį,
žiupsnelio druskos,
vanilinio cukraus ant peilio galiuko,
augalinio aliejaus,
grietinės serviravimui.
Varškę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, druska, vanilinui cukrumi. Įdėkite susmulkintą bananą ir gerai išmaišykite šakute. Maišydami berkite po vieną šaukštą miltų. Kuo varškė bus drėgnesnė, tuo daugiau reikės miltų. Tešla neturi būtu per tiršta, tad nepadauginkite miltų! Į keptuvę su šaukštu dėkite po gabalą masės, kad varškėčiai būtų blynų dydžio. Kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies. Valgykite su grietine, tinka ir uogienė. Išeina apie 3- 4 porcijas.
500 g varškės,
2 kiaušiniai,
1 didelis bananas, supjaustytas gabalėliais,
6 kaupini šaukštai miltų,
cukraus pagal skonį,
žiupsnelio druskos,
vanilinio cukraus ant peilio galiuko,
augalinio aliejaus,
grietinės serviravimui.
Varškę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, druska, vanilinui cukrumi. Įdėkite susmulkintą bananą ir gerai išmaišykite šakute. Maišydami berkite po vieną šaukštą miltų. Kuo varškė bus drėgnesnė, tuo daugiau reikės miltų. Tešla neturi būtu per tiršta, tad nepadauginkite miltų! Į keptuvę su šaukštu dėkite po gabalą masės, kad varškėčiai būtų blynų dydžio. Kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies. Valgykite su grietine, tinka ir uogienė. Išeina apie 3- 4 porcijas.
Bananų kokteilis
1 litras pieno,
3 bananai,
1 šaukštas cukraus.
Į tikrai gilų indą įpilkite 1 litrą pieno (ne mažiau 2 proc. riebumo), suberkite 3 susmulkintus bananus (nepernokusius) ir šaukštą cukraus. Viską plakite apie 5 minutes plaktuvu. Geriausia naudoti iš karto pagaminus, nes bananai turi savybę tamsėti, kas gadina kokteilio išvaizdą. Išeina apie 4 porcijas.
1 litras pieno,
3 bananai,
1 šaukštas cukraus.
Į tikrai gilų indą įpilkite 1 litrą pieno (ne mažiau 2 proc. riebumo), suberkite 3 susmulkintus bananus (nepernokusius) ir šaukštą cukraus. Viską plakite apie 5 minutes plaktuvu. Geriausia naudoti iš karto pagaminus, nes bananai turi savybę tamsėti, kas gadina kokteilio išvaizdą. Išeina apie 4 porcijas.
Pyragas su obuoliais
1 stiklinė su trupučiu miltų,
1 stiklinė pieno,
4 šaukštai cukraus,
2 bananai,
druskos ant peilio galiuko.
Iš miltų, pieno, cukraus ir druskos užminkykite skystą tešlą, jos pusę labai plonai supilkite į skardą, išklotą sviestiniu popieriumi, ant viršaus uždėkite per pusę išilgai supjaustytus bananus (aišku, nuluptus), įdarą apliekite likusia tešla. Pyragą kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje, apie 30 minučių, kol pasidarys šviesios gelsvos spalvos. Išeina apie 2 porcijas.
1 stiklinė su trupučiu miltų,
1 stiklinė pieno,
4 šaukštai cukraus,
2 bananai,
druskos ant peilio galiuko.
Iš miltų, pieno, cukraus ir druskos užminkykite skystą tešlą, jos pusę labai plonai supilkite į skardą, išklotą sviestiniu popieriumi, ant viršaus uždėkite per pusę išilgai supjaustytus bananus (aišku, nuluptus), įdarą apliekite likusia tešla. Pyragą kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje, apie 30 minučių, kol pasidarys šviesios gelsvos spalvos. Išeina apie 2 porcijas.
Kalėdinė Višta
Nusiperkam vištą apie 1,600kg. Nuo jos nuplėšiam odelę(plėšiasi visai lengvai), visą mėsytę be kauliukų sumalam. Į maltą mėsytę įdedam
pakepintas 3 morkas, 2 svogūnus, 200gr. saulėgrąžų, 100gr. razinų(nebūtina), manų kruopų, 2 kiaušinius, išmirkyto batono 2 riekutes, druskos ar vegetos prieskokių(pagal skonį).
Viską gerai išmaišom ir kemšam į vištos odelę, kur reikia pasmaigstome pagaliukais (mediniais). Formuojam vištelę. Kepam orkaitėje 1,5 valandos 200 laipsnių temperatūroje. Nuotraukos nėra, nes nespėjau nufotografuoti. Labai buvo skanu.
pakepintas 3 morkas, 2 svogūnus, 200gr. saulėgrąžų, 100gr. razinų(nebūtina), manų kruopų, 2 kiaušinius, išmirkyto batono 2 riekutes, druskos ar vegetos prieskokių(pagal skonį).
Viską gerai išmaišom ir kemšam į vištos odelę, kur reikia pasmaigstome pagaliukais (mediniais). Formuojam vištelę. Kepam orkaitėje 1,5 valandos 200 laipsnių temperatūroje. Nuotraukos nėra, nes nespėjau nufotografuoti. Labai buvo skanu.
Šitam puslapyje jau yra riešutinio kekso receptas, bet aš kitokį kepu, tai nusprendžiau ir jį aprašyti.
Riešutinis keksas II
140 g miltų,
140 g krakmolo,
280 g cukraus,
6 kiaušiniai,
100 g lazdyno riešutų,
30 g razinų,
50 g sviesto,
100 g juodojo šokolado.
Kiaušinių trynius išplakti su 210 g cukraus. Atskirai išplakti kiaušinių baltymus, baigdami plakti dalimis suberkite 70 g cukraus. Plaktus kiaušinių trynius ir baltymus sumaišykite. Po to suberkite miltus, sumaišytus su krakmolu bei 50 g kapotų riešutų, ir nuplautas bei nusausintas razinas. Viską lengvai išmaišykite, kad nesimatytų miltų ir krakmolo pėdsakų. Paruoštą tešlą sudėkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 30 min. Iškepusį keksą padenkite lydyto sviesto, lydyto šokolado ir 50 g kapotų riešutų mišiniu, pakepintų keptuvėje. Išeina apie 3 porcijas, nepriekaištingas desertas šventiniam stalui.
Riešutinis keksas II
140 g miltų,
140 g krakmolo,
280 g cukraus,
6 kiaušiniai,
100 g lazdyno riešutų,
30 g razinų,
50 g sviesto,
100 g juodojo šokolado.
Kiaušinių trynius išplakti su 210 g cukraus. Atskirai išplakti kiaušinių baltymus, baigdami plakti dalimis suberkite 70 g cukraus. Plaktus kiaušinių trynius ir baltymus sumaišykite. Po to suberkite miltus, sumaišytus su krakmolu bei 50 g kapotų riešutų, ir nuplautas bei nusausintas razinas. Viską lengvai išmaišykite, kad nesimatytų miltų ir krakmolo pėdsakų. Paruoštą tešlą sudėkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 30 min. Iškepusį keksą padenkite lydyto sviesto, lydyto šokolado ir 50 g kapotų riešutų mišiniu, pakepintų keptuvėje. Išeina apie 3 porcijas, nepriekaištingas desertas šventiniam stalui.