Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Šaunuolė Sinsan Mano skonio sriubytė .
Tiek visokių skanumynų čia prigaminta, taip viskas skaniai atrodo. Teisybę sako Živilė, tiesiog puota
Tiek visokių skanumynų čia prigaminta, taip viskas skaniai atrodo. Teisybę sako Živilė, tiesiog puota
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
ziviliunai, raitykis rankoves ir i darba, jei reiks ir paskatinim agausi
o receptu tikrai dauk , kaip niekad. Juk prizas laaaabai geras
o receptu tikrai dauk , kaip niekad. Juk prizas laaaabai geras
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Pristatau savo pirmąjį konkursinį patiekalą, jei galima taip pavadinti. Paprasti, bet tuo pačiu ypatingi, fantastiškai beprotiški sausainėliai-riestainėliai
Anyžiniai riestainėliai
Reikės:
225 ml raudonojo vyno (rinktis vertėtų kuo geresnės kokybės)
225 ml augalinio bet kokio aliejaus
150 g cukraus pudros
600-800 g miltų (reikia berti tiek, kad gautųsi vid. kietumo tešla, tiesiog intuityviai)
2 valg. š. anyžiaus arba pankolio sėklų
žiupsnelis druskos
Pirmiausia cukraus pudrą sumaišome su aliejumi ir vynu. Beriame druską, miltus. Užminkome tešlą, suberiame sumaltus prieskonius. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame pusvalandžiui. Po pusvalandžio iš tešlos formuojame riestainėlius ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Iš viso kiekio tešlos turėtų gautis dvi skardos riestainėlių. Papuošiame anyžiaus arba pankolio sėklomis (nemaltomis). Kepame 160C karščio orkaitėje apie 40 min.
Darbo eiga vaizdžiai su visais komentarais konditerija/any-iniai-riestain-liai-t9119.html
Anyžiniai riestainėliai
Reikės:
225 ml raudonojo vyno (rinktis vertėtų kuo geresnės kokybės)
225 ml augalinio bet kokio aliejaus
150 g cukraus pudros
600-800 g miltų (reikia berti tiek, kad gautųsi vid. kietumo tešla, tiesiog intuityviai)
2 valg. š. anyžiaus arba pankolio sėklų
žiupsnelis druskos
Pirmiausia cukraus pudrą sumaišome su aliejumi ir vynu. Beriame druską, miltus. Užminkome tešlą, suberiame sumaltus prieskonius. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame pusvalandžiui. Po pusvalandžio iš tešlos formuojame riestainėlius ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Iš viso kiekio tešlos turėtų gautis dvi skardos riestainėlių. Papuošiame anyžiaus arba pankolio sėklomis (nemaltomis). Kepame 160C karščio orkaitėje apie 40 min.
Darbo eiga vaizdžiai su visais komentarais konditerija/any-iniai-riestain-liai-t9119.html
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
jei jauciasi anyziai skoniu, tai vadinasi- cia mano sausainukai
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Puikus receptas, man labai labai patiko Būtinai išbandysiu Šaunuolė Živile
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Ačiū už palaikymą
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
tokia grazuciai kalediniai riestainiukas, vat as neragavus jokiu anyziniu sausainiuku.
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Aš irgi nesu ragavusi, bet būtinai išbandysiu . Jei pasiseks, tai bus Kalėdoms
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Kepta žuvis su apkeptais obuoliais
Žuvies gabaliukų arba filė gabaliukų;
žuvies prieskonių;
miltų ir vandens tešlos gamybai;
1 didelio obuolio;
šaukšto aliejaus obuolio apkepimui;
aliejaus žuvies kepimui;
sojos pieno, jei tušinsit žuvį.
Žuvies gabaliukus paprieskoniuojam, apvoliojam ją tešloje ir kepam ant aliejaus. Iškeptą sudedame į pieną ir užviriname, paverdam apie 1 - 2 min. Į įkaitintą aliejų dedame nulupto obuolio griežineliu ir pakepame iš abiejų pusių. Į lėkštę dedame obuolio griežinėlį, žuvies gabaliukus, ir vėl obuolio riekelę. Tiekiam su bulvėmis ar bulvių koše. Skanaus
Žuvies gabaliukų arba filė gabaliukų;
žuvies prieskonių;
miltų ir vandens tešlos gamybai;
1 didelio obuolio;
šaukšto aliejaus obuolio apkepimui;
aliejaus žuvies kepimui;
sojos pieno, jei tušinsit žuvį.
Žuvies gabaliukus paprieskoniuojam, apvoliojam ją tešloje ir kepam ant aliejaus. Iškeptą sudedame į pieną ir užviriname, paverdam apie 1 - 2 min. Į įkaitintą aliejų dedame nulupto obuolio griežineliu ir pakepame iš abiejų pusių. Į lėkštę dedame obuolio griežinėlį, žuvies gabaliukus, ir vėl obuolio riekelę. Tiekiam su bulvėmis ar bulvių koše. Skanaus
- Prikabinti failai
-
- HPIM2946.JPG (92.39KiB)Peržiūrėta 9075 karus(ų)
-
- HPIM2948.JPG (96.03KiB)Peržiūrėta 9074 karus(ų)
-
- HPIM2949.JPG (95.36KiB)Peržiūrėta 9075 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo sinsan 10 Gru 2009, 18:48, redaguota 1 kartą(us).
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai:8898
- Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai:101
- Miestas:Kaunas/Mažeikiai
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Na jau nuo šitų gausybės patiekalų, jeigu jais būtų nuklotas adventinis stalas, apsiryt bedieviškai jau būtų galima
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Lilina, esi visiškai teisi. Vien šitoje temoje kiek galima rasti idėjų Kūčių stalui Smagu
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
saunuoles superuoles Zivile ir sinsan 100balu
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Šaunuolės merginos O Pyp, patiekalai iš vis įdomūs ir netradiciniai.
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Pyragas su silke
Reikes:
550 g. miltu;
230 ml. vandens;
5 saukstai aliejaus;
3 v.s. cukraus;
0,5 a.s. druskos;
30g. mieliu;
silkes;
aliejaus.
Pasiruosiame mieline tesla. Silke supjaustome gabaleliais. Imame teslos nedideli gabaleli ir dedame i vidu silkes. Gerai uzspaudziame ir padaze i alieju dedame i kepimo forma. Taip paruosiame visus gabalelius. Dedame i ikaitinta orkaite ir kepame apie 40 min. Isverciame is formos ir atausiname. Valgome lauzydami. (nepjaustome!) .
Reikes:
550 g. miltu;
230 ml. vandens;
5 saukstai aliejaus;
3 v.s. cukraus;
0,5 a.s. druskos;
30g. mieliu;
silkes;
aliejaus.
Pasiruosiame mieline tesla. Silke supjaustome gabaleliais. Imame teslos nedideli gabaleli ir dedame i vidu silkes. Gerai uzspaudziame ir padaze i alieju dedame i kepimo forma. Taip paruosiame visus gabalelius. Dedame i ikaitinta orkaite ir kepame apie 40 min. Isverciame is formos ir atausiname. Valgome lauzydami. (nepjaustome!) .
- Prikabinti failai
-
- DSC00788.JPG (148.73KiB)Peržiūrėta 9023 karus(ų)
-
- DSC00791.JPG (153.16KiB)Peržiūrėta 9022 karus(ų)
-
- DSC00796.JPG (128.09KiB)Peržiūrėta 9022 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Atrodo labai įdomiai, kaip su lašinukais
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
niam niam,noriu pyragelio Tutsi,laaaaaabai grazus ir adventiskas
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
Wow... Atrodo gardžiai
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
ir gardu yra- plutele traski, bandele labai minksta ir silke Mums labai patiko
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
labai viliojančiai atrodo , o nuo ko jis tokis geltonas?
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
saukstas aliejaus su karotinu ir geltonas Naturoje nera jis toks geltonas, cia gal apsvietimas toks gavosi
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
o as maniau kad nuo kiaušųTutsi rašė:saukstas aliejaus su karotinu ir geltonas Naturoje nera jis toks geltonas, cia gal apsvietimas toks gavosi
Re: Konkursas "Neįprastas Advento patiekalas"
gerai jau gerai, nuo karotinoTutsi rašė:galvok is naujo