Tu tik neišeik Jeigu mes silkių galvas nevalgom, nereiškia kad taves negerbiamsvenis rašė:Tutsi,cia tikras zemaiciu kuciu patiekalas.Ir jai sitie mano senoliu lietuviski receptai neitema tada as pasisalinuTutsi rašė:kas cia per nesamone Ir kodel prie kalediniu kepiniu
Kalėdiniai kepiniai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Planuoju kepti meduolinius zmogeliukus ... sagutes ant pilvuku, akis ir burnytes planuoju daryt is balto glajaus arba sokolado
Noriu zmogeliukus daryt su senio salcio kepurelem....bumbuliuka ir kepureles atvarta aptepsiu baltu glajum....o va kuom nuspalvinti raudonai pacia kepuraite?? Gal kokiu pasiulymu turetumet?
Noriu zmogeliukus daryt su senio salcio kepurelem....bumbuliuka ir kepureles atvarta aptepsiu baltu glajum....o va kuom nuspalvinti raudonai pacia kepuraite?? Gal kokiu pasiulymu turetumet?
Radau gera recepta, manau visiems patiks!
RECEPTAS KALĖDOMS IR NAUJIESIEMS METAMS
Paimkite 12 mėnesių, nuvalykite nuo jų pyktį, godumą, pedantiškumą ir baimę. Padalykite kiekvieną mėnesį į 30 ar 31 dalį, kad atsargų užtektų metams ir pripildykite kiekvieną dieną savitai:
2 dalimis darbo,
geros nuotaikos ir humoro,
įmaišykite 3 šaukštus optimizmo,
šaukštelį tolerancijos,
grūdelį ironijos,
žiupsnelį takto.
Visą masę gausiai apipilkite meile ir papuoškite dėmesio puokštele.
Patiekite kasdien su linksma nuotaika ir troškulį malšinančios arbatos puodeliu.
(K.E.Goethe)
RECEPTAS KALĖDOMS IR NAUJIESIEMS METAMS
Paimkite 12 mėnesių, nuvalykite nuo jų pyktį, godumą, pedantiškumą ir baimę. Padalykite kiekvieną mėnesį į 30 ar 31 dalį, kad atsargų užtektų metams ir pripildykite kiekvieną dieną savitai:
2 dalimis darbo,
geros nuotaikos ir humoro,
įmaišykite 3 šaukštus optimizmo,
šaukštelį tolerancijos,
grūdelį ironijos,
žiupsnelį takto.
Visą masę gausiai apipilkite meile ir papuoškite dėmesio puokštele.
Patiekite kasdien su linksma nuotaika ir troškulį malšinančios arbatos puodeliu.
(K.E.Goethe)
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Atkasiau dar vieną pono V.Sako receptą.
Tuoj tapsiu jo fanė
V.Sakas atsiuntė, pažymėjęs: “Specialiai reginospalepe.com skaitytojams, kad Šventųjų Kalėdų stalas būtų įdomesnis”.
Lietuvininkų Šventųjų Kalėdų varškės kukuliukai aguonų grietinės padaže
Keturioms porcijoms
400 g varškės
100 g baltųjų nuplikytų razinų
50 g cukraus
50 g kvietinių miltų
1 kiaušinio
Miltų kukuliukų pavoliojimui
Saulėgrąžų aliejaus kukuliukų kepimui
Visus ingredientus išmaišyti, kad gautųsi vientisa masė, suformuoti graikinio dydžio rutuliukus, pavolioti miltuose ir padėti į šaldytuvą porai valandų.
Padažui 50 g aguonų užpilti verdančiu vandeniu ir, uždengus, palikti 15 minučių, kad išbrinktų. 50 g sviesto ištirpinti, įdrėbti 50 g grietinės, įberti 100 g cukraus, išbrinkusias aguonas, gerai išmaišyti, dėti ant silpnos ugnies ir pakaitinti, bet ne užvirinti.
Sūrio kukuliukus geriausiai yra kepti gruzdintuvėje (fritiūrinėje) arba keptuvėje įkaitintame saulėgrąžų aliejuje taip, kad gražiai iš visų pusių apskrustų. Iškepusius kukuliukus dėti ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.
Patiekti atskirai karštus kukuliukus ir padažinėje karštą padažą. Kiekvienas į savo dubenėlį dedasi padažo ir didesniu šaukštu kukuliukus.
Senovėje Klaipėdos krašte jaunimas kukuliukus turėdavo imti užsimerkęs arba užsirišęs akis, nes pagal kukuliukų porinį arba neporinį skaičių burdavo kas kitais metais ves arba ištekės. Tiesa, šiuos kukuliukus valgydavo ir kitomis dienomis, ypač šventinėmis, bet tada juos patiekdavo su vyšnių kompotu: dubenėlyje duodavo kukuliukus, o „krūzeliuose“ (taip vadindavo didelius puodelius su rankenėle) patiekdavo šaltą vyšnių kompotą.
Tuoj tapsiu jo fanė
V.Sakas atsiuntė, pažymėjęs: “Specialiai reginospalepe.com skaitytojams, kad Šventųjų Kalėdų stalas būtų įdomesnis”.
Lietuvininkų Šventųjų Kalėdų varškės kukuliukai aguonų grietinės padaže
Keturioms porcijoms
400 g varškės
100 g baltųjų nuplikytų razinų
50 g cukraus
50 g kvietinių miltų
1 kiaušinio
Miltų kukuliukų pavoliojimui
Saulėgrąžų aliejaus kukuliukų kepimui
Visus ingredientus išmaišyti, kad gautųsi vientisa masė, suformuoti graikinio dydžio rutuliukus, pavolioti miltuose ir padėti į šaldytuvą porai valandų.
Padažui 50 g aguonų užpilti verdančiu vandeniu ir, uždengus, palikti 15 minučių, kad išbrinktų. 50 g sviesto ištirpinti, įdrėbti 50 g grietinės, įberti 100 g cukraus, išbrinkusias aguonas, gerai išmaišyti, dėti ant silpnos ugnies ir pakaitinti, bet ne užvirinti.
Sūrio kukuliukus geriausiai yra kepti gruzdintuvėje (fritiūrinėje) arba keptuvėje įkaitintame saulėgrąžų aliejuje taip, kad gražiai iš visų pusių apskrustų. Iškepusius kukuliukus dėti ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.
Patiekti atskirai karštus kukuliukus ir padažinėje karštą padažą. Kiekvienas į savo dubenėlį dedasi padažo ir didesniu šaukštu kukuliukus.
Senovėje Klaipėdos krašte jaunimas kukuliukus turėdavo imti užsimerkęs arba užsirišęs akis, nes pagal kukuliukų porinį arba neporinį skaičių burdavo kas kitais metais ves arba ištekės. Tiesa, šiuos kukuliukus valgydavo ir kitomis dienomis, ypač šventinėmis, bet tada juos patiekdavo su vyšnių kompotu: dubenėlyje duodavo kukuliukus, o „krūzeliuose“ (taip vadindavo didelius puodelius su rankenėle) patiekdavo šaltą vyšnių kompotą.
- Prikabinti failai
-
- articl1.jpg (5.21 KiB) Peržiūrėta 8242 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kalėdinis kumpis
Reikia:
1,2 kg kumpio,
800 g konservuotų persikų su sirupu,
dviejų šaukštų cukraus sirupo,
šaukštelio grūdėtųjų garstyčių,
dviejų šaukštų cukraus, šaukštelio tamsiojo sojų padažo,
330 ml sidro, dviejų raudonųjų svogūnų,trijų lauro lapelių.
Išsukame 400 g persikų su sirupu, cukraus sirupą, garstyčias, cukrų, sojų padažą ir pusę kiekio sidro (geriausia tai daryti virtuviniu kombainu). Kumpį dedame į kepimo formą, ant jo užpilame persikų mišinį, įdedame laurų lapelius ir kepame 190 laipsnių C karštumo orkaitėje 1 val. 20 minučių, kartkartėmis užpildami padažo. Likus 20 minučių iki kumpio kepimo pabaigos, sudedame likusius persikus su sirupu, užpilame pusę kiekio sidro, įdedame supjaustytų svogūnų.
Reikia:
1,2 kg kumpio,
800 g konservuotų persikų su sirupu,
dviejų šaukštų cukraus sirupo,
šaukštelio grūdėtųjų garstyčių,
dviejų šaukštų cukraus, šaukštelio tamsiojo sojų padažo,
330 ml sidro, dviejų raudonųjų svogūnų,trijų lauro lapelių.
Išsukame 400 g persikų su sirupu, cukraus sirupą, garstyčias, cukrų, sojų padažą ir pusę kiekio sidro (geriausia tai daryti virtuviniu kombainu). Kumpį dedame į kepimo formą, ant jo užpilame persikų mišinį, įdedame laurų lapelius ir kepame 190 laipsnių C karštumo orkaitėje 1 val. 20 minučių, kartkartėmis užpildami padažo. Likus 20 minučių iki kumpio kepimo pabaigos, sudedame likusius persikus su sirupu, užpilame pusę kiekio sidro, įdedame supjaustytų svogūnų.
Ypatingas kalėdinis pyragas
300 g miltų
150 g cukraus
250 margarino
žiupsnelis drusko
2 kiaušiniai
Įdarui:
200 g grietinėlės
3 šaukštai medaus
300 g gliaudytų graikinių riešutų
200 g cukraus
Miltus išmaišyti su druska ir cukrumi. Sudėti margariną, supilti plaktą kiaušinį ir užminkyti tešlą. Palaikyti šaltai. Grietinėlę išmaišyti su medumi. Riešutus susmulkinti, suberti į keptuvę, užpilti cukrumi ir pakaitinti maišant. Kai riešutai apkibs cukrumi, ugnį sumažinti ir supilti grietinėlę su medumi. Išmaišyti ir palikti atvėsti. Torto formą iškloti kepimo popieriumi. Atvėsusią tešlą padalinti į 3 dalis. Iš 2 iškočioti 2 apskritimus, iš trečios - 5 cm juostą. Vieną juostą įkloti į formos dugną, juosta iš vidaus apsukti formos šonus, supilti riešutų įdarą ir uždengti paskutiniu tešlos lakštu. Viršų patepti plaktu kiaušiniu ir kepti 30 min 180-200 C orkaitėje.
300 g miltų
150 g cukraus
250 margarino
žiupsnelis drusko
2 kiaušiniai
Įdarui:
200 g grietinėlės
3 šaukštai medaus
300 g gliaudytų graikinių riešutų
200 g cukraus
Miltus išmaišyti su druska ir cukrumi. Sudėti margariną, supilti plaktą kiaušinį ir užminkyti tešlą. Palaikyti šaltai. Grietinėlę išmaišyti su medumi. Riešutus susmulkinti, suberti į keptuvę, užpilti cukrumi ir pakaitinti maišant. Kai riešutai apkibs cukrumi, ugnį sumažinti ir supilti grietinėlę su medumi. Išmaišyti ir palikti atvėsti. Torto formą iškloti kepimo popieriumi. Atvėsusią tešlą padalinti į 3 dalis. Iš 2 iškočioti 2 apskritimus, iš trečios - 5 cm juostą. Vieną juostą įkloti į formos dugną, juosta iš vidaus apsukti formos šonus, supilti riešutų įdarą ir uždengti paskutiniu tešlos lakštu. Viršų patepti plaktu kiaušiniu ir kepti 30 min 180-200 C orkaitėje.
www go
www go and my site watch it and forever house and the best enter and forever enter and go enter and best of all homesite and www intro and yahahaha forever and forever go and intro my site and look it house and my site www and www www and look it look it and link look it and my site my syte and look for the best and yahahaha link and site www and site homesite and the best look for and here it is go and link my syte and watch it watch it and go here it is and web my site and look it best of all and look for yahahaha and homesite my syte and my syte here it is and house link and home the best and enter here it is and my syte home and enter intro and forever web and home homesite and yahahaha my site and homesite my site and house enter and web homesite and web site and best of all look for and go link and look for my site and look it my site and here it is my syte and look for yahahaha and the best www and web go and
Re: Kalėdiniai kepiniai
Kalėdos, Kalėdos, o svarbiausio kepinio — kūčiukų — recepto nėra. Būtų įdomu pasigaminti šiais metais naminių tsakant "šlyžikų" Tai gal kas turi receptėlių kokių?
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Kalėdiniai kepiniai
kažkur buvo. tikrai esu mačiusi čia receptą. jei aptiksių, įdėsiu nuorodą.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Kalėdiniai kepiniai
Aga tikrai buvai. pamenu kad tu dėjei Gal įkeltum nuorodikė
nes per dabartinę paješkos sistemą nieko neimanoma rasti
Ir dar tą š.. žinutė spamėrio ištrink, per porą postų virš tavo žinutės
nes per dabartinę paješkos sistemą nieko neimanoma rasti
Ir dar tą š.. žinutė spamėrio ištrink, per porą postų virš tavo žinutės
Re: Kalėdiniai kepiniai
Va, pasiknaisiojau ir radau Tutsi kūčiukus: forumas/viewtopic.php?f=58&t=6948&st=0&sk=t&sd=a
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Kalėdiniai kepiniai
Bet Tutsi receptas su kiaušiniu, mama kepdavo be jo. Reikės receptą susižinot
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Kalėdiniai kepiniai
as kepiau pirma karta ir pagal pirma pasitaikiusi recepta
- Rubine
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 405
- Užsiregistravo: 05 Rgs 2007, 20:26
- Pliusai: 1
- Miestas: Panevezys
Re: Kalėdiniai kepiniai
Tutsiuk,tai pagal kokį šiemet receptą kučiūkus kepsi?