TORTAI
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Nerealus spragintų kukurūzų tortas (mano mėgstamiausias, bent jau šiuo metu)
Reikės:
6 pakelių saldžių spragintų kukurūzų
200 g pieniško šokolado
200 g baltojo šokolado
100 g smulkintų lazdyno riešutų
50 g pieniško šokolado
25 g saldžių spragintų kukurūzų
Papuošimui reikės:
20 g smulkintų lazdyno riešutų
Pienišką ir baltąjį šokoladą ištirpinkite atskirai. Į kiekvieną įmaišykite po 50 g smulkintų lazdyno riešutų. Pusę spragintų kukurūzų sumaišykite su pienišku šokoladu ir supilkite į norimo dydžio formą, šaukštu gerai suspauskite viršų. Ant viršaus supilkite kitą pusę spragintų kukurūzų, sumaišytų su baltuoju šokoladu, ir taip pat paviršių suspauskite su šaukštu. Viršų galite puošti pabarstydami tais pačiais spragintais kukurūzais arba smulkintais lazdyno riešutais ar pašlakstydami ištirpintu šokoladu.
Reikės:
6 pakelių saldžių spragintų kukurūzų
200 g pieniško šokolado
200 g baltojo šokolado
100 g smulkintų lazdyno riešutų
50 g pieniško šokolado
25 g saldžių spragintų kukurūzų
Papuošimui reikės:
20 g smulkintų lazdyno riešutų
Pienišką ir baltąjį šokoladą ištirpinkite atskirai. Į kiekvieną įmaišykite po 50 g smulkintų lazdyno riešutų. Pusę spragintų kukurūzų sumaišykite su pienišku šokoladu ir supilkite į norimo dydžio formą, šaukštu gerai suspauskite viršų. Ant viršaus supilkite kitą pusę spragintų kukurūzų, sumaišytų su baltuoju šokoladu, ir taip pat paviršių suspauskite su šaukštu. Viršų galite puošti pabarstydami tais pačiais spragintais kukurūzais arba smulkintais lazdyno riešutais ar pašlakstydami ištirpintu šokoladu.
- Prikabinti failai
-
- 1127906819.jpg (23.75KiB)Peržiūrėta 23049 karus(ų)
Braškių tortas su grietinėle
Reikės:
0,5 l grietinėlės
tortų papločių
1 kg braškių
braškių sirupo
šokolado drožlių
Grietinėlę plakikliu išplakame iki purumo. 700 g uogų sutriname ir sumaišome su plakta grietinėle. Į apvalią formą, kurios šonai atsidaro, klojame biskvito lakštą ir palaistome braškių sirupu. Tepame sluoksnį paruošto kremo ir vėl lengvai užklojame biskvito lakštu. Užtepame viršų likusiu kremu, gerai išlyginame mentele ir 1 valandai dedame į šaldytuvą. Kai kremas sustingsta, išimame tortą iš formos, jo viršų papuošiame braškėmis bei pabarstome šokolado drožlėmis. Vietoje braškių tinka įvairios tuo metu esančios uogos – žemuogės, serbentai, vyšnios.
Reikės:
0,5 l grietinėlės
tortų papločių
1 kg braškių
braškių sirupo
šokolado drožlių
Grietinėlę plakikliu išplakame iki purumo. 700 g uogų sutriname ir sumaišome su plakta grietinėle. Į apvalią formą, kurios šonai atsidaro, klojame biskvito lakštą ir palaistome braškių sirupu. Tepame sluoksnį paruošto kremo ir vėl lengvai užklojame biskvito lakštu. Užtepame viršų likusiu kremu, gerai išlyginame mentele ir 1 valandai dedame į šaldytuvą. Kai kremas sustingsta, išimame tortą iš formos, jo viršų papuošiame braškėmis bei pabarstome šokolado drožlėmis. Vietoje braškių tinka įvairios tuo metu esančios uogos – žemuogės, serbentai, vyšnios.
- Prikabinti failai
-
- 1091003140.jpg (33.1KiB)Peržiūrėta 23053 karus(ų)
Obuolių tortas
Reikės:
400 g šaldytos trapios „Mantingos“ tešlos
Obuolių įdarui:
500 g obuolių
70 g maltų migdolų arba lazdyno riešutų
150 g cukraus
120 g grietinės
50 g razinų
Kremui:
250 g grietinės
2 kiaušinių
150 g cukraus
1 arb. šaukštelio cinamono
Atšildyta bei iškočiota trapia tešla išklojame torto formą ir kepame 15 min. Maltus riešutus bei grietinę sumaišome su puse įdarui skirto cukraus. Masę vienodai ištepame ant iškeptos trapios tešlos ir suberiame su likusiu cukrumi sumaišytus nuluptus obuolius bei razinas. Apipilame kiaušinių, cukraus, cinamono ir išplaktos grietinės kremu ir kepame 20 min. 180°C temperatūroje.
Reikės:
400 g šaldytos trapios „Mantingos“ tešlos
Obuolių įdarui:
500 g obuolių
70 g maltų migdolų arba lazdyno riešutų
150 g cukraus
120 g grietinės
50 g razinų
Kremui:
250 g grietinės
2 kiaušinių
150 g cukraus
1 arb. šaukštelio cinamono
Atšildyta bei iškočiota trapia tešla išklojame torto formą ir kepame 15 min. Maltus riešutus bei grietinę sumaišome su puse įdarui skirto cukraus. Masę vienodai ištepame ant iškeptos trapios tešlos ir suberiame su likusiu cukrumi sumaišytus nuluptus obuolius bei razinas. Apipilame kiaušinių, cukraus, cinamono ir išplaktos grietinės kremu ir kepame 20 min. 180°C temperatūroje.
- Prikabinti failai
-
- 1093517521.jpg (43.29KiB)Peržiūrėta 23048 karus(ų)
Riešutinių ledų tortas
Reikės:
850 g pieno
150 g grietinėlės
250 g cukraus
100 g kiaušinių
100 g kiaušinių trynių
100 g lazdyno riešutų (pakepintų, smulkintų)
Pieną, grietinėlę bei 1/2 cukraus užverdame ir atvėsiname iki kambario temperatūros. Kiaušinius bei kiaušinių trynius su likusiu cukrumi išplakame iki standžių putų ir atsargiai permaišome su prieš tai paruošta mase.
Paruoštus ledus supilame į norimo dydžio indą ir užšaldome šaldiklyje.
Reikės:
850 g pieno
150 g grietinėlės
250 g cukraus
100 g kiaušinių
100 g kiaušinių trynių
100 g lazdyno riešutų (pakepintų, smulkintų)
Pieną, grietinėlę bei 1/2 cukraus užverdame ir atvėsiname iki kambario temperatūros. Kiaušinius bei kiaušinių trynius su likusiu cukrumi išplakame iki standžių putų ir atsargiai permaišome su prieš tai paruošta mase.
Paruoštus ledus supilame į norimo dydžio indą ir užšaldome šaldiklyje.
- Prikabinti failai
-
- 1093517521.jpg (43.61KiB)Peržiūrėta 23026 karus(ų)
Jums gerai,cia diskutuoti....o as vat su tais tortais ramybes neturiu Sendien visa diena kepsiu juos.Mat,kaimyne nusprende,kad jai gimtadienio proga geriausia dovana bus...o dar vakar pasake,kad ir vyro kartu sves,ir dar kavyneje ir kad nieko saldziam stalui neuzsakinejo Tai negi su vienu tortu uzkisi....teks papluseti prie ju deserto.O dar grypas uzpuole
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai:8898
- Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai:101
- Miestas:Kaunas/Mažeikiai
gera kaimynę turi ir didelę širdįtutsi rašė:Jums gerai,cia diskutuoti....o as vat su tais tortais ramybes neturiu Sendien visa diena kepsiu juos.Mat,kaimyne nusprende,kad jai gimtadienio proga geriausia dovana bus...o dar vakar pasake,kad ir vyro kartu sves,ir dar kavyneje ir kad nieko saldziam stalui neuzsakinejo Tai negi su vienu tortu uzkisi....teks papluseti prie ju deserto.O dar grypas uzpuole
sekmės kepant tortus
kaimyne,kaip kaimyne...tik ta sirdis turbut per dideleLilina rašė:gera kaimynę turi ir didelę širdįtutsi rašė:Jums gerai,cia diskutuoti....o as vat su tais tortais ramybes neturiu Sendien visa diena kepsiu juos.Mat,kaimyne nusprende,kad jai gimtadienio proga geriausia dovana bus...o dar vakar pasake,kad ir vyro kartu sves,ir dar kavyneje ir kad nieko saldziam stalui neuzsakinejo Tai negi su vienu tortu uzkisi....teks papluseti prie ju deserto.O dar grypas uzpuole
sekmės kepant tortus
Tortas "Napoleonas"
400 gr. margarino;
500 gr. grietinės;
5 stiklinių miltų.
Kremui:
0,5 litro pieno;
300 gr. cukraus;
3 šaukstelių bulvių krakmolo;
kvapų (pvz. romo).
Supilti miltus, sutarkuoti per burokelių tarką margariną ir kapoti tešlą, tol kol beveik neliks palaidų miltų.
Po to supilti grietinę (kapojant).
Visą masę suspausti (bet nesuminkyti!) ir 0.5 val. palaikyti šaldytuve.
Atšaldytą tešlą padalinti į 5 ar 6 lygias dalis, iškočioti ant pergamentinio popieriaus, subadyti šakute ir kepti.
Į 0.1 litro šaltą pieną supilti bulvių krakmolą ir jį ištirpinti.
Likusį 0.4 litro pieną užvirti, sudėti cukrų ir intensyviai maišant pamažu supilti ištirpintą bulvių krakmolą.
Gautas kisielius turi būti be jokių gumuliukų, kaip tiršta grietinė.
Kisielių atšaldyti iki +39?C (truputį šiltas).
Pastaba: Labai svarbu, kad nebūtų per šaltas, nes kitaip kremas nesigaus. Taip pat svarbu, kad nebūtų per karštas, nes tada išsilydys sviestas.
Su mikseriu išsukti sviestą ir toliau sukant, po truputį supilti atšaldytą
kisielių.
Vieną iškeptą blyną sutrupinti, likusius – pertepti kremu. Vieną sluoksnį galima pertepti rūgščia uogiene. Torto viršų aptepti kremu ir užberti trupiniais. Jokiu būdu neslėgti. Tortą, prieš valgant, būtina bent 4-6 val. palaikyti šaldytuve.
400 gr. margarino;
500 gr. grietinės;
5 stiklinių miltų.
Kremui:
0,5 litro pieno;
300 gr. cukraus;
3 šaukstelių bulvių krakmolo;
kvapų (pvz. romo).
Supilti miltus, sutarkuoti per burokelių tarką margariną ir kapoti tešlą, tol kol beveik neliks palaidų miltų.
Po to supilti grietinę (kapojant).
Visą masę suspausti (bet nesuminkyti!) ir 0.5 val. palaikyti šaldytuve.
Atšaldytą tešlą padalinti į 5 ar 6 lygias dalis, iškočioti ant pergamentinio popieriaus, subadyti šakute ir kepti.
Į 0.1 litro šaltą pieną supilti bulvių krakmolą ir jį ištirpinti.
Likusį 0.4 litro pieną užvirti, sudėti cukrų ir intensyviai maišant pamažu supilti ištirpintą bulvių krakmolą.
Gautas kisielius turi būti be jokių gumuliukų, kaip tiršta grietinė.
Kisielių atšaldyti iki +39?C (truputį šiltas).
Pastaba: Labai svarbu, kad nebūtų per šaltas, nes kitaip kremas nesigaus. Taip pat svarbu, kad nebūtų per karštas, nes tada išsilydys sviestas.
Su mikseriu išsukti sviestą ir toliau sukant, po truputį supilti atšaldytą
kisielių.
Vieną iškeptą blyną sutrupinti, likusius – pertepti kremu. Vieną sluoksnį galima pertepti rūgščia uogiene. Torto viršų aptepti kremu ir užberti trupiniais. Jokiu būdu neslėgti. Tortą, prieš valgant, būtina bent 4-6 val. palaikyti šaldytuve.
Tortas "Bumerangas"(labai senas receptas, dar iš mamos sąsiuvinio)
150g miltų
2 nepilni šaukšteliai džiovintų mielių
125g sviesto arba margarino
2 nepilni šaukštai smulkiai sukapotų kokosų riešutų
2 nepilni šaukštai kakavos
200g cukraus
2 kiaušiniai
žiupsnis druskos
3 šaukštai pieno
1/2 pakelio vanilinio cukraus
Sviestą gerai išsukti su kokoso riešutais, kakava, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Maišant sudėti kiaušinius, miltus, džiovintas mieles, druską, pabaigoje supilti pieną. Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą formą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 40-45 min. Visi įdarui skirti produktai sumaišomi ir išplakami, kol pasidaro kremas. Juo pertepti atvėsusį tortą.
150g miltų
2 nepilni šaukšteliai džiovintų mielių
125g sviesto arba margarino
2 nepilni šaukštai smulkiai sukapotų kokosų riešutų
2 nepilni šaukštai kakavos
200g cukraus
2 kiaušiniai
žiupsnis druskos
3 šaukštai pieno
1/2 pakelio vanilinio cukraus
Sviestą gerai išsukti su kokoso riešutais, kakava, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Maišant sudėti kiaušinius, miltus, džiovintas mieles, druską, pabaigoje supilti pieną. Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą formą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 40-45 min. Visi įdarui skirti produktai sumaišomi ir išplakami, kol pasidaro kremas. Juo pertepti atvėsusį tortą.
Paskutinį kartą redagavo Hazel 10 Kov 2007, 14:44, redaguota 1 kartą(us).
Šokoladinis tortas
6 kiaušiniai,
0,5 stiklinės cukraus,
šaukštas sumaltų ruginių sausainių,
100 g trinto šokolado.
Glaistui:
stiklinė cukraus,
baltymas,
šaukštas trinto šokolado,
citrinos sulčių.
Trynius ištriname su cukrumi, įpilame sausainių. Baltymus suplakame, įpilame šokolado, viską sumaišome. Sudedame į sviestuotą formą ir kepame orkaitėje. Paruošiame glaistą: cukrų, baltymą, šokoladą ir citrinos sultis sutriname. Šiuo įdaru aptepame tortą. Skanaus!
6 kiaušiniai,
0,5 stiklinės cukraus,
šaukštas sumaltų ruginių sausainių,
100 g trinto šokolado.
Glaistui:
stiklinė cukraus,
baltymas,
šaukštas trinto šokolado,
citrinos sulčių.
Trynius ištriname su cukrumi, įpilame sausainių. Baltymus suplakame, įpilame šokolado, viską sumaišome. Sudedame į sviestuotą formą ir kepame orkaitėje. Paruošiame glaistą: cukrų, baltymą, šokoladą ir citrinos sultis sutriname. Šiuo įdaru aptepame tortą. Skanaus!
Meduolinis tortas su riešutais
Tešlai: 4 kiaušiniai, 0,5 stiklinės cukraus, 50 g medaus, 50 g sviesto, 250 g miltų, 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių, 50 g lazdyno riešutų, 1,5 arbatinio šaukštelio prieskonių mišinio.
Kremui: 300 g grietinėlės, 300 g cukraus, 100 g sviesto, 1 pakelis vanilinio cukraus.
Puošimui: 150 g lazdynų riešutų, 10 spanguolių uogų.
Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi. Į juos nuolat maišydami po šaukštą dedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Sudedame gerai išplaktus baltymus, susmulkintus riešutus, suberiame persijotus miltus, sumaišytus su soda. Tešlą supilame į sviestu išteptą torto formą ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min. Iškepusį meduolį atvėsiname, supjaustome į 4 lakštus, suviniojame į maistinę plėvelę ir laikome 24 val.
Kremui: grietinėlę verdame su cukrumi, nuolat maišydami, kol masė tampa grietinės tirštumo. Tuomet ją atšaldome, sudedame sviestą ir išplakame iki purumo. Šiuo kremu pertepame meduolinius lakštus, o po to ir torto šonus bei viršų. Tortą apibarstome stambiai sukapotais riešutais. Viršų puošiame plakta grietinėle ir spanguolėmis.
Tešlai: 4 kiaušiniai, 0,5 stiklinės cukraus, 50 g medaus, 50 g sviesto, 250 g miltų, 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių, 50 g lazdyno riešutų, 1,5 arbatinio šaukštelio prieskonių mišinio.
Kremui: 300 g grietinėlės, 300 g cukraus, 100 g sviesto, 1 pakelis vanilinio cukraus.
Puošimui: 150 g lazdynų riešutų, 10 spanguolių uogų.
Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi. Į juos nuolat maišydami po šaukštą dedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Sudedame gerai išplaktus baltymus, susmulkintus riešutus, suberiame persijotus miltus, sumaišytus su soda. Tešlą supilame į sviestu išteptą torto formą ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min. Iškepusį meduolį atvėsiname, supjaustome į 4 lakštus, suviniojame į maistinę plėvelę ir laikome 24 val.
Kremui: grietinėlę verdame su cukrumi, nuolat maišydami, kol masė tampa grietinės tirštumo. Tuomet ją atšaldome, sudedame sviestą ir išplakame iki purumo. Šiuo kremu pertepame meduolinius lakštus, o po to ir torto šonus bei viršų. Tortą apibarstome stambiai sukapotais riešutais. Viršų puošiame plakta grietinėle ir spanguolėmis.
Braškių tortas su likeriu
225 g miltų
75 g sviesto
175 g cukraus
4 kiaušiniai
75 g krakmolo
100 g braškių uogienės
100 ml kiaušinių likerio
750 g braškių
šaukštai cukraus pudros
750 ml grietinėlės
3 šaukštai tirštiklio
1 pakelis vanilinio cukraus
50 g pistacijų
melisos lapelių
Torto pagrindo tešla: 150 g miltų, 75 g sviesto, 75 g cukraus, 1 kiaušinis. Biskvitui: 3 kiaušiniai, 100 g cukraus, 75 g miltų , 75 g krakmolo. Viršutinis sluoksnis ir papuošimas: 100 g braškių uogienės, 100 ml kiaušinių likerio, 750 g braškių, 2 šaukštai cukraus pudros, 750 ml grietinėlės, 3 šaukštai tirštiklio (grietinėlei), 1 pakelis vanilinio cukraus, 50 g pistacijų, melisos lapelių
1. Iš miltų, sviesto, cukraus ir kiaušinio išmaišykite tešlą, suminkykite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir laikykite šaldytuve 30 min. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Iškočiokite tešlą, išpjaukite 26 cm skersmens apskritimą, sudėkite į kepimo formą ir kepkite 15 min.
2. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180°C. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išsukite su 50 g cukraus. Išplakite baltymus su 50 g cukraus ir sudėkite ant plaktų trynių. Ant viršaus suberkite miltus su krakmolu, išmaišykite. Tešlą sudėkite į kepimo formą, kepkite biskvitą 20 min.
3. Torto pagrindą ištepkite 50 g braškių uogienės, uždenkite biskvitu, pastarąjį apšlakstykite kiaušinių likeriu.
4. Pusę braškių supjaustykite puselėmis, sudėliokite ant biskvito ir apibarstykite cukraus pudra. Išplakite grietinėlę su tirštikliu ir vaniliniu cukrumi, mišiniu ištepkite tortą. Torto kraštus papuoškite pistacijomis, o viršų - likusia uogiene, braškėmis ir melisų lapeliais.
225 g miltų
75 g sviesto
175 g cukraus
4 kiaušiniai
75 g krakmolo
100 g braškių uogienės
100 ml kiaušinių likerio
750 g braškių
šaukštai cukraus pudros
750 ml grietinėlės
3 šaukštai tirštiklio
1 pakelis vanilinio cukraus
50 g pistacijų
melisos lapelių
Torto pagrindo tešla: 150 g miltų, 75 g sviesto, 75 g cukraus, 1 kiaušinis. Biskvitui: 3 kiaušiniai, 100 g cukraus, 75 g miltų , 75 g krakmolo. Viršutinis sluoksnis ir papuošimas: 100 g braškių uogienės, 100 ml kiaušinių likerio, 750 g braškių, 2 šaukštai cukraus pudros, 750 ml grietinėlės, 3 šaukštai tirštiklio (grietinėlei), 1 pakelis vanilinio cukraus, 50 g pistacijų, melisos lapelių
1. Iš miltų, sviesto, cukraus ir kiaušinio išmaišykite tešlą, suminkykite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir laikykite šaldytuve 30 min. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Iškočiokite tešlą, išpjaukite 26 cm skersmens apskritimą, sudėkite į kepimo formą ir kepkite 15 min.
2. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180°C. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išsukite su 50 g cukraus. Išplakite baltymus su 50 g cukraus ir sudėkite ant plaktų trynių. Ant viršaus suberkite miltus su krakmolu, išmaišykite. Tešlą sudėkite į kepimo formą, kepkite biskvitą 20 min.
3. Torto pagrindą ištepkite 50 g braškių uogienės, uždenkite biskvitu, pastarąjį apšlakstykite kiaušinių likeriu.
4. Pusę braškių supjaustykite puselėmis, sudėliokite ant biskvito ir apibarstykite cukraus pudra. Išplakite grietinėlę su tirštikliu ir vaniliniu cukrumi, mišiniu ištepkite tortą. Torto kraštus papuoškite pistacijomis, o viršų - likusia uogiene, braškėmis ir melisų lapeliais.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai:1090
- Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai:3
- Miestas:Barselona
- Susisiekti:
Tai, vadinasi, turetu patikti ¨bulvytes¨ is sausianiu ir su konjaku. Mazai darbo ir mazai produktu reikia, o gaunasi...Ramunė rašė:Man patinka tie saldumynai, kurių nereikia kepti. tas Nerealus torčiukas tikrai fantastiškai skaitosi.
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai:1090
- Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai:3
- Miestas:Barselona
- Susisiekti:
Kaip noriu Napoleono Tik, kad cia tokio nerasti, ir su grietine problemos. Sunku ja rastiLilina rašė:legendinis tortasHazel rašė:Tortas "Napoleonas"
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai:1090
- Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai:3
- Miestas:Barselona
- Susisiekti:
Nesunki, tik vaznios gana daug Bet rezultatas vertas demesio ir laikoRamunė rašė:Legendinis - sutinku visu 100% bet jau gamyba tikrai sunki Bent jau man taip atrodoLilina rašė:legendinis tortasHazel rašė:Tortas "Napoleonas"
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .